原來恒生信用卡繳費已經無咗建行的「銀行服務」…

收藏 已收藏
會員主題
to3802 ( 金卡會員 )
於2019年02月18日 04:02 PM發表

係時候清咗條數佢了~

SL10 (普通卡會員)
於2019年02月18日 04:05 PM發表

除左建行, 仲有邊間可以繳費過去? 想繼續loop

>Jason< (普通卡會員)
於2019年02月18日 04:28 PM發表

http://www.asia.ccb.com/hongkong_tc/doc/about_us/whatsnew/190112-pps-cancellation.pdf

都停咗幾耐下

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年02月18日 04:39 PM發表

因為已經有fps, 在建行眼中根本唔使再入pps轉帳

易軒 (普通卡會員)
於2019年02月18日 10:01 PM發表
丹尼爾於2019年02月18日 04:39 PM發表

PPS還信用卡也不可以了?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年02月18日 10:16 PM發表
丹尼爾於2019年02月18日 04:39 PM發表

易軒於2019年02月18日 10:01 PM發表

PPS還信用卡也不可以了?

入 PPS 睇完再問好不好

warsur (普通卡會員)
於2019年02月19日 12:04 AM發表

以前,經師兄指點,一直用呢個方法幫HS信用卡套現。一直唔敢響Lee度亂講,費事比啲死屍抄橋。依家終於冇囉。

percysmith (黑卡會員)
於2019年02月19日 10:34 AM發表

//以前,經師兄指點,一直用呢個方法幫HS信用卡套現。一直唔敢響Lee度亂講,費事比啲死屍抄橋。依家終於冇囉。

Ultimate cause of death looks more like system change than blogger-revealed. We kept a secret well.

會員 20511 (金卡會員)
於2019年02月19日 12:04 PM發表

唔明
點解一定要玩ccb?

於2019年02月19日 04:09 PM發表
percysmith於2019年02月19日 10:34 AM發表

//以前,經師兄指點,一直用呢個方法幫HS信用卡套現。一直唔敢響Lee度亂講,費事比啲死屍抄橋。依家終於冇囉。

Ultimate cause of death looks more like system change than blogger-revealed. We kept a secret well.

仲有無第間銀行可以做到同一件事?

於2019年02月19日 04:10 PM發表

見死左之前都唔敢開post問以為會開返,原來system upgrade 搞死左

於2019年04月23日 12:51 AM發表

八卦睇緊某間喺香港得一間分行的中資銀行,似乎呢個遊戲未完,但呢間銀行主要對象係大陸人,要玩的話首先大家要有開到戶口的招數……

>Jason< (普通卡會員)
於2019年04月23日 10:20 AM發表
Dennis C F Chan於2019年04月23日 12:51 AM發表

八卦睇緊某間喺香港得一間分行的中資銀行,似乎呢個遊戲未完,但呢間銀行主要對象係大陸人,要玩的話首先大家要有開到戶口的招數……

開戶唔難,但要 KEEP 十萬先月費全免

Hawking (金卡會員)
於2019年04月23日 06:53 PM發表
Dennis C F Chan於2019年04月23日 12:51 AM發表

Thank you for your info.

sunhoo (金卡會員)
於2019年04月24日 05:44 PM發表

恆生唔單止可以找卡數,仲可以找貸款。

Jasper Wong (無卡會員)
於2019年05月07日 12:24 PM發表

我估是創興/大眾?但2間都好似唔是一間分行

我都想知是咪可以由HS入落去非"信用卡戶口"crying

於2019年05月07日 01:37 PM發表

Jasper Wong於2019年05月07日 12:24 PM發表

唔係平時喺街見到的銀行,但同某間本地銀行有極密切關係,名稱亦極似

我之前的回文有提過個 keyword

to3802 (金卡會員)
於2019年05月07日 01:50 PM發表

呢個戶口真係跨境開戶的先鋒來~

Jasper Wong (無卡會員)
於2019年05月07日 02:24 PM發表

Jasper Wong於2019年05月07日 12:24 PM發表

Dennis C F Chan於2019年05月07日 01:37 PM發表

唔係平時喺街見到的銀行,但同某間本地銀行有極密切關係,名稱亦極似

綜合樓上討論應該是"山狗緣髮"個"壹Cut咚",但擺$100,000玩又好似唔多抵mail

Hawking (金卡會員)
於2019年05月07日 08:55 PM發表

I am afraid that the KOL has already 'copy' the idea.

95970818 (普通卡會員)
於2019年05月07日 09:41 PM發表

Dennis C F Chan於2019年05月07日 01:37 PM發表

馬氏家族銀號?

發表回覆