收到Citibank新提款卡

收藏 已收藏
會員主題
uncle sam ( 金卡會員 )
於2019年02月11日 04:34 PM發表

卡號係508247字頭,不設拍卡功能, 設計大致同666006字頭的卡相同, 估計有拍卡功能係559736字頭。

hk235m (金卡會員)
於2019年02月11日 04:37 PM發表

竟然行返轉頭無拍卡功能?我上個月收到新ATM卡係有拍卡,Prefix係5597-36

力仔 (金卡會員)
於2019年02月11日 06:56 PM發表

你果張應該係提款卡,不是扣賬卡。

我怎樣可以把提款卡轉為Citibank萬事達卡扣賬卡?

若客戶現時持有提款卡(不具備扣賬功能),並希望更換為Citibank萬事達卡扣賬卡,請於指定日期內根據郵件內容通知本行,或親臨分行辦理。

若客戶現時持有Visa 扣賬卡,本行會由2018年7月起分批為您更換為Citibank萬事達卡扣賬卡。

https://www.citibank.com.hk/chinese/banking/debit-mastercard.htm

EH1 (白金卡會員)
於2019年02月12日 10:57 AM發表

即係有5款?

Visa提款卡
Visa扣賬卡(paywave)
銀聯提款/扣賬卡
Master提款卡
Master扣賬卡(contactless)

力仔 (金卡會員)
於2019年02月12日 12:46 PM發表
EH1於2019年02月12日 10:57 AM發表

即係有5款?

Visa提款卡
銀聯提款/扣賬卡
Master提款卡

用咗廿幾年citi,都唔知有出到銀聯提款/扣賬卡添。

uncle sam (金卡會員)
於2019年02月12日 06:48 PM發表

即係有5款?

Visa提款卡
銀聯提款/扣賬卡
Master提款卡

力仔於2019年02月12日 12:46 PM發表

x2

EH1 (白金卡會員)
於2019年02月12日 06:55 PM發表

我search個bin原來666006係maestro,我以為逢6字頭就係銀聯添

溫馨提示 (無卡會員)
於2019年02月12日 07:59 PM發表

即係有5款?

Visa提款卡
銀聯提款/扣賬卡
Master提款卡

力仔於2019年02月12日 12:46 PM發表

uncle sam於2019年02月12日 06:48 PM發表

x2

我都未見過有paywave

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年02月12日 08:22 PM發表
EH1於2019年02月12日 06:55 PM發表

我search個bin原來666006係maestro,我以為逢6字頭就係銀聯添

銀聯經常強調係 62 字頭,所以銀聯可用的 BIN 不超過一萬

發表回覆