滙豐運籌理財白金卡主卡

收藏 已收藏
會員主題
蔡振耀 ( 無卡會員 )
於2019年04月01日 07:33 PM發表

前幾日收到呢個Message 滙豐: 多謝閣下申請滙豐運籌理財白金卡主卡(參考編號:)。本行會盡快審核閣下之申請。

請問各位師兄 呢張卡係咪大多數會批,好似聽人講申請運籌會跟張白金卡,有冇人聽過會唔批,或冇得申請,因為我之前爛tu.

Kit Kwok (普通卡會員)
於2019年04月01日 08:06 PM發表

一定要擺夠20萬 不過匯豐嚴

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月01日 09:15 PM發表

佢自動同我申請。因為HSBC 運籌免一年 年費

w__w (金卡會員)
於2019年04月01日 09:23 PM發表
蔡振耀於2019年04月01日 07:33 PM發表

前幾日收到呢個Message 滙豐: 多謝閣下申請滙豐運籌理財白金卡主卡(參考編號:)。本行會盡快審核閣下之申請。

請問各位師兄 呢張卡係咪大多數會批,好似聽人講申請運籌會跟張白金卡,有冇人聽過會唔批,或冇得申請,因為我之前爛tu.

你指張紅白金卡?跟理財戶口果張永久免年費,但一cut戶口/升降級個理財戶口都會自動cut埋呢張信用卡!

匯豐批卡無準則,最好戶口存有20萬以上就會易批D, 不過呢張應該比普通白金易批!

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年04月01日 09:30 PM發表
蔡振耀於2019年04月01日 09:15 PM發表

佢自動同我申請。因為HSBC 運籌免一年 年費

應該係永久吧,如果你繼續係運籌。

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月01日 09:43 PM發表

有冇人試過唔批。之前申請金卡唔批

於2019年04月01日 11:18 PM發表

你貪免年費開戶 但可以擺唔夠廿萬唔批。雖然擺夠都唔一定批,信唔信你既事😂

ibaramayaka (普通卡會員)
於2019年04月01日 11:33 PM發表

就算佢 waive 左你戶口費

但你擺唔夠 10 萬都係會 reject

之前試過

題外話, 我啱啱搬左 d 錢去 hsbc 再即升 premier

同時出左信用卡

都比佢 reject 左

過兩個月等個平均結餘升返先再申請

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月01日 11:43 PM發表
ibaramayaka於2019年04月01日 11:33 PM發表

之前試過

題外話, 我啱啱搬左 d 錢去 hsbc 再即升 premier

同時出左信用卡

都係紅卡?,見好多人都話會係唔係都會批一張紅卡

ibaramayaka (普通卡會員)
於2019年04月02日 12:20 AM發表
ibaramayaka於2019年04月01日 11:33 PM發表

之前試過

同時出左信用卡

蔡振耀於2019年04月01日 11:43 PM發表

都係紅卡?,見好多人都話會係唔係都會批一張紅卡

我新開 advance 果陣出埋紅卡

果陣佢 waive 服務費

我淨係擺左幾百蚊

佢 reject 左我紅卡個申請

印象中好似要放夠十萬先批

louis10022hk (普通卡會員)
於2019年04月02日 01:03 AM發表

試過收REJECT LETTER

入面放左60萬

兩個月之後又自動幫我APPLY 批左

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月02日 11:24 AM發表

呢張卡會唔會睇人TU

於2019年04月02日 11:43 AM發表

唔睇tu就唔叫信用卡啦⋯唔好係又問唔係又問,唔係我會極度懷疑你係到派膠。上次你話aeon都唔批你卡啦,唔通公廁卡就又會唔睇tu咩

keit (金卡會員)
於2019年04月02日 11:50 AM發表

我好耐之前申請記得係免頭一年200K(我亦放唔夠$), 但都批張紅卡用到而家, 不過有ching話HSBC升紅卡去VS我就冇啦...

於2019年04月02日 11:57 AM發表
keit於2019年04月02日 11:50 AM發表

我好耐之前申請記得係免頭一年200K(我亦放唔夠$), 但都批張紅卡用到而家, 不過有ching話HSBC升紅卡去VS我就冇啦...

佢哋睇內部評分批卡 唔係單一因素嘛

yhakk (普通卡會員)
於2019年04月05日 09:30 PM發表

會唔批架

yhakk (普通卡會員)
於2019年04月05日 09:31 PM發表

w__w於2019年04月01日 09:23 PM發表

你指張紅白金卡?跟理財戶口果張永久免年費,但一cut戶口/升降級個理財戶口都會自動cut埋呢張信用卡!

匯豐批卡無準則,最好戶口存有20萬以上就會易批D, 不過呢張應該比普通白金易批!

最唔鐘意佢升級都cut card . 我覺得果張幾靚

Nelson Wong (無卡會員)
於2019年04月06日 11:17 AM發表

之前試過

同時出左信用卡

匯豐批咭真係無準則,早排佢做promote話升premier 頭一年可以 waive 服務費

咁我就升左兼試下申唔申請到張紫咭,又比我申請到,但係我由頭到尾都無放過100萬落去

tony6308 (無卡會員)
於2019年04月06日 01:00 PM發表

之前試過

同時出左信用卡

Nelson Wong於2019年04月06日 11:17 AM發表

匯豐批咭真係無準則,早排佢做promote話升premier 頭一年可以 waive 服務費

咁我就升左兼試下申唔申請到張紫咭,又比我申請到,但係我由頭到尾都無放過100萬落去

咁批幾多信用額

CCC (普通卡會員)
於2019年04月06日 02:38 PM發表

理財跟帶卡個額末必高,我申請白金45K,再開 運籌理財紅卡隻俾14K,再申請金卡90K,半年之內的事。

w__w (金卡會員)
於2019年04月06日 03:00 PM發表

w__w於2019年04月01日 09:23 PM發表

yhakk於2019年04月05日 09:31 PM發表

最唔鐘意佢升級都cut card . 我覺得果張幾靚

都正常,都寫明呢張卡叫「豐運籌理財白金 Visa 卡」

V7 (金卡會員)
於2019年04月06日 04:18 PM發表

之前試過

同時出左信用卡

Nelson Wong於2019年04月06日 11:17 AM發表

任何機構都可能返工會無準則...批卡部無理reject會俾marketing問候,因marketing要被卒數...

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月10日 01:35 PM發表

其實如果佢地亂幫人自動申請信用卡。影響到Tu個分數咪好唔抵,明知個客會申請唔到都幫佢申請,

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月10日 01:40 PM發表

之前試過

同時出左信用卡

佢地用左幾耐先批到你張卡,聽聞HSBC批卡部效率極低

Sunny Li (無卡會員)
於2019年04月10日 05:06 PM發表

他們無責任與客人聯系,直接reject申請

蔡振耀 (無卡會員)
於2019年04月10日 08:56 PM發表
Sunny Li於2019年04月10日 05:06 PM發表

他們無責任與客人聯系,直接reject申請

到呢家仲處理緊。

發表回覆