請問有關申請AE CX年費豁免既近況

收藏 已收藏
會員主題
信用卡新手 ( 無卡會員 )
於2019年04月10日 09:49 AM發表

之前見有D師兄都可以打去申請豁免過年費,但就沒左果幾次PP既權益,但家陣好似系都沒左呢幾次權益咯喔,未知最近有沒師兄有打去申請豁免呢? 

Joe Chan (金卡會員)
於2019年04月10日 09:54 AM發表

卡左佢過完冷河再申請過食迎新

信用卡新手 (無卡會員)
於2019年04月10日 10:22 AM發表
Joe Chan於2019年04月10日 09:54 AM發表

我又沒咩所謂迎吾迎新,吾想CUT黎CUT去,. 可以免既,我咪留距系身,. 吾可以免既,咪CUT咯. 平時都會簽,.但簽吾多.,三五萬一年應該都會有既.

Evan Wong (無卡會員)
於2019年04月10日 11:28 AM發表
Joe Chan於2019年04月10日 09:54 AM發表

信用卡新手於2019年04月10日 10:22 AM發表

我又沒咩所謂迎吾迎新,吾想CUT黎CUT去,. 可以免既,我咪留距系身,. 吾可以免既,咪CUT咯. 平時都會簽,.但簽吾多.,三五萬一年應該都會有既.

最少10萬一年先會免,有啲可以用運通積分抵消年費

w__w (金卡會員)
於2019年04月10日 11:58 AM發表

嚟得呢度討論嘅Ching多數用信用卡只有兩個目的:1)食迎新,2)玩優惠。以上兩項都無Keep黎做乜

sunhoo (金卡會員)
於2019年04月10日 01:31 PM發表

w__w於2019年04月10日 11:58 AM發表

嚟得呢度討論嘅Ching多數用信用卡只有兩個目的:1)食迎新,2)玩優惠。以上兩項都無Keep黎做乜

每年年尾AE嘅酒店回贈都可以回好幾萬,呢個係一路keep卡嘅最大理由

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年04月10日 02:00 PM發表

sunhoo於2019年04月10日 01:31 PM發表

每年年尾AE嘅酒店回贈都可以回好幾萬,呢個係一路keep卡嘅最大理由

CX 卡都有?

大胃施華力腸 (普通卡會員)
於2019年04月10日 02:03 PM發表

Dennis C F Chan於2019年04月10日 02:00 PM發表

CX 卡都有?

舊年CX卡既優惠
Hilton $1500-450
Hyatt $4000-800
Shanghai-la $2000-600

於2019年04月10日 02:30 PM發表

Evan Wong於2019年04月10日 11:28 AM發表

最少10萬一年先會免,有啲可以用運通積分抵消年費

我第一年簽夠15萬,所以沒問題,.家陣卡多,.少簽左,. 所以,怕且要剪卡了.

於2019年04月10日 02:31 PM發表

如果年年有,又吾怕KEEP既. 不過扣埋年費,都吾賺得幾多.

skchan (無卡會員)
於2019年04月10日 02:51 PM發表

平均年簽5至6萬,每年都免到年費

於2019年04月11日 08:08 AM發表

信用卡新手於2019年04月10日 02:31 PM發表

如果年年有,又吾怕KEEP既. 不過扣埋年費,都吾賺得幾多.

已經有左好幾年

於2019年04月12日 11:26 AM發表

skchan於2019年04月10日 02:51 PM發表

五至六萬甘又吾多,. 甘系咪都要打電話上去申請先? 如果系要打既話,出左年費先打,定系出年費之前打? 

moremiles (普通卡會員)
於2019年04月12日 11:40 AM發表
信用卡新手於2019年04月10日 09:49 AM發表

之前見有D師兄都可以打去申請豁免過年費,但就沒左果幾次PP既權益,但家陣好似系都沒左呢幾次權益咯喔,未知最近有沒師兄有打去申請豁免呢? 

黃台之瓜,何堪再摘

Rexxxxx (普通卡會員)
於2019年04月13日 12:49 AM發表

skchan於2019年04月10日 02:51 PM發表

信用卡新手於2019年04月12日 11:26 AM發表

五至六萬甘又吾多,. 甘系咪都要打電話上去申請先? 如果系要打既話,出左年費先打,定系出年費之前打? 

出左先打
出左年費30日內取消卡唔洗俾來年年費,所以見到出左先打

Alipay萬歲 (普通卡會員)
於2019年04月13日 06:48 AM發表

其實係咪比左白金信用卡2200, CX 1800就可以唔洗比?唔明最近佢點解要收我兩邊.....

Gag Fit (無卡會員)
於2019年04月13日 07:59 AM發表
Alipay萬歲於2019年04月13日 06:48 AM發表

其實係咪比左白金信用卡2200, CX 1800就可以唔洗比?唔明最近佢點解要收我兩邊.....

係交咗白金簽帳卡年費$ 7800 就可以唔洗交名下其他咭既年費。

Alipay萬歲 (普通卡會員)
於2019年04月15日 03:34 PM發表

免左比我wor, 完全簽唔夠數既...上面好多comment都...

aurabattler (無卡會員)
於2019年04月15日 07:49 PM發表

AE CX 嘅年費比較易免,好多時唔駛簽夠數都免到,只係會拎走PP,之後就唔知佢用咩藉口免了。CX 免到年費唔關白金信用卡事,白金信用卡嘅年費雖然無得免,但唔會Cover CX年費。白金Charge 就可以,白金Charge 可以包含所有白金Charge 以下嘅卡嘅年費。有白金Charge 嘅話直頭唔駛打去免,佢根本唔會收。

於2019年04月16日 08:08 AM發表

我只有cx卡同白金信用卡,俾左白金信用卡年費之後見到cx卡收左年費,打上去申請豁免成功

Wilson Chan (普通卡會員)
於2019年04月16日 09:35 AM發表

好似年中都有,唔一定係年尾?

發表回覆
發表回覆