匯豐獎賞錢 RC 互換 百佳 Moneyback 易賞錢

收藏 已收藏
會員主題
collyman ( 普通卡會員 )
於2019年06月09日 04:20 PM發表

10 RC = 500 Moneyback

500 Moneyback = 10 RC

原本 1 RC = 10 AM
而家轉成 500 MB = 125 AM

即係 1 RC = 125 AM...而且免轉里數手續費

另外亦可以將 RC - > MB - RC 延長 RC 到期日

extrashot (普通卡會員)
於2019年06月09日 04:18 PM發表

500 moneyback = 10 RC 呀

hk.asiamiles (普通卡會員)
於2019年06月09日 04:29 PM發表

any link?

collyman (普通卡會員)
於2019年06月09日 04:33 PM發表
extrashot於2019年06月09日 04:18 PM發表

500 moneyback = 10 RC 呀

修正ed sad

於2019年06月09日 04:33 PM發表
hk.asiamiles於2019年06月09日 04:29 PM發表

any link?

HSBC Reward APP or Moneyback APP

ibaramayaka (普通卡會員)
於2019年06月09日 04:34 PM發表

1 RC = 500 Moneyback

咁我咪可以一變十, 十變百

ibaramayaka (普通卡會員)
於2019年06月09日 04:38 PM發表

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年06月09日 05:37 PM發表
collyman於2019年06月09日 04:20 PM發表

1 RC = 500 Moneyback

原本 1 RC = 10 AM
而家轉成 500 MB = 125 AM

即係 1 RC = 125 AM...而且免轉里數手續費

另外亦可以將 RC - > MB - RC 延長 RC 到期日

會唔會咁正呀??

1RC = 500 MB,500MB 值10蚊喎

Joe Chan (金卡會員)
於2019年06月09日 07:02 PM發表

咁咪可以 AM>MB>RC>avios😏

Elias** (普通卡會員)
於2019年06月09日 07:06 PM發表

易賞錢50分唔係等於$1

Megan (普通卡會員)
於2019年06月09日 07:13 PM發表

400 MB = 100 Asia miles 理論上可行,但而家仲可以轉到嗎?之前好多人反映百佳易賞錢機轉唔到

YC12 (普通卡會員)
於2019年06月09日 08:58 PM發表

10 rc先等於125 am

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2019年06月09日 09:43 PM發表

平時十世都唔會用易賞錢, 宜家有得換RC, 即時轉晒做RC130, 正!

lee0922 (普通卡會員)
於2019年06月09日 10:24 PM發表
Megan於2019年06月09日 07:13 PM發表

400 MB = 100 Asia miles 理論上可行,但而家仲可以轉到嗎?之前好多人反映百佳易賞錢機轉唔到

西九龍中心百佳見到有部新機可以 AM MB 互轉

Franky Wong (普通卡會員)
於2019年06月09日 10:47 PM發表

Use app ok wor

於2019年06月09日 10:50 PM發表

APP 即時轉

EH1 (白金卡會員)
於2019年06月09日 10:51 PM發表
ricky仔仔於2019年06月09日 09:43 PM發表

平時十世都唔會用易賞錢, 宜家有得換RC, 即時轉晒做RC130, 正!

轉入既rc個期係咪as if新賺rc咁? ie vs 2年,adv 3年?

EH1 (白金卡會員)
於2019年06月09日 10:55 PM發表

mb>am就一向都見到mb app有,但係am>mb就唔知點,am網頁無,印象有啲新mb機有呢個選項

撇開am,咁rc同mb之間得閒轉下係咪即係rc同mb無限期1:1?

citi都有,citi points>mb,不過似乎不值一提,citi points本身無期限,轉去mb換am對換率仲差左,除非貪rewards卡經mb去am免手續費

匯豐網購如果季度夠$3000,有呢個mb中轉站之下,應該打低左scam $4/里?

基本$25/里>$20/里

網購6x: $4.16/里>$3.33里,免埋$300兌換am手續費

Franky Wong (普通卡會員)
於2019年06月10日 12:06 AM發表
ricky仔仔於2019年06月09日 09:43 PM發表

EH1於2019年06月09日 10:51 PM發表

轉入既rc個期係咪as if新賺rc咁? ie vs 2年,adv 3年?

yes

於2019年06月10日 12:25 AM發表
Joe Chan於2019年06月09日 07:02 PM發表

咁咪可以 AM>MB>RC>avios😏

計完 AM>aviso 係可行既 4AM轉到3avios

ricky13 (無卡會員)
於2019年06月10日 08:23 AM發表

想問AM 轉 MB 要點做?

jsyli (無卡會員)
於2019年06月10日 09:47 AM發表

thanks for sharing...

jsyli (無卡會員)
於2019年06月10日 09:48 AM發表

The conversion from HSBC to MoneyBack was done instantly. So do the update of Asia Miles milage. Superb... 

ricky13 (無卡會員)
於2019年06月10日 10:17 AM發表
ricky13於2019年06月10日 08:23 AM發表

Joe Chan於2019年06月10日 10:19 AM發表

我係係實體mb機到做

多謝。等我遲下去試試。

於2019年06月10日 10:19 AM發表
ricky13於2019年06月10日 08:23 AM發表

我係係實體mb機到做

primavez (普通卡會員)
於2019年06月10日 10:20 AM發表

免左$300 手續費, 吸引力已經大增

發表回覆
發表回覆