支付寶真消費限額

收藏 已收藏
會員主題
大胃施華力腸 ( 普通卡會員 )
於2019年03月23日 12:00 AM發表

本身個戶口已做高級認證
事緣用信用卡真消費付款
被scan QR code後去左入信用卡資料
原來話「安全理由臨時凍結」(類似字眼)
轉用另一張已綁定既信用卡都唔得
但冇試過入新卡資料得唔得

之前係QR code果版睇番付款幫助
原來付款額度已到每月5萬
但計番交易記錄應該係49000幾

禁去實名認證
預設係入中國身份證

想禁去有冇得改香港ID
就出現Error

請問有冇師兄都試過咁既情況?
下個月會唔會有得用番信用卡真消費?

Kit Kwok (普通卡會員)
於2019年03月23日 12:51 AM發表

大陸支付寶黎? 香港支付寶搵唔到有咩每月上限限制喎⋯

大胃施華力腸 (普通卡會員)
於2019年03月23日 01:32 AM發表
Kit Kwok於2019年03月23日 12:51 AM發表

香港

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月23日 01:55 AM發表

香港版個高級認證年限額20萬應該只計用卡轉出+任何形式進入,消費好似唔受年限

每一筆每一日就可能有限?

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月23日 01:56 AM發表
Kit Kwok於2019年03月23日 12:51 AM發表

我都覺似係大陸版,支HK個app都無簡體

於2019年03月23日 02:29 AM發表

真係香港版
禁紅圈就入第一張圖果版

於2019年03月23日 06:51 AM發表

我無事無幹都開到呢頁啦,係咪你比錢比得太勁比人暫時凍結左,定你計錯數已經到左收付款上限😂佢提現,餘額支付,線上支付,信用卡支款同轉帳都係share個廿萬。但因為我自己都搞唔清楚條數點計,答你唔到

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月23日 08:49 AM發表
大胃施華力腸於2019年03月23日 12:00 AM發表

本身個戶口已做高級認證
事緣用信用卡真消費付款

禁去實名認證
預設係入中國身份證

想禁去有冇得改香港ID
就出現Error

"根據央行規定"
呢個真係唔似支付寶HK

另外支付寶HK無得set簡體顯示,閒時有幾隻簡體字夾雜就有但唔會全版介面全簡體

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月23日 08:49 AM發表

債主臨門 (普通卡會員)
於2019年03月23日 10:34 AM發表
Kit Kwok於2019年03月23日 06:51 AM發表

我無事無幹都開到呢頁啦,係咪你比錢比得太勁比人暫時凍結左,定你計錯數已經到左收付款上限😂佢提現,餘額支付,線上支付,信用卡支款同轉帳都係share個廿萬。但因為我自己都搞唔清楚條數點計,答你唔到

付款,增值,轉賬⋯⋯是共用額?
如果轉賬5000,付款5000,咁咪冇咗一萬額

於2019年03月23日 01:28 PM發表

Del

於2019年03月23日 01:30 PM發表
Kit Kwok於2019年03月23日 06:51 AM發表

短時間比左10幾次錢

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月23日 08:24 PM發表

原來勁賞掃個$10-$5要先扣咗受薦$2或者$0.2後夠$10先用到,唔怪得掃qr要bundle埋個$2或者$0.2,稍一不慎就被騙以為齊頭$10就有得減$5

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年03月23日 08:58 PM發表
EH1於2019年03月23日 08:24 PM發表

原來勁賞掃個$10-$5要先扣咗受薦$2或者$0.2後夠$10先用到,唔怪得掃qr要bundle埋個$2或者$0.2,稍一不慎就被騙以為齊頭$10就有得減$5

上個月已經係咁講啦,個QR Code有寫每日掃一掃都有優惠,APP內勁賞掃果頁今次都講埋會比$2/$0.2你

於2019年03月23日 09:51 PM發表

大胃施華力腸於2019年03月23日 01:30 PM發表

短時間比左10幾次錢

咁你仲好意思出post😂好明顯你有問題啦

於2019年03月23日 10:14 PM發表

大胃施華力腸於2019年03月23日 01:30 PM發表

短時間比左10幾次錢

Kit Kwok於2019年03月23日 09:51 PM發表

咁你仲好意思出post😂好明顯你有問題啦

下....
咁有需要比10幾次錢買野都叫有問題?
又唔係唔見得光
我係真金白銀比錢消費

況且我又唔係話支付寶凍結我唔得
我係問有冇人都遇過咁既問題姐
討論下有咩解決辦法

Perry11 (普通卡會員)
於2019年03月24日 05:20 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月23日 08:58 PM發表

上個月已經係咁講啦,個QR Code有寫每日掃一掃都有優惠,APP內勁賞掃果頁今次都講埋會比$2/$0.2你

仲唔係好明,成日都唔扣$5 coupon,係咪當日第2次消費先用到。

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月24日 05:39 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月23日 08:58 PM發表

Perry11於2019年03月24日 05:20 PM發表

仲唔係好明,成日都唔扣$5 coupon,係咪當日第2次消費先用到。

你要買$12或者$10.2先扣到$5,因為你掃個qr去攞優惠券時係有兩張券一齊攞,其中有一張係$2或者$0.2,系統會先處理呢一張細額券,然後再視戶夠唔夠$10去處理另一張扣$5既券

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年03月24日 11:59 PM發表

Perry11於2019年03月24日 05:20 PM發表

EH1於2019年03月24日 05:39 PM發表

你要買$12或者$10.2先扣到$5,因為你掃個qr去攞優惠券時係有兩張券一齊攞,其中有一張係$2或者$0.2,系統會先處理呢一張細額券,然後再視戶夠唔夠$10去處理另一張扣$5既券

仲有好多情況,一言難盡,比過錢就會識玩……

keit (金卡會員)
於2019年03月25日 12:48 AM發表

EH1於2019年03月24日 05:39 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月24日 11:59 PM發表

仲有好多情況,一言難盡,比過錢就會識玩……

我成日都唔知邊啲扣先扣後, 淨係記得會扣大額coupon先...

keit (金卡會員)
於2019年03月25日 12:50 AM發表

本身個戶口已做高級認證
事緣用信用卡真消費付款

禁去實名認證
預設係入中國身份證

想禁去有冇得改香港ID
就出現Error

有冇得轉人工幫手?

債主臨門 (普通卡會員)
於2019年03月25日 02:04 AM發表

本身個戶口已做高級認證
事緣用信用卡真消費付款

禁去實名認證
預設係入中國身份證

想禁去有冇得改香港ID
就出現Error

keit於2019年03月25日 12:50 AM發表

有冇得轉人工幫手?

2245 3201 朝九晚九 有人接聽

victoria63 (普通卡會員)
於2019年04月06日 08:28 PM發表

消費應該冇限

發表回覆