「八達通自動增值」服務推廣優惠

收藏 已收藏
會員主題
henrypong ( 無卡會員 )
於2019年04月01日 10:02 PM發表

https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/latest-promotions/aavs.html

由即日起至2019年6月30日為合資格八達通¹成功申請自動增值服務、完成推廣登記、及於2019年7月31日或之前完成首次自動增值,即賺高達$150 O! ePay獎賞²!Smart Octopus客戶亦可享優惠!

成功申請$500自動增值金額的客戶並符合推廣要求,可獲$150 O! ePay獎賞*,而選擇$250或$150自動增值金額的合資格客戶,可獲$50 O! ePay獎賞!每次為八達通自動增值,更可賺取信用卡積分獎賞³,兼享八達通報失服務,安心「嘟」卡消費,生活從此更方便!

7.若符合以下其中一項你將不合乎參與本推廣的資格:7.1你的八達通2019331或以前已暫停取消或失效;

請問今個月新買八達通可唔可以玩?

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年04月04日 01:03 PM發表
warsur於2019年04月04日 11:08 AM發表

推廣登記期間 -> 2019年4月1日至 2019年6月30日

自動增值交易期間 -> 2019年4月1日至2019年7月31日

推廣禮品存入期 ->第一階段 2019年7月15日至2019年7月19日(包括首尾兩天)

19. 若你已收取推廣禮品,但其後於2019年8月1日至2020年7月31日期間(包括首尾兩天),其合資格八達通之自動增值因任何原因下被取消或暫停,則你確認及同意本公司保留權利向你收取推廣禮品之價值,而不作任何通知。

咦🤔⋯⋯好似有啲奇怪

唔洗諗咁多,總之係要留到2020年7月31日

根據呢度嘅會員嘅講法,應該係直接從O!ePay扣$150餘額。至於如果本身餘額係$0,咁就唔知啦。

ssman (普通卡會員)
於2019年04月04日 08:47 PM發表

請問直接去港鐵退卡..使唔使自動增值信用卡卡主本人去?

keit (金卡會員)
於2019年04月04日 11:05 PM發表
ssman於2019年04月04日 08:47 PM發表

我上次退好似有畀HKID佢對...

Wah (普通卡會員)
於2019年04月04日 11:05 PM發表
ssman於2019年04月04日 08:47 PM發表

不用。 但要展示卡主的身份証。

於2019年04月04日 11:26 PM發表

哦...唔該

於2019年04月04日 11:37 PM發表
會員 21130於2019年04月03日 08:46 AM發表

用我信用卡為家人申請八達通自動增值,家人張八達通可以用我OEPAY ACC 嗎?

Dennis C F Chan於2019年04月03日 10:00 AM發表

可以

即是我買新卡...自己加2個家人共3張卡...都可以加哂落我個oepay食3次?

keit (金卡會員)
於2019年04月05日 01:32 PM發表

剛收到SMS做咗特選客有額外$150...

$50 (HSBC全年迎新) + $150 (HSBC特選客) + $150 (O! ePay) + $50 (O! ePay Master card消費)

如果趕得切O! ePay消費 total 有$400

hinode (無卡會員)
於2019年04月07日 10:11 AM發表

請問如果我用自己張HSBC咭為我阿媽申請咗自動增值,我阿媽仲可唔可以用佢自己張HSBC咭為佢自己申請自動增值呢 ?

keit (金卡會員)
於2019年04月07日 12:21 PM發表
hinode於2019年04月07日 10:11 AM發表

請問如果我用自己張HSBC咭為我阿媽申請咗自動增值,我阿媽仲可唔可以用佢自己張HSBC咭為佢自己申請自動增值呢 ?

如果係為同一張八達通自動增值就唔得囉

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年04月07日 10:17 PM發表
keit於2019年04月05日 01:32 PM發表

$50 (HSBC全年迎新) + $150 (HSBC特選客) + $150 (O! ePay) + $50 (O! ePay Master card消費)

唔知可唔可以食埋smart octopus? 等吓有冇特選先開。

hinode (無卡會員)
於2019年04月07日 10:56 PM發表
hinode於2019年04月07日 10:11 AM發表

keit於2019年04月07日 12:21 PM發表

如果係為同一張八達通自動增值就唔得囉

言下之意,只要佢申請增值另一張八達通就得啦。

太好啦,謝謝 !

keit (金卡會員)
於2019年04月07日 11:26 PM發表
keit於2019年04月05日 01:32 PM發表

逆流大叔於2019年04月07日 10:17 PM發表

唔知可唔可以食埋smart octopus? 等吓有冇特選先開。

應該冇衝突

R.LAU (普通卡會員)
於2019年04月08日 01:21 AM發表

想問有冇人用工銀亞洲的網上銀行,去年可以網上申請八仔增值,但現在發現冇了這功能

力仔 (金卡會員)
於2019年04月08日 07:49 AM發表
R.LAU於2019年04月08日 01:21 AM發表

想問有冇人用工銀亞洲的網上銀行,去年可以網上申請八仔增值,但現在發現冇了這功能

呢樹講只有傳真同郵寄。

https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/octopus-cards/aavs/sign-up/index.html

Carol Wong (普通卡會員)
於2019年04月08日 10:35 AM發表
R.LAU於2019年04月08日 01:21 AM發表

我之前都係網上申請

keit (金卡會員)
於2019年04月15日 04:46 PM發表

我個八達通apps本身登記咗兩張卡(A & B), 而家買咗張新卡(C)玩獎賞, 但註1話只可配對一個八達通, 我喺apps邊度可以睇到link住邊張? 

八達通自動增值」服務推廣登記

註:

1. 客戶如未登記O! ePay賬戶,必須先下載八達通App及登記O! ePay賬戶,並提供有效的O! ePay賬戶號碼,否則不符合獲得O! ePay獎賞的資格。每個O! ePay賬戶只可配對一個八達通或Smart Octopus號碼,如你登記合資格八達通號碼及/或登記O! ePay賬戶多於一次,則以本公司所記錄的合資格八達通號碼及已登記O! ePay賬戶之最後登記紀錄為準。有關O! ePay賬戶及服務詳情,請按此
以太 (金卡會員)
於2019年04月15日 07:35 PM發表
keit於2019年04月15日 04:46 PM發表

我個八達通apps本身登記咗兩張卡(A & B), 而家買咗張新卡(C)玩獎賞, 但註1話只可配對一個八達通, 我喺apps邊度可以睇到link住邊張? 

八達通自動增值」服務推廣登記

註:

1. 客戶如未登記O! ePay賬戶,必須先下載八達通App及登記O! ePay賬戶,並提供有效的O! ePay賬戶號碼,否則不符合獲得O! ePay獎賞的資格。每個O! ePay賬戶只可配對一個八達通或Smart Octopus號碼,如你登記合資格八達通號碼及/或登記O! ePay賬戶多於一次,則以本公司所記錄的合資格八達通號碼及已登記O! ePay賬戶之最後登記紀錄為準。有關O! ePay賬戶及服務詳情,請按此

++++++++++++++++

佢意思應該係同一張八達通曾經登記過幾個 O! ePay 賬戶, 份回贈會入落最後一次登記既O! ePay 賬戶,

唔關你張有幾多張卡係八達通apps (舊年年頭玩過一次都冇問題)

如果睇詳細 T&C 可能會清楚 d

發表回覆