感應式及流動電話付款高達額外5%獎賞錢回贈

收藏 已收藏
會員主題
Kitty Lock ( 普通卡會員 )
於2019年03月01日 09:12 AM發表

由2019年3月1日至4月30日,憑滙豐信用卡累積本地合資格簽賬滿港幣8,000元,可享以下優惠:

以感應式付款(Visa PayWave 或MasterCard®感應式支付)或流動電話付款(Apple Pay、Google PayTM或Samsung Pay)作任何金額的簽賬交易,可享高達額外5%「獎賞錢」回贈

20190301091147_5c7886d33876c.jpghttps://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/contactless-payment-promotion/

zhangyan (普通卡會員)
於2019年03月05日 12:04 AM發表
以太於2019年03月04日 06:20 PM發表

唔知值唔值得開張新卡玩呢?

e.g. 開張金卡, 拍 $8,000 係咪會有 $500 (舊客 RC 迎新) + $400?

抱歉年頭又身痕想開卡了 ....

Kitty Lock於2019年03月04日 06:29 PM發表

等萬寧或broadway有promotion再開都唔遲,仲易食!

波吉仔 (普通卡會員)
於2019年03月08日 11:48 PM發表

最簡單就係broadway買八千卡 有8.75% rebate 夠cover 收卷佬有突

Kit Kwok (普通卡會員)
於2019年03月09日 01:26 AM發表
波吉仔於2019年03月08日 11:48 PM發表

最簡單就係broadway買八千卡 有8.75% rebate 夠cover 收卷佬有突

一個月正常消費4000 都有7.4%啦🤨無啦啦又要比人食一手 買券我覺得等個別商戶promote再買

suki9876 (無卡會員)
於2019年03月09日 09:05 AM發表

係落馬洲買2條煙仔最好,帳面賺十幾元條

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2019年03月09日 09:35 AM發表

點解有8.75%? 我只係計到5%+3.6%(賞家居+VS)=8.6%

DenDen (普通卡會員)
於2019年03月09日 10:50 AM發表
On Kaujai於2019年03月01日 12:46 PM發表

好在唔洗每次$500以上

我都係咁諗

MODRIC (普通卡會員)
於2019年03月09日 12:32 PM發表

ricky仔仔於2019年03月09日 09:35 AM發表

點解有8.75%? 我只係計到5%+3.6%(賞家居+VS)=8.6%

應該係8.6%,呢次我同意你啦ching

波吉仔 (普通卡會員)
於2019年03月09日 03:40 PM發表

ricky仔仔於2019年03月09日 09:35 AM發表

MODRIC 於2019年03月09日 12:32 PM發表

Sorry, 8.6%才對

Sir Humphrey Appleby (金卡會員)
於2019年03月09日 05:16 PM發表

MODRIC 於2019年03月09日 12:32 PM發表

波吉仔於2019年03月09日 03:40 PM發表

At the risk of further humiliation one supposes that the threatened exclusion of 購買及/或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易 can be safely ignored in relation to Broadway gift cards!?

波吉仔 (普通卡會員)
於2019年03月09日 06:32 PM發表

Sir Humphrey Appleby於2019年03月09日 05:16 PM發表

At the risk of further humiliation one supposes that the threatened exclusion of 購買及/或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易 can be safely ignored in relation to Broadway gift cards!?

我之前買咗好多次都有rebate 當然冇辦法guarantee la

於2019年03月09日 07:05 PM發表

Sir Humphrey Appleby於2019年03月09日 05:16 PM發表

咁大個人囉百幾出黎摶幾百都要驚呢樣個樣, 唔好咁啦你~

新騰訊SIR (普通卡會員)
於2019年03月15日 01:39 PM發表

大家知唔知道csl 專門店內之自助繳費終端機係咪收apple pay同當唔當簽賬?

依家好似網上付款限用tapngo

auroral (普通卡會員)
於2019年03月15日 01:49 PM發表
新騰訊SIR於2019年03月15日 01:39 PM發表

大家知唔知道csl 專門店內之自助繳費終端機係咪收apple pay同當唔當簽賬?

收Apply Pay, 網上付款可以用信用卡

新騰訊SIR (普通卡會員)
於2019年03月15日 01:54 PM發表

auroral於2019年03月15日 01:49 PM發表

Thanks 等我再看多次

arar (普通卡會員)
於2019年03月15日 06:37 PM發表

auroral於2019年03月15日 01:49 PM發表

收呀,次次都用Apple Pay交月費

BNE1991 (普通卡會員)
於2019年03月17日 02:05 AM發表
maychanpig於2019年03月01日 09:33 AM發表

8000 都唔知點拍...

用返i card 4% 算

左輪右里於2019年03月01日 10:14 AM發表

上年我就係拍兩部 iphone xs 再平手放出去, 食左佢幾舊水回贈

而家咁做好難平手

左輪右里 (普通卡會員)
於2019年03月18日 11:10 AM發表

我想問下關於呢個 promote, 如果我網上簽左10000 先, 之後再係零售店簽 8000 係apple pay 既

咁食唔食得晒$400 回贈?

有否先後次序之分既呢?

Newplayer (金卡會員)
於2019年03月18日 11:24 AM發表
左輪右里於2019年03月18日 11:10 AM發表

我想問下關於呢個 promote, 如果我網上簽左10000 先, 之後再係零售店簽 8000 係apple pay 既

咁食唔食得晒$400 回贈?

有否先後次序之分既呢?

你覺得你符唔符合

1) 本地累積簽 $8000 ?

如果合符, 咪同你慢慢計有幾多係 apple pay 羅, 係咪好簡單 ?

於2019年03月18日 11:30 AM發表
maychanpig於2019年03月01日 09:33 AM發表

上年我就係拍兩部 iphone xs 再平手放出去, 食左佢幾舊水回贈

BNE1991於2019年03月17日 02:05 AM發表

而家咁做好難平手

我上年都係咁食, 但大前提要首發頭幾日+受歡迎大機(仲有少賺/唔洗蝕)

黎緊今年呢招應該行唔通, 因為大陸人唔再LIKE IPHONE

左輪右里 (普通卡會員)
於2019年03月18日 11:32 AM發表

就係唔知佢計唔計先後次序, 如果唔計當然可以 

於2019年03月18日 01:04 PM發表

BNE1991於2019年03月17日 02:05 AM發表

而家咁做好難平手

ricky仔仔於2019年03月18日 11:30 AM發表

我上年都係咁食, 但大前提要首發頭幾日+受歡迎大機(仲有少賺/唔洗蝕)

黎緊今年呢招應該行唔通, 因為大陸人唔再LIKE IPHONE

芝麻人乜都話唔拉, 乜都話罷買, 身體永遠最誠實.

無得炒係好事. 炒唔起係因為芝麻國首發同大貨者. 你叫添曲出部 iphone4 限量復刻版, 芝麻國無得賣, 你睇下會唔會炒到上天

於2019年03月18日 01:06 PM發表
左輪右里於2019年03月18日 11:32 AM發表

師兄, 佢都無講呢個條件, 你又何必多心呢 ?

以太 (金卡會員)
於2019年03月18日 02:29 PM發表
左輪右里於2019年03月18日 11:32 AM發表

Newplayer於2019年03月18日 01:06 PM發表

師兄, 佢都無講呢個條件, 你又何必多心呢 ?

++++++++++++++++++++

係啦, 唔明白點解會擔心呢樣?

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年03月19日 05:55 PM發表

由於將會碌万幾蚊(冇得Paywave或電話比), 打左去cs問,囡囡話唔會計先後,只要期內簽賬額夠$8,000 的話,(當中) paywave同電話比嘅數就有呢5%.

arar (普通卡會員)
於2019年03月19日 06:12 PM發表
逆流大叔於2019年03月19日 05:55 PM發表

由於將會碌万幾蚊(冇得Paywave或電話比), 打左去cs問,囡囡話唔會計先後,只要期內簽賬額夠$8,000 的話,(當中) paywave同電話比嘅數就有呢5%.

會唔會攞張新卡食迎新賺得多啲

發表回覆