簽賬用分都有賞!高達40X積分

收藏 已收藏
會員主題
Moon Moon ( 普通卡會員 )
於2019年03月01日 11:55 AM發表

好複雜

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/shopping/promotion-shopping-points.html?icid=HKCCUQXZHCCCTTB01

hongkongcard2009 (普通卡會員)
於2019年03月12日 03:56 PM發表

當PM卡205換$1, 要換晒$1800 要369000pt. 

如果直接換錢就369000/165 = $2236, 即係蝕左$436.

多左既分數係 46800pt, 46800/165 = $283 only

咁即係換左仲蝕錢, 有無計錯數

MW (無卡會員)
於2019年03月12日 04:22 PM發表
Ratoda921於2019年03月12日 11:58 AM發表

想問一問,如果我剛剛用ALIPAYHK 買HKD $10xx 淘寶,再係3月內分5次$1000 入payme,係唔係就可以食哂8x?

總分數係 10xx*1.5 + (1000 * 5)*1.5 + 48000 = ~57000 謝謝。

我認為係正確

因為Alipay真消費應該係計網上

ssman (普通卡會員)
於2019年03月12日 07:06 PM發表
hongkongcard2009於2019年03月12日 03:56 PM發表

當PM卡205換$1, 要換晒$1800 要369000pt. 

如果直接換錢就369000/165 = $2236, 即係蝕左$436.

多左既分數係 46800pt, 46800/165 = $283 only

咁即係換左仲蝕錢, 有無計錯數

咁但係如果收唔到海外網購1200特選...係咪都叫好過冇?

traveltravel (普通卡會員)
於2019年03月13日 10:22 AM發表

我買完想用分抵銷HKTV分時, 因為諗緊兌幾多好, 所以唔係即刻襟. 點知未襟佢已經自動去左確認畫面, 即係無兌到pay with point. 問左HKTV, 佢話已出左單, 唔肯cancel我張單, 咁係咪無救? THX

saiwing (普通卡會員)
於2019年03月13日 04:12 PM發表

Book遠期酒店,拎咗回贈,取消booking,會唔會追究返?有c hing 試過嗎?

Fob Wong (普通卡會員)
於2019年03月15日 12:45 AM發表
saiwing於2019年03月13日 04:12 PM發表

Book遠期酒店,拎咗回贈,取消booking,會唔會追究返?有c hing 試過嗎?

你想搏隨你, 相信全部卡條款都會有寫明呢類事情, 銀行「有權」做野, 包括收回已送出既回贈, 及額外再罰..

dummy0924 (無卡會員)
於2019年03月15日 09:09 AM發表
saiwing於2019年03月13日 04:12 PM發表

Please be ethical.

柏思 (普通卡會員)
於2019年03月15日 09:24 AM發表

銀行係可以扣返回贈㗎,就係太多呢種走偏門既人,搞到d優惠越來越難玩

wyma6836 (普通卡會員)
於2019年03月18日 11:47 PM發表
traveltravel於2019年03月13日 10:22 AM發表

我買完想用分抵銷HKTV分時, 因為諗緊兌幾多好, 所以唔係即刻襟. 點知未襟佢已經自動去左確認畫面, 即係無兌到pay with point. 問左HKTV, 佢話已出左單, 唔肯cancel我張單, 咁係咪無救? THX

我又係咁!係咪冇得追返?

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年03月19日 12:10 AM發表

不謀而合?

https://www.hongkongcard.com/forum/show/26630

auroral (普通卡會員)
於2019年03月19日 12:15 PM發表
traveltravel於2019年03月13日 10:22 AM發表

wyma6836於2019年03月18日 11:47 PM發表

用 app 好似無pay with point, 出佐單無辦法。我上次就係咁,最後只有買多次

auroral (普通卡會員)
於2019年03月19日 12:18 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月19日 12:10 AM發表

不謀而合?

https://www.hongkongcard.com/forum/show/26630

到時會扣番,會有remarks. 除非退錢去另一張咭

wyma6836 (普通卡會員)
於2019年03月19日 06:05 PM發表

wyma6836於2019年03月18日 11:47 PM發表

auroral於2019年03月19日 12:15 PM發表

用 app 好似無pay with point, 出佐單無辦法。我上次就係咁,最後只有買多次

用 apps 可以用pay with points ar! 我試過兩次都冇問題! 尋晚幫朋友買就去唔到pay with points 畫面

primavez (普通卡會員)
於2019年04月10日 11:44 AM發表

唔知經香港寬頻/中國移動個網交費計唔計呢?

ice3ing (無卡會員)
於2019年04月14日 07:20 PM發表

想問Alipay 計唔計 上網簽賬?

ggvv (無卡會員)
於2019年04月17日 08:16 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年03月19日 12:10 AM發表

不謀而合?

Where is the world have this happening again!

發表回覆