乘搭交通工具X閃付/手機閃付

收藏 已收藏
會員主題
斷劍重鑄之日 ( 普通卡會員 )
於2019年02月01日 01:06 AM發表

http://www.unionpayintl.com/hk/promotion/tc/index.shtml?pid=greaterbay

siuyun (無卡會員)
於2019年02月01日 05:19 PM發表

大灣卡可唔可以係深圳地鐵直接拍卡入閘?

Darren Darren (普通卡會員)
於2019年02月01日 05:38 PM發表
siuyun於2019年02月01日 05:19 PM發表

中銀可以,工商不肯定會否撞內置深圳通。

斷劍重鑄之日 (普通卡會員)
於2019年02月01日 06:14 PM發表

Darren Darren於2019年02月01日 05:38 PM發表

星座卡試過 會撞

深圳通餘額不足就過唔到,又冇辦法揀閃付過。。。唯有等張星座卡可以加入手機NFC

中銀大灣區  卡同手機NFC都試過、完全OK

calbee (普通卡會員)
於2019年02月01日 07:56 PM發表

中銀大媽區想深圳用,要做開光那些嗎?

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年02月01日 08:39 PM發表
calbee於2019年02月01日 07:56 PM發表

同問x2, 上表深圳都得嘅話真係堅方便。

斷劍重鑄之日 (普通卡會員)
於2019年02月01日 08:46 PM發表

不需要

Jasper Wong (無卡會員)
於2019年02月01日 10:10 PM發表

Darren Darren於2019年02月01日 05:38 PM發表

斷劍重鑄之日於2019年02月01日 06:14 PM發表

星座卡試過 會撞

深圳通餘額不足就過唔到,又冇辦法揀閃付過。。。唯有等張星座卡可以加入手機NFC

C Hing 張星座卡有無用工行個app 試手機閃付?

於2019年02月02日 09:48 AM發表

逆流大叔於2019年02月01日 08:39 PM發表

同問x2, 上表深圳都得嘅話真係堅方便。

岩岩試左,順利入閘出閘,係反應慢左啲, 張卡大陸未用過

於2019年02月02日 09:58 AM發表

斷劍重鑄之日於2019年02月01日 06:14 PM發表

星座卡試過 會撞

即係行紅色閃付可用之閘機 會default讀深圳通而不能讀閃付?

入錢落工商深圳通先用到?

Alipay萬歲 (無卡會員)
於2019年02月10日 04:31 PM發表

試過hsbc銀聯雙幣唔得 係咪某啲銀行同某啲卡先得?

cardholder (普通卡會員)
於2019年02月10日 04:37 PM發表
Alipay萬歲於2019年02月10日 04:31 PM發表

試過hsbc銀聯雙幣唔得 係咪某啲銀行同某啲卡先得?

張卡有閃付?

R.LAU (普通卡會員)
於2019年02月10日 08:37 PM發表

請問有冇人試過Tag n go得唔得

波吉仔 (普通卡會員)
於2019年02月10日 09:31 PM發表

斷劍重鑄之日於2019年02月01日 08:46 PM發表

不需要

剛剛試咗拍中銀大媽卡及云閃失敗咗,show唔支援,唔知點解

於2019年02月10日 11:50 PM發表

斷劍重鑄之日於2019年02月01日 08:46 PM發表

不需要

波吉仔於2019年02月10日 09:31 PM發表

剛剛試咗拍中銀大媽卡及云閃失敗咗,show唔支援,唔知點解

要紅色閘機

traveltravel (普通卡會員)
於2019年02月11日 01:03 PM發表

應該是講巴士唔係地鐵,因用雲閃付

uncle sam (金卡會員)
於2019年02月11日 01:10 PM發表
斷劍重鑄之日於2019年02月01日 01:06 AM發表

http://www.unionpayintl.com/hk/promotion/tc/index.shtml?pid=greaterbay

廣州巴士收閃付卡咩?

我只係用過雲閃付

於2019年02月11日 01:12 PM發表

https://www.hongkongcard.com/forum/show/25733

上年試過入唔到閘

VMAE (普通卡會員)
於2019年02月11日 04:04 PM發表

澳門巴士可用銀聯Apple pay?

於2019年02月11日 05:27 PM發表

uncle sam於2019年02月11日 01:12 PM發表

https://www.hongkongcard.com/forum/show/25733

上年試過入唔到閘

廣州地鐵會撞,但深圳地鐵一向沒問題。 但現在深圳新增閃付入閘,所以想知道深圳地鐵會點。

於2019年02月11日 06:10 PM發表

uncle sam於2019年02月11日 01:12 PM發表

上年試過入唔到閘

Darren Darren於2019年02月11日 05:27 PM發表

廣州地鐵會撞,但深圳地鐵一向沒問題。 但現在深圳新增閃付入閘,所以想知道深圳地鐵會點。

係喎, 冇留意佢講深圳地鐵

於2019年03月01日 02:26 PM發表

下星期一要到常平出trip, 請問坐和諧號(深圳到常平, C字頭車), 可以不買票掃碼入閘嗎? 有雲閃付, 工行信用卡同普通閃付信用卡. 要唔要開網絡先用到? 謝謝

細MON (無卡會員)
於2019年03月01日 02:33 PM發表

我也想知, 我遲下會坐去廣州, 有冇人知?

bausonco (無卡會員)
於2019年03月01日 04:24 PM發表
traveltravel於2019年03月01日 02:26 PM發表

下星期一要到常平出trip, 請問坐和諧號(深圳到常平, C字頭車), 可以不買票掃碼入閘嗎? 有雲閃付, 工行信用卡同普通閃付信用卡. 要唔要開網絡先用到? 謝謝

閃付信用卡好似可以登記, 再直接入閘

不知有無限銀行
於2019年03月01日 04:51 PM發表

我有找到這個
http://www.sohu.com/a/232232291_356084

但唔知實名左一張, 第二時要換卡付麻唔麻煩. 可能買票算

細MON (無卡會員)
於2019年03月01日 05:21 PM發表

tap n go 銀聯閃付 得唔得?

發表回覆