東亞日修訂

收藏 已收藏
會員主題
V7 ( 金卡會員 )
於2019年04月29日 11:37 PM發表

http://emarketing.hkbea.com/intimate/tracker/YMViMcC2b4FwWYA3frdgFAUTtSF2SnGr3zPJ3e6B0LpvOkY92gm6ZdoJ9xGk0Q78XaNs7bwVEitFtHywElPDn49Zym8FlSsXKnF8IHOEWyntCGouOoqRQk9gx2hH48LGV1pPlmT3

1. Total 4.4% vs 額外4.4%
2. $500 vs 累積$1k/2k簽帳
3. 超市/百貨/旅行社 vs all 本地簽帳

andrewandrew (普通卡會員)
於2019年05月15日 12:03 AM發表

好吸引,想VS同i Titanium兩張都申請晒,不過佢焗你一定要同時申請多張銀聯雙幣,唔想一次過申請三張卡

睇睇下佢個顯卓理財戶口迎新都幾正, 但又係焗你出多一張World Master

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年05月15日 12:34 AM發表
andrewandrew於2019年05月15日 12:03 AM發表

好吸引,想VS同i Titanium兩張都申請晒,不過佢焗你一定要同時申請多張銀聯雙幣,唔想一次過申請三張卡

睇睇下佢個顯卓理財戶口迎新都幾正, 但又係焗你出多一張World Master

一次過要哂呢3張先好。拎完又唔一定要個個月簽哂3張,視乎消費習慣用其中一至兩張就好。

於2019年05月15日 08:38 AM發表
andrewandrew於2019年05月15日 12:03 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年05月15日 12:34 AM發表

一次過要哂呢3張先好。拎完又唔一定要個個月簽哂3張,視乎消費習慣用其中一至兩張就好。

但如果想開埋顯卓理財戶口,即係一共要出四張卡,一次出咁多張會唔會影響TU㗎?

ibaramayaka (普通卡會員)
於2019年05月15日 09:02 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年05月15日 12:34 AM發表

andrewandrew於2019年05月15日 08:38 AM發表

但如果想開埋顯卓理財戶口,即係一共要出四張卡,一次出咁多張會唔會影響TU㗎?

開顯卓一定要開卡?

JourneyEast (普通卡會員)
於2019年05月15日 11:10 AM發表

理財戶口迎新黎講, 東亞麻麻地咋喎, 

睇下 DBS, citibank, 渣打, 吸引好多

ssman (普通卡會員)
於2019年05月15日 12:54 PM發表

我都想申請哂兩張...但暫時諗唔到有咩野要買...又夠6k-8k食迎新😅

cs7120 (無卡會員)
於2019年05月15日 05:04 PM發表

andrewandrew於2019年05月15日 08:38 AM發表

ibaramayaka於2019年05月15日 09:02 AM發表

開顯卓一定要開卡?

No, I upgraded to SupremeGold but I said do not need the World Master card

Alec Pun (無卡會員)
於2019年05月15日 11:29 PM發表

請問東亞日會否計支付寶和wechat pay 的零售消費嗎?是當網上簽賬,對嗎?

得米斯圖拉 (無卡會員)
於2019年05月16日 12:52 AM發表
Alec Pun於2019年05月15日 11:29 PM發表

請問東亞日會否計支付寶和wechat pay 的零售消費嗎?是當網上簽賬,對嗎?

由於支付寶唔需要上網都用到 所以未必當網上

但係wechat pay一定要上到網先比到錢

於2019年05月16日 01:03 AM發表
Alec Pun於2019年05月15日 11:29 PM發表

得米斯圖拉於2019年05月16日 12:52 AM發表

你這個解釋很「神」🤣

再有人提出相同問題,這樣回答便足矣😏

traveltravel (普通卡會員)
於2019年05月16日 07:43 AM發表

得米斯圖拉於2019年05月16日 12:52 AM發表

really? 大陸同事話微信無網都用到,香港的唔得?

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年05月16日 07:46 AM發表

香港we chat無網無code gen出來

於2019年05月16日 08:01 AM發表

#485嘅答案……😅

其實當唔當網上簽賬自己試下啦,今個月試、下個月就知結果,唔洗等到8月。有人答完,自己又唔信或者唔睇然後又重覆問一次,咁真係完全冇人幫到你。

traveltravel (普通卡會員)
於2019年05月16日 09:08 AM發表
丹尼爾於2019年05月16日 07:46 AM發表

香港we chat無網無code gen出來

ic

以太 (金卡會員)
於2019年05月16日 09:41 AM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2019年05月16日 08:01 AM發表

#485嘅答案……😅

其實當唔當網上簽賬自己試下啦,今個月試、下個月就知結果,唔洗等到8月。有人答完,自己又唔信或者唔睇然後又重覆問一次,咁真係完全冇人幫到你。

+++++++++++++++++++

同一條問題呢個討論帖已經俾人問過 3 次,

估計一日未有實測結果都會繼續問 .........

SouthL (普通卡會員)
於2019年05月16日 09:55 AM發表

已實測支付寶HK 香港/內地 商戶簽賬 睇下下個月咩結果

於2019年05月16日 04:31 PM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2019年05月16日 08:01 AM發表

#485嘅答案……😅

以太於2019年05月16日 09:41 AM發表

實情有實測結果都係唔相信,仍後KEEP住問

真係之前用過東亞卡嘅都唔會想上嚟分享,你見到呢個論壇嘅人只會不斷伸手

moremiles (普通卡會員)
於2019年05月16日 04:35 PM發表

JourneyEast於2019年05月15日 11:10 AM發表

bea比下去, DBS ok wor

SouthL (普通卡會員)
於2019年05月16日 08:26 PM發表
SouthL於2019年05月16日 09:55 AM發表

Dennis C F Chan於2019年05月16日 08:26 PM發表

一季派彩一次喎,你試緊 i dollar?

both😉

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年05月16日 08:26 PM發表
SouthL於2019年05月16日 09:55 AM發表

一季派彩一次喎,你試緊 i dollar?

以太 (金卡會員)
於2019年05月16日 09:40 PM發表

#485嘅答案……😅

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年05月16日 04:31 PM發表

真係之前用過東亞卡嘅都唔會想上嚟分享,你見到呢個論壇嘅人只會不斷伸手

+++++++++++++++

其實伸手既好多都係 "無卡會員",

幫佢查完答案唔該都冇句就潛番水,

有時我覺得自己幫佢打緊工 

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年05月16日 09:58 PM發表

根本已經有人實測過,亦有人知道,只係值唔值得分享而已

於2019年05月16日 11:21 PM發表

#485嘅答案……😅

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年05月16日 04:31 PM發表

以太於2019年05月16日 09:40 PM發表

班伸手黨最叻話返你,最厲害果次係「我要專業人士答我」

奉旨咁嘅款

WWWilson (普通卡會員)
於2019年05月17日 01:14 AM發表

#485嘅答案……😅

以太於2019年05月16日 09:40 PM發表

無卡會員 升 普通卡會員 好似唔係一件易事...

我登記左咁耐, 唔灌水, 到而家先岩岩好 100 分, 仲差 1 分

於2019年05月17日 04:39 PM發表

JourneyEast於2019年05月15日 11:10 AM發表

moremiles於2019年05月16日 04:35 PM發表

bea比下去, DBS ok wor

但DBS要一球起跳,BEA五十萬就得,加埋出糧優惠,都有二千蚊執,所以都諗緊

發表回覆