建行係唔係改system改到連辨認詐騙交易功能都廢埋

收藏 已收藏
會員主題
hk235m ( 金卡會員 )
於2019年02月07日 03:02 PM發表

5分鐘內張信用卡比人o係iTunes過數20次,每次$3000都唔red flagged,只係不停出SMS同停咗Apple Pay,要卡主打上去先肯停卡,真係神奇喎。

停卡後打去Apple,Apple話會取消交易,而家睇下建行點處理

Joe Leung (普通卡會員)
於2019年02月08日 12:00 AM發表

咁恐怖!我用緊幾張ccb

hk235m (金卡會員)
於2019年02月08日 09:43 PM發表

事隔一日,建行所謂保安部門仲未call back,追cs又話要等,但已經hold住limit,同埋今晚追cs先有request出新卡,呢間野真係正

於2019年02月10日 12:51 PM發表

ITUNES.COM/BILL ITUNES.COM IE     港元     3,000.00    

建行真係正,全部入晒帳

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年02月10日 01:46 PM發表
hk235m於2019年02月10日 12:51 PM發表

ITUNES.COM/BILL ITUNES.COM IE     港元     3,000.00    

建行真係正,全部入晒帳

唔係要 dispute 佢先做到正確事啩

另外係咪仍然無收 1% 跨境港幣?

於2019年02月10日 02:14 PM發表

建行真係正,全部入晒帳

Dennis C F Chan於2019年02月10日 01:46 PM發表

暫時未見1% charge,剛剛打去CS問投訴組電話,聽日打去開年。

都離晒譜,你套system爛到唔識自動停都算,個客半個鐘內打上hotline講到明全部未經授權,竟然仲要入帳,今日仲問我想唔想交呢20筆數

clwk (無卡會員)
於2019年02月10日 04:11 PM發表

師兄張卡碌過d咩比人盜用左?

於2019年02月10日 04:21 PM發表
clwk於2019年02月10日 04:11 PM發表

師兄張卡碌過d咩比人盜用左?

唔記得喎,每次939都有參戰

cylalan (普通卡會員)
於2019年02月10日 11:26 PM發表

建行真係正,全部入晒帳

Dennis C F Chan於2019年02月10日 01:46 PM發表

hk235m於2019年02月10日 02:14 PM發表

暫時未見1% charge,剛剛打去CS問投訴組電話,聽日打去開年。

都離晒譜,你套system爛到唔識自動停都算,個客半個鐘內打上hotline講到明全部未經授權,竟然仲要入帳,今日仲問我想唔想交呢20筆數

問番佢俾著你交唔交丫?

於2019年02月11日 10:54 AM發表

CCB投訴部未開工,咁MA見

vyz (普通卡會員)
於2019年02月11日 11:12 AM發表

曾經試過, 恆生即時打電話幫我封曬 建行會出otp wor

於2019年02月11日 01:59 PM發表
vyz於2019年02月11日 11:12 AM發表

建行只係出20次網上交易通知SMS比我

Kitty Lock (普通卡會員)
於2019年02月12日 03:04 PM發表

hk235m於2019年02月11日 01:59 PM發表

騙徒可以有方法避免trigger security system 而毋需OTP,我建行Eye 也有3單 俾人碌咗盧布而家dispute緊

於2019年02月12日 03:08 PM發表

hk235m於2019年02月11日 01:59 PM發表

Kitty Lock於2019年02月12日 03:04 PM發表

騙徒可以有方法避免trigger security system 而毋需OTP,我建行Eye 也有3單 俾人碌咗盧布而家dispute緊

iTunes係無opt-in OTP

發表回覆
發表回覆