簽賬用分都有賞!高達40X積分

收藏 已收藏
會員主題
Moon Moon ( 普通卡會員 )
於2019年03月01日 11:55 AM發表

好複雜

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/shopping/promotion-shopping-points.html?icid=HKCCUQXZHCCCTTB01

collyman (普通卡會員)
於2019年03月01日 12:10 PM發表

今次只係得積分卡玩

arar (普通卡會員)
於2019年03月01日 12:14 PM發表

又要估計唔計PayMe

Solitons (無卡會員)
於2019年03月01日 12:32 PM發表

條款細則入面有一句:

於推廣期內,不能同時參與此推廣及「海外簽賬 網購 賞您高達HK$1,200回贈」。如持卡人持有多於一張認可信用卡,有關「簽賬用分都有賞!高達40X積分」及「海外簽賬 網購 賞您高達HK$1,200回贈」之登記,花旗銀行將以最後一次成功登記之認可信用卡及其簽賬為實。

咁係咪暗示左可能4月或5月又會有「海外簽賬 網購 賞您高達HK$1,200回贈」的推廣活動?

大家會點樣部署?

moremiles (普通卡會員)
於2019年03月01日 12:50 PM發表

只限首20,000名成功登記

一單網上/外幣$1000以上已經唔易,仲要簽賬5次或以上更難,其實得嗰高達8倍積分,唔太抵玩!

derekdd (普通卡會員)
於2019年03月01日 01:16 PM發表

仲有15600 pay with points

卡精 (普通卡會員)
於2019年03月01日 01:31 PM發表
Solitons於2019年03月01日 12:32 PM發表

條款細則入面有一句:

於推廣期內,不能同時參與此推廣及「海外簽賬 網購 賞您高達HK$1,200回贈」。如持卡人持有多於一張認可信用卡,有關「簽賬用分都有賞!高達40X積分」及「海外簽賬 網購 賞您高達HK$1,200回贈」之登記,花旗銀行將以最後一次成功登記之認可信用卡及其簽賬為實。

咁係咪暗示左可能4月或5月又會有「海外簽賬 網購 賞您高達HK$1,200回贈」的推廣活動?

大家會點樣部署?

payme X 6 次 KO 佢

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月01日 02:01 PM發表

故意撇除八達通,無得兩食🤔

Jeff (無卡會員)
於2019年03月01日 02:29 PM發表
Solitons於2019年03月01日 12:32 PM發表

條款細則入面有一句:

大家會點樣部署?

似乎就算用Rewards登記呢個,and then用Cash Back登記$1200回贈都唔得

咁Rewards就算有額外6x都係等於2.8%現金回贈,同Cash Back既2%比都唔係抵好多,我就寧願繼續等Cash Back個$1200啦

primavez (普通卡會員)
於2019年03月01日 02:38 PM發表

係咪就算連用Prestige 卡6x 都唔夠$1200 回贈抵?

Airbaby (普通卡會員)
於2019年03月01日 02:54 PM發表

條款細則入面有一句:

大家會點樣部署?

中伏

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月01日 02:57 PM發表

以最後一次成功登記...
咁可以到時再登記過

細MON (無卡會員)
於2019年03月01日 03:40 PM發表

citi 八達通得現金回贈. 乜都冇得玩喎~~

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年03月01日 05:14 PM發表

不問究竟,登記就是

rrj (普通卡會員)
於2019年03月01日 05:27 PM發表

夾埋hktv mall promo,26x 還送返$50 e voucher, 都幾進取

https://www.citibank.com.hk/english/credit-cards/shopping/promotion-hktvmall.html?icid=HKCCUWNENCCCTCB02

Jeff (無卡會員)
於2019年03月01日 05:42 PM發表

Rewards來講其實Pay with points個26x都係好睇唔好食,25000分換$100再回返2600分俾你,即係22400分換$100,但係平時22500分都換到$100惠康coupon,除非夾得到其他優惠一齊用,否則都唔會刻意用佢

EH1 (白金卡會員)
於2019年03月01日 07:34 PM發表
Jeff於2019年03月01日 05:42 PM發表

Rewards來講其實Pay with points個26x都係好睇唔好食,25000分換$100再回返2600分俾你,即係22400分換$100,但係平時22500分都換到$100惠康coupon,除非夾得到其他優惠一齊用,否則都唔會刻意用佢

要咩情況先係250=$1?
我張rewards好似成日270=$1,係咪要夠$50/$100 pay with points先會250?

Tim Lui (無卡會員)
於2019年03月01日 08:46 PM發表

唔知附屬卡簽帳計唔計?

於2019年03月01日 10:36 PM發表

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/travel-miles/promotions-2.html

有冇人收到呢個?

ultraman333 (金卡會員)
於2019年03月01日 11:05 PM發表
Airbaby 於2019年03月01日 10:36 PM發表

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/travel-miles/promotions-2.html

有冇人收到呢個?

我收到 。

於2019年03月02日 12:22 AM發表
Airbaby 於2019年03月01日 10:36 PM發表

有冇人收到呢個?

ultraman333於2019年03月01日 11:05 PM發表

我收到 。

應該冇衝突吧?

ultraman333 (金卡會員)
於2019年03月02日 12:33 AM發表

有冇人收到呢個?

ultraman333於2019年03月01日 11:05 PM發表

我收到 。

Airbaby 於2019年03月02日 12:22 AM發表

應該冇衝突吧?

冇留意呀,佢要二萬五蚊以上先至開始計額外里數,所以冇特別留意。

erichibiki (無卡會員)
於2019年03月02日 02:18 AM發表

有冇人收到呢個?

想請問知唔知網上購物/三寶計唔計合資格簽賬?

charlesleung (金卡會員)
於2019年03月02日 09:07 AM發表
Jeff於2019年03月01日 05:42 PM發表

EH1於2019年03月01日 07:34 PM發表

要咩情況先係250=$1?
我張rewards好似成日270=$1,係咪要夠$50/$100 pay with points先會250?

要開citi rewards 網頁揀 pay with point 先睇到.

每 205分可找 $1 咭數

我用PM咭

LTYA (普通卡會員)
於2019年03月02日 11:03 AM發表

今次花旗銀行的 promo 仲衰過渣打銀行的語言偽術。Citibank 只能說簽帳金額高達14倍積分(額外13倍)以及 Citi Pay with Points 憑分消費特別積分回贈,因為 Citi Pay with Points 憑分消費根本沒有基本積分回贈 (不牽涉任何倍數積分, 係x26 同26x 的分別​)。所以更不應與上述的14倍合併一起說 (14x + x26)。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年03月02日 11:46 AM發表
LTYA於2019年03月02日 11:03 AM發表

今次花旗銀行的 promo 仲衰過渣打銀行的語言偽術。Citibank 只能說簽帳金額高達14倍積分(額外13倍)以及 Citi Pay with Points 憑分消費特別積分回贈,因為 Citi Pay with Points 憑分消費根本沒有基本積分回贈 (不牽涉任何倍數積分, 係x26 同26x 的分別​)。所以更不應與上述的14倍合併一起說 (14x + x26)。

Pay with Points 最多拎到 15600 x 3 = 46800 分 (對應 HKD1800 扣減),但優惠 2 要簽 HKD20000 等值外幣,呢度已經無辦法將積分倍數直接相加

發表回覆