渣打Simply Cash Visa Signature:申請資格及迎新推廣調整

收藏 已收藏
會員主題
出左張信用卡點都用多過擺! ( 普通卡會員 )
於2019年03月19日 08:57 AM發表

申請資格:年薪要求為$96,000或以上(同日上午改回$240,000;4月15日改為$96,000)

迎新禮遇:

(1)100%現金回贈(高達HK$1,000)
(2)全新登記及首次登入網上理財之 額外HK$100現金回贈

https://www.sc.com/hk/zh/credit-cards/simplycash/#null

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年03月19日 08:59 AM發表

繼匯豐後,另一間將Visa Signature卡申請年薪要求降低嘅銀行,但係估唔到會降到咁低smiley

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年03月19日 09:03 AM發表

無咗迎新抽獎

italyfans88 (無卡會員)
於2019年03月19日 09:04 AM發表

調低左咁多?

變相將Visa Signature降格

c14101 (金卡會員)
於2019年03月19日 09:10 AM發表

Title inflation. VS 已經成為以前的白金甚至金卡 level。

當 C9、學生都可以輕易攞到白金卡,有工做、八千蚊一個月的人攞到 VS 或 VI 一點也不奇怪。

Rook (普通卡會員)
於2019年03月19日 09:33 AM發表

am卡年薪要求有變咩?website度仲喺寫住年薪要求喺$240000 ga?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年03月19日 09:46 AM發表
c14101於2019年03月19日 09:10 AM發表

Title inflation. VS 已經成為以前的白金甚至金卡 level。

當 C9、學生都可以輕易攞到白金卡,有工做、八千蚊一個月的人攞到 VS 或 VI 一點也不奇怪。

都無乜幾間仍然有金卡或以下級別開放申請

於2019年03月19日 09:48 AM發表

但佢仍然係VISA Signature級別喎(暫時嚟講)

同埋佢本身白金果張VISA同MASTER都係要求年薪$150,000

於2019年03月19日 09:48 AM發表
Rook於2019年03月19日 09:33 AM發表

am卡年薪要求有變咩?website度仲喺寫住年薪要求喺$240000 ga?

我睇埋呢個

https://www.sc.com/hk/zh/credit-cards/terms-and-conditions/#aewelcomegift

Kit Kwok (普通卡會員)
於2019年03月19日 09:51 AM發表

就係渣打拒絕左我兩次申請 估唔到變左公廁到咁😂我就再申請多次試下先🤣

Limited (金卡會員)
於2019年03月19日 09:52 AM發表

可能去到一個程度係大家都追求返那些年嘅普通卡同金卡😂

Limited (金卡會員)
於2019年03月19日 09:52 AM發表

Dennis C F Chan於2019年03月19日 09:46 AM發表

Rook (普通卡會員)
於2019年03月19日 10:03 AM發表
Rook於2019年03月19日 09:33 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月19日 09:48 AM發表

我睇埋呢個

https://www.sc.com/hk/zh/credit-cards/terms-and-conditions/#aewelcomegift

ic,thx師兄

以太 (金卡會員)
於2019年03月19日 10:34 AM發表

迎新仲 keep 住有 "100%現金回贈(高達HK$1,000)",

基本上你有份長工做都符合資格 (月薪 $8,000),

我覺得渣打仲慷慨過特區政府個 $4,000 計劃 smiley smiley smiley 

另外果班信用卡 KOL 一定好開心, 因為就黎有大把 referral 既生意做

只可惜堂堂一張中高階既 Visa Signature 俾人做到咁爛 .....

sunnyday0417 (無卡會員)
於2019年03月19日 10:59 AM發表

佢改番做240000了

懷疑依度有渣打員工

於2019年03月19日 11:03 AM發表

Dennis C F Chan於2019年03月19日 09:46 AM發表

HSBC 金卡係比學生用;Aeon 是少數仍主打普通卡的發卡機構

於2019年03月19日 11:06 AM發表
Limited於2019年03月19日 09:52 AM發表

所以 forum 內 AE 的 post 都有人問申請綠色細頭卡問題

於2019年03月19日 11:23 AM發表
sunnyday0417於2019年03月19日 10:59 AM發表

佢改番做240000了

懷疑依度有渣打員工

渣打好廢

於2019年03月19日 01:14 PM發表
sunnyday0417於2019年03月19日 10:59 AM發表

佢改番做240000了

懷疑依度有渣打員工

Kit Kwok於2019年03月19日 11:23 AM發表

渣打好廢

變返銀聯得$96,000,中伏鳥

於2019年03月19日 01:44 PM發表

佢改番做240000了

懷疑依度有渣打員工

Kit Kwok於2019年03月19日 11:23 AM發表

渣打好廢

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月19日 01:14 PM發表

申請左? 如果真係$96000都想申請😂

V7 (金卡會員)
於2019年03月19日 01:50 PM發表

佢改番做240000了

懷疑依度有渣打員工

其實有又如何?

利申: 我唔係...

於2019年03月19日 02:37 PM發表

佢改番做240000了

懷疑依度有渣打員工

渣打好廢

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月19日 01:14 PM發表

Kit Kwok於2019年03月19日 01:44 PM發表

申請左? 如果真係$96000都想申請😂

本身已擁有

唔知上晝有冇人年薪唔夠$240,000,趁佢改咗要求$96,000果陣時申請

95970818 (普通卡會員)
於2019年03月19日 09:43 PM發表
Limited於2019年03月19日 09:52 AM發表

所以恆生呢排推張M Power

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年03月19日 11:39 PM發表

95970818於2019年03月19日 09:43 PM發表

所以恆生呢排推張M Power

M power 係白金卡

Fob Wong (普通卡會員)
於2019年03月21日 01:35 AM發表

我仲拎住張白色MANHATTAN ID卡, 十年都來緊, 連額都無同我自動提升過一次..... >_>

力仔 (金卡會員)
於2019年03月21日 08:41 AM發表
Fob Wong於2019年03月21日 01:35 AM發表

我仲拎住張白色MANHATTAN ID卡, 十年都來緊, 連額都無同我自動提升過一次..... >_>

我張VP由渣打第一日出VP keep到宜家都仲未加過額,咁又有乜所謂,反正張卡紀念價值大過實用。

發表回覆