今日百佳dbs compass visa 92折。。。但係價錢標貴左

收藏 已收藏
會員主題
Kit Kwok ( 普通卡會員 )
於2019年04月22日 07:39 PM發表

雖然超市既手法應該大家都知,不過都分享下今日見到既例子

買油,個價錢牌標$118都未轉,但counter過機要$125,可能超市都放棄左加加減減既數字遊戲,擺明車馬話你知明呃你

92折完再1%compass dollar,搞一輪其實都係$113,咁搞法其實真係用中銀卡+支付寶仲實際,唔使限時限刻先有折,同可能仲平過用DBS

Steven Almighty (普通卡會員)
於2019年04月22日 08:34 PM發表

未update價錢牌啫,同收銀講貴左,佢會叫个人check,之後會按翻價錢牌的價錢收!

moremiles (普通卡會員)
於2019年04月22日 09:19 PM發表

百佳成日都錯價,見慣不怪,臨走睇一睇單,經常有客翻轉頭要求退款

EH1 (白金卡會員)
於2019年04月22日 09:31 PM發表
Steven Almighty於2019年04月22日 08:34 PM發表

未update價錢牌啫,同收銀講貴左,佢會叫个人check,之後會按翻價錢牌的價錢收!

係,我都試過,基本上佢叫咪叫同事過去check價錢牌發覺係收銀機貴咗,都會honor價錢牌個價錢

得米斯圖拉 (無卡會員)
於2019年04月22日 09:58 PM發表
Kit Kwok於2019年04月22日 07:39 PM發表

雖然超市既手法應該大家都知,不過都分享下今日見到既例子

買油,個價錢牌標$118都未轉,但counter過機要$125,可能超市都放棄左加加減減既數字遊戲,擺明車馬話你知明呃你

92折完再1%compass dollar,搞一輪其實都係$113,咁搞法其實真係用中銀卡+支付寶仲實際,唔使限時限刻先有折,同可能仲平過用DBS

係, 92折撞假日, 多人不特止, 想買果d野好多都比人掃哂

ctcmilk (普通卡會員)
於2019年04月22日 10:31 PM發表
Steven Almighty於2019年04月22日 08:34 PM發表

EH1於2019年04月22日 09:31 PM發表

係,我都試過,基本上佢叫咪叫同事過去check價錢牌發覺係收銀機貴咗,都會honor價錢牌個價錢

我去百佳已經習慣拎邊件野就影低價錢牌
如果佢唔肯跟就海關見,百佳staff執正黎做只會贏粒糖輸間廠

Lottie980 (無卡會員)
於2019年04月22日 11:17 PM發表

所以通常比完錢我都會檢查單據,間中都會發覺會收多錢,職員檢查完價錢牌都會退款。

以太 (金卡會員)
於2019年04月23日 01:49 AM發表

唔關 92 折事, 佢平時都係咁的,

基本上買幾次野就有一次 (一件) 錯價,

佢個收銀仲要西面西到好似你做錯野咁,

道歉係大部分時間都冇既

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年04月23日 09:06 AM發表

琴日襯早去左入左千幾蚊嘢,東亞冇左8% 唯有用compass

VMAE (普通卡會員)
於2019年04月23日 10:24 AM發表

百佳每個星期五都會update價錢

但部分貨品會係92折果陣抬價又或者佢特價撞岩又92折 之後一路都會高價

例如我屋企食開隻米百佳賣過$63.9/65.9/69.9 有次見佢賣59.9 又有92折 即刻抬返十包八包 講緊兩三個月前 之後見佢一直都賣69.9

MW (無卡會員)
於2019年04月23日 11:07 PM發表

百佳每逢五,六,日都加價...

於2019年04月24日 02:02 PM發表

果8% 原來係要用compass $ 以1= 1.08 扣, 之前未玩過以為係即扣,我又冇咁多compass$.....呢舖蝕

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年04月24日 02:27 PM發表

近排MasterCard推出惠康單一簽賬滿$500即減$40(逢星期五/六/日),多唔多人玩?

禹聖 (無卡會員)
於2019年04月24日 03:21 PM發表
逆流大叔於2019年04月24日 02:02 PM發表

果8% 原來係要用compass $ 以1= 1.08 扣, 之前未玩過以為係即扣,我又冇咁多compass$.....呢舖蝕

依稀記得,如果用 實體卡 付款嘅話,應該係即時有折扣後才付款。

arar (普通卡會員)
於2019年04月24日 04:55 PM發表

禹聖於2019年04月24日 03:21 PM發表

依稀記得,如果用 實體卡 付款嘅話,應該係即時有折扣後才付款。

佢講緊一扣即享8%,上面一直講緊百佳92折

VMAE (普通卡會員)
於2019年04月24日 05:58 PM發表

arar於2019年04月24日 04:55 PM發表

如果唔趕要折扣 可以拍卡 果92折會用C$比返你 儲到咁上下C$ 去百佳簽一次咭拿取即時92折再連同手上的C$做$1=1.09 最尾果次可以做到全單免費咁濟

順帶一提1=1.09是round up的 即1C$可抵銷$2簽賬;90C$可抵銷$99簽賬

於2019年04月24日 11:35 PM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2019年04月24日 02:27 PM發表

近排MasterCard推出惠康單一簽賬滿$500即減$40(逢星期五/六/日),多唔多人玩?

嗰日我星期五去胃安都見到個牌,但只係寫星期六,日咋。。。唔知係咪我睇過龍

於2019年04月24日 11:42 PM發表

arar於2019年04月24日 04:55 PM發表

VMAE於2019年04月24日 05:58 PM發表

如果唔趕要折扣 可以拍卡 果92折會用C$比返你 儲到咁上下C$ 去百佳簽一次咭拿取即時92折再連同手上的C$做$1=1.09 最尾果次可以做到全單免費咁濟

順帶一提1=1.09是round up的 即1C$可抵銷$2簽賬;90C$可抵銷$99簽賬

我買左6百幾蚊嘢,但見比得C$19 我,唔知係咪google pay 嘅原因?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年04月24日 11:44 PM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2019年04月24日 02:27 PM發表

逆流大叔於2019年04月24日 11:35 PM發表

嗰日我星期五去胃安都見到個牌,但只係寫星期六,日咋。。。唔知係咪我睇過龍

https://www.hongkongcard.com/privilege-content/%E6%86%91-mastercard-%E6%96%BC-%E6%83%A0%E5%BA%B7-%E5%8F%8A-%E7%89%B9%E8%89%B2%E5%BA%97%E8%88%96-%E4%BB%A5-%E6%89%8B%E6%A9%9F-%E4%BB%98%E6%AC%BE-%E5%8D%B3%E4%BA%ABhk-40-%E6%8A%98%E6%89%A3

Sat & Sun only

齋雞粒 (無卡會員)
於2019年04月25日 01:18 AM發表

惠康 Enjoy 其實都係差不多

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年04月25日 10:40 AM發表

逆流大叔於2019年04月24日 11:35 PM發表

之前果期都仲有星期五六日

今期係得星期六日,但要MasterCard流動支付

發表回覆