中銀港區婦聯代表聯誼會Visa Infinite卡

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2019年04月06日 08:24 PM發表

https://www.bochk.com/creditcard/chi/spec/prom16935/index.html

想過下 VI 癮但無中銀理財戶口,而唔介意同紅底組織沾上邊的,不妨試下申請呢張卡

優惠與中銀理財 VI / 正牌 VI 相同

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年05月14日 10:54 PM發表
ricky仔仔於2019年05月10日 02:21 PM發表

其實申請呢D卡有乜用處? 本身冇特別回贈優惠, 想話比人知有張VI? 如果係咁呢D心態真係好old school, 二黎比人知張卡係婦聯代表聯誼會VI, 卡主又係男人, 都幾尷尬.

moremiles於2019年05月10日 02:46 PM發表

話說渣打VI改限PP每年次數,引起大家注意坊間其它VI的免費PP,有師兄找到一張隱世VI,之後又有另一師兄成功申請並吸引其他師兄師姐去申請,然後中銀改申請資格,我估大家主要目的為PP而非show off VI

男人老狗用Hello Kitty, Sasa, 婦聯 係好鬼尷尬,不過應該無人理你用乜卡,有卡就收

victoria63於2019年05月13日 05:38 PM發表

男人用sasa冇問題 用信用卡一向都係優惠行先 張卡個樣係其次

c14101於2019年05月13日 07:12 PM發表

Sasa 卡的主要問題在卡的顏色

moremiles於2019年05月13日 11:29 PM發表

Sasa卡的優惠,作為男人有何吸引?

smoky於2019年05月14日 12:32 AM發表

男仕都要護膚嫁

卡奴於2019年05月14日 01:15 AM發表

都要買男士香水啦

moremiles於2019年05月14日 09:08 PM發表

請教一下Sasa card買,減幾多?

https://www.bochk.com/creditcard/chi/creditcard/boci_cc_sc_sasa.html

雲閃付唔知可唔可以食三重優惠 5% + 2% + $30-10

smoky (普通卡會員)
於2019年05月14日 11:31 PM發表
ricky仔仔於2019年05月10日 02:21 PM發表

其實申請呢D卡有乜用處? 本身冇特別回贈優惠, 想話比人知有張VI? 如果係咁呢D心態真係好old school, 二黎比人知張卡係婦聯代表聯誼會VI, 卡主又係男人, 都幾尷尬.

moremiles於2019年05月10日 02:46 PM發表

話說渣打VI改限PP每年次數,引起大家注意坊間其它VI的免費PP,有師兄找到一張隱世VI,之後又有另一師兄成功申請並吸引其他師兄師姐去申請,然後中銀改申請資格,我估大家主要目的為PP而非show off VI

男人老狗用Hello Kitty, Sasa, 婦聯 係好鬼尷尬,不過應該無人理你用乜卡,有卡就收

victoria63於2019年05月13日 05:38 PM發表

男人用sasa冇問題 用信用卡一向都係優惠行先 張卡個樣係其次

moremiles於2019年05月13日 11:29 PM發表

男仕都要護膚嫁

都要買男士香水啦

moremiles於2019年05月14日 09:08 PM發表

Dennis C F Chan於2019年05月14日 10:54 PM發表

https://www.bochk.com/creditcard/chi/creditcard/boci_cc_sc_sasa.html

雲閃付唔知可唔可以食三重優惠 5% + 2% + $30-10

我既理解係得,不過雲閃付配上商銀聯更抵,5%+10%+$10

c14101 (金卡會員)
於2019年05月14日 11:38 PM發表

男仕都要護膚嫁

都要買男士香水啦

Dennis C F Chan於2019年05月14日 10:54 PM發表

smoky於2019年05月14日 11:31 PM發表

我既理解係得,不過雲閃付配上商銀聯更抵,5%+10%+$10

上商 promotion 只限首 $1000 ,及只到 31/5

Joey (普通卡會員)
於2019年05月15日 09:25 AM發表

港區婦聯代表聯誼會前會長王惠貞表示,反對派在立法會公然侮辱特首林鄭月娥,對全港的小童造成極壞的影響。她認為,林鄭月娥作為香港特別行政區最高負責人,不尊重特首,即不尊重全香港市民,侮辱特首,即等於侮辱全港女性,故此胡志偉必須公開向特首道歉,向全港廣大婦女道歉。香港婦聯主席,全國婦聯執委、全國政協委員葉順興稱,胡志偉作為立法會議員,應知法懂理,現用這樣低級語言侮辱特首,侮辱女性,必須公開道歉。

http://www.hkcd.com/content/2019-05/14/content_1137703.html

紅色背景卡,唔批卡都是好事!

zxcvbnm (普通卡會員)
於2019年05月15日 09:53 AM發表
Joey於2019年05月15日 09:25 AM發表

港區婦聯代表聯誼會前會長王惠貞表示,反對派在立法會公然侮辱特首林鄭月娥,對全港的小童造成極壞的影響。她認為,林鄭月娥作為香港特別行政區最高負責人,不尊重特首,即不尊重全香港市民,侮辱特首,即等於侮辱全港女性,故此胡志偉必須公開向特首道歉,向全港廣大婦女道歉。香港婦聯主席,全國婦聯執委、全國政協委員葉順興稱,胡志偉作為立法會議員,應知法懂理,現用這樣低級語言侮辱特首,侮辱女性,必須公開道歉。

http://www.hkcd.com/content/2019-05/14/content_1137703.html

入得黎都知呢度唔係講政治

Kaiyuk (普通卡會員)
於2019年05月15日 10:30 AM發表

7may online 申請,reject 多!

Joey (普通卡會員)
於2019年05月15日 10:43 AM發表

zxcvbnm於2019年05月15日 09:53 AM發表

言論自由,無違法

於2019年05月15日 11:11 AM發表

zxcvbnm於2019年05月15日 09:53 AM發表

Joey於2019年05月15日 10:43 AM發表

言論自由,無違法

HongKongCard.com討論區的主旨為各銀行信用卡的優惠分享、交流與討論,請勿發表非關本版的主題(如: 廣告、宣傳信息等等)。

完全既違規,版主請刪post

BOCsocheap (無卡會員)
於2019年05月15日 11:24 AM發表

第一批申請,拎了咭兩星期甘上下,家陣中銀打來問我係唔係會員,唔係就一係立即幫我申請做會員同代收會費一係就幫我cut

係唔係好事呢

Alipay萬歲 (普通卡會員)
於2019年05月15日 12:46 PM發表
BOCsocheap於2019年05月15日 11:24 AM發表

第一批申請,拎了咭兩星期甘上下,家陣中銀打來問我係唔係會員,唔係就一係立即幫我申請做會員同代收會費一係就幫我cut

係唔係好事呢

haha 應該有人同boc投訴lol

於2019年05月15日 01:10 PM發表
BOCsocheap於2019年05月15日 11:24 AM發表

係唔係好事呢

中銀終於都做野啦,e家應該仲可以用到個lounge,嗱嗱聲去買張機票啦😉

Kaiyuk (普通卡會員)
於2019年05月15日 01:12 PM發表

係唔係好事呢

BOC so cheap

smart8522003 (無卡會員)
於2019年05月15日 01:15 PM發表

係唔係好事呢

師兄,咁你點答

jokelib (白金卡會員)
於2019年05月15日 02:22 PM發表

R 唔到 jetso 又話人 cheap

cylalan (普通卡會員)
於2019年05月15日 02:41 PM發表

係唔係好事呢

咁男人係唔係直接cut card?

moremiles (普通卡會員)
於2019年05月15日 03:46 PM發表

係唔係好事呢

ching 批咗卡之後又被審查翻是否會員,比人覺得銀行cheap都好正常

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年05月15日 04:06 PM發表

特別開個戶口來講人地cheap😂😂

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2019年05月15日 04:18 PM發表
丹尼爾於2019年05月15日 04:06 PM發表

本身就係摶大霧行為, 等如網購見到唔正常低價都摶大霧落左ORDER先. 好喇, 人地CHECK標錯價CUT 單, 你會話間網店CHEAP? 宜家中銀CHECK到漏洞做野補返個漏洞, 咁就話CHEAP, 仲要特登開個新AC改個名BOCsocheap, 同呢D小學雞行為比較, 其實邊個CHEAP D?

得米斯圖拉 (無卡會員)
於2019年05月15日 04:44 PM發表

唔好走精面 腳踏實地做人 正正經經開返個理財戶口 咪唔使入d咩野媽咪會囉

於2019年05月15日 05:14 PM發表
得米斯圖拉於2019年05月15日 04:44 PM發表

唔好走精面 腳踏實地做人 正正經經開返個理財戶口 咪唔使入d咩野媽咪會囉

又咁講, 黎得呢度, 大家都係睇下有咩著數可以R. 為左R著數, 部份人選擇摶大霧亦可以理解. 但講明摶大霧, 當比人拆穿後就自動收皮啦, 仲要老羞成怒講人地銀行CHEAP, 咪盞比人笑, 唉~

卡奴 (普通卡會員)
於2019年05月15日 10:22 PM發表

申請時都註明咗要係會員啦,偷到雞只係好彩啫,但冇理由反過來話人Cheap掛

ultraman333 (金卡會員)
於2019年05月16日 12:33 PM發表

其實人哋揸正嚟做,比人捉到都冇乜野好嘈。雖知偷到雞係好彩,偷唔到雞係正常!

victoria63 (普通卡會員)
於2019年05月16日 10:56 PM發表

ricky仔仔於2019年05月15日 04:18 PM發表

本身就係摶大霧行為, 等如網購見到唔正常低價都摶大霧落左ORDER先. 好喇, 人地CHECK標錯價CUT 單, 你會話間網店CHEAP? 宜家中銀CHECK到漏洞做野補返個漏洞, 咁就話CHEAP, 仲要特登開個新AC改個名BOCsocheap, 同呢D小學雞行為比較, 其實邊個CHEAP D?

你呢個比喻根本冇可比性 

客人去買野 冇責任同能力去判斷咩叫"唔正常低價"  定價係商戶責任 客人點知商戶係唔係減價做promo

商戶標價幾多錢 客人就用幾多錢買 好合理 

於2019年05月16日 11:17 PM發表

ricky仔仔於2019年05月15日 04:18 PM發表

victoria63於2019年05月16日 10:56 PM發表

你呢個比喻根本冇可比性 

客人去買野 冇責任同能力去判斷咩叫"唔正常低價"  定價係商戶責任 客人點知商戶係唔係減價做promo

法例上黎講,商品上既標價,只係商家建議既價錢,唔係最終價,商家可以隨時唔接受呢個價錢。不過今次中銀抵鬧。

另外,有冇申請到既師兄,已經用過張卡呀?

於2019年05月17日 01:20 AM發表

victoria63於2019年05月16日 10:56 PM發表

你呢個比喻根本冇可比性 

好合理都up得出, 你試過比AMAZON CUT單未, 你試過比APPLE CUT單未? 你覺得唔合理可以告佢架, 人地成台律師STAND BY同你係條款度咬文嚼字, 玩到你謝都呀, 合理....

發表回覆
發表回覆