匯豐特選網上及海外簽賬

收藏 已收藏
會員主題
Kit Kwok ( 普通卡會員 )
於2019年03月05日 11:15 PM發表

3-5月內均簽到個人目標額 合資格網上及海外簽賬每月額外2.4%上限每月$200 。係再有2.4% ,即係起碼4.4%+最紅自主獎賞 第一次收到,不過飯卡黎,用唔著😭😭

primavez (普通卡會員)
於2019年03月13日 07:42 PM發表
CC於2019年03月11日 09:47 AM發表

我問左,附屬卡唔計

magicalan於2019年03月13日 06:59 PM發表

我自己張主卡有呢個promoto, 

咁我出比人用果張附屬卡如果本身meet target 唔知計唔計.

HSBC 推廣按身分證計架

Wilson Chan (普通卡會員)
於2019年03月15日 09:50 AM發表

我TARGET係8500蚊,咁其實依個目標消費係咪可以連同果8000蚊感應式達成埋?

Solitons (無卡會員)
於2019年03月15日 10:12 AM發表
Wilson Chan於2019年03月15日 09:50 AM發表

我TARGET係8500蚊,咁其實依個目標消費係咪可以連同果8000蚊感應式達成埋?

要先搵到可以用感應式/手機支付的網上或海外商戶

唔確定Deliveroo之類算唔算其中之一

於2019年03月15日 10:44 AM發表
Wilson Chan於2019年03月15日 09:50 AM發表

可以.

noidea (無卡會員)
於2019年03月15日 09:19 PM發表

Solitons於2019年03月15日 10:12 AM發表

要先搵到可以用感應式/手機支付的網上或海外商戶

唔確定Deliveroo之類算唔算其中之一

感應式推廣唔係要本地咩?

magicalan (普通卡會員)
於2019年03月16日 12:41 AM發表

我問左,附屬卡唔計

magicalan於2019年03月13日 06:59 PM發表

咁我出比人用果張附屬卡如果本身meet target 唔知計唔計.

Kit Kwok於2019年03月13日 06:59 PM發表

睇條款 或者打比cs

我之send 左email 比CS佢無回, 等我返左HK要打去

於2019年03月16日 10:32 AM發表

我問左,附屬卡唔計

primavez於2019年03月13日 07:42 PM發表

啱啱睇到封回件,CS話要附属卡持有人都收到單張先計

Kelvin (無卡會員)
於2019年03月16日 01:18 PM發表

唔知各位可唔可以post 個T&C 出嚟, 我未登記就唔見左封信

stanley_ac (普通卡會員)
於2019年03月16日 03:26 PM發表

我問左,附屬卡唔計

primavez於2019年03月13日 07:42 PM發表

magicalan於2019年03月16日 10:32 AM發表

正常,hsbc d promo跟hkid, 主卡同附屬卡唔同id就分開睇的,無收信就無得玩

rrj (普通卡會員)
於2019年03月17日 10:22 AM發表

我問左,附屬卡唔計

magicalan於2019年03月16日 10:32 AM發表

stanley_ac於2019年03月16日 03:26 PM發表

正常,hsbc d promo跟hkid, 主卡同附屬卡唔同id就分開睇的,無收信就無得玩

咁如果我依家出張新卡,新卡的迎新簽帳都計埋入目標簽帳?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年03月17日 09:44 PM發表

我問左,附屬卡唔計

stanley_ac於2019年03月16日 03:26 PM發表

rrj於2019年03月17日 10:22 AM發表

magicalan於2019年03月17日 09:44 PM發表

迎新講緊一張HSBC卡都無先有, 

無卡又點會係特選... 

滙豐舊客現時食到迎新

於2019年03月17日 09:44 PM發表

我問左,附屬卡唔計

無卡又點會係特選... 

95970818 (普通卡會員)
於2019年03月17日 11:02 PM發表

我問左,附屬卡唔計

magicalan於2019年03月17日 09:44 PM發表

無卡又點會係特選... 

HSBC出名大方, 舊客都有迎新 (會比全新客少DD)

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月17日 11:07 PM發表

我問左,附屬卡唔計

我今日打去問,可以用新卡去感應式5%,網/海2.4% 我今日上網銀申請😚

於2019年03月17日 11:26 PM發表

我問左,附屬卡唔計

EH1於2019年03月17日 11:07 PM發表

我今日打去問,可以用新卡去感應式5%,網/海2.4% 我今日上網銀申請😚

正常terms & conditions 無exclude 都得,  我未有HSBC銀聯卡可以一試.

於2019年03月18日 11:10 AM發表

其實如果想食盡的話, 應該要諗下有咩交易係可以同時計網上&感應式交易.  海外拍APPLE PAY/PAY WAVE 食唔到 5 %

patrick41306 (無卡會員)
於2019年03月24日 11:56 AM發表

各位, 我唔見左張信,
請問TARGET 內既合資格簽帳的定義係唔係包括任何簽帳消費?唔一定係網上/感應式?

Newbie (無卡會員)
於2019年03月25日 09:28 AM發表

支付寶真消費當網上簽帳,那麼有沒有師兄知道用支付寶交煤氣費當網上簽帳嗎?

MODRIC (普通卡會員)
於2019年03月25日 09:51 AM發表
patrick41306於2019年03月24日 11:56 AM發表

各位, 我唔見左張信,
請問TARGET 內既合資格簽帳的定義係唔係包括任何簽帳消費?唔一定係網上/感應式?

包括任何簽帳消費, 唔一定係網上/感應式.

Only the rebate amount is calculated based on online spending.

於2019年05月20日 02:25 PM發表

想問下如果中左特選用HSBC Premier, 用HSBC Premier 咪 8.8%? 

發表回覆