日本浪浪激賞 日本海外簽賬 高達10%回贈

收藏 已收藏
會員主題
moremiles ( 普通卡會員 )
於2019年01月30日 02:49 PM發表

https://www.aeon.com.hk/tc/html/privilege/promotion_jpwavy_0119.html

可惜去完日本旅行

Kaiyuk (普通卡會員)
於2019年01月30日 03:13 PM發表

need 1% charge !

Will goto japan on CNY ! Hotel $7500

於2019年01月30日 03:15 PM發表

Aeon master 16號出單但要十四日之後(2號前)還錢!
其他bank master card 23號出單,21號前!咁奇怪!

Jackli (普通卡會員)
於2019年01月30日 03:26 PM發表
Kaiyuk於2019年01月30日 03:13 PM發表

Will goto japan on CNY ! Hotel $7500

用Unionpay冇手續費。

$20k用黎當地pay酒店,唔錯。

於2019年01月30日 03:51 PM發表

Jackli於2019年01月30日 03:26 PM發表

no AEON UP for me 

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年01月30日 08:20 PM發表

Kaiyuk於2019年01月30日 03:51 PM發表

30 分鐘批卡,仲趕得切

joeejoee (無卡會員)
於2019年01月30日 08:30 PM發表

Dennis C F Chan於2019年01月30日 08:20 PM發表

今日去咗cwb金朝陽申請張CUP, 申請完等咗30分鐘, 職員同我講話今日批唔到,話我22Jan已經批咗張Master比我(我自己要求$5000額),又話有呼吸都批?註: TU A,定其實有咩原因呀?

Fob Wong (普通卡會員)
於2019年01月31日 12:23 AM發表
Kaiyuk於2019年01月30日 03:15 PM發表

Aeon master 16號出單但要十四日之後(2號前)還錢!
其他bank master card 23號出單,21號前!咁奇怪!

還款期一向銀行自訂, 有乜咁怪.....? 

於2019年01月31日 09:46 AM發表
Kaiyuk於2019年01月30日 03:15 PM發表

Fob Wong於2019年01月31日 12:23 AM發表

還款期一向銀行自訂, 有乜咁怪.....? 

原來
10號cut 數,
16號出單,
2找$

於2019年01月31日 09:46 AM發表

Dennis C F Chan於2019年01月30日 08:20 PM發表

joeejoee於2019年01月30日 08:30 PM發表

今日去咗cwb金朝陽申請張CUP, 申請完等咗30分鐘, 職員同我講話今日批唔到,話我22Jan已經批咗張Master比我(我自己要求$5000額),又話有呼吸都批?註: TU A,定其實有咩原因呀?

Good idea , 今晚申請,佢開朝十晚十!

傲男 (無卡會員)
於2019年01月31日 10:45 AM發表

呢個promotion 可玩卡海?

睇吾明條款

delpierotang (無卡會員)
於2019年01月31日 11:17 AM發表

咁申請jal果張卡可以有12%回贈再加里數?
下個月去北海道溫泉旅館好多要碌

於2019年01月31日 11:41 AM發表

i am not 新客戶

jal果張卡 is master need pay 1% charge !

日本海外簽賬類別之合資格簽賬HK$6=1日航里數 (if $21000 = 3500 miles only )

And need pay annual fee $480

delpierotang (無卡會員)
於2019年01月31日 11:51 AM發表
Kaiyuk於2019年01月31日 11:41 AM發表

jal果張卡 is master need pay 1% charge !

日本海外簽賬類別之合資格簽賬HK$6=1日航里數 (if $21000 = 3500 miles only )

但係jcb卡無2%迎新
銀聯又好多旅館唔收
儲里數好似抵過aeon分數?

moremiles (普通卡會員)
於2019年01月31日 11:53 AM發表

舊客可惜D,自己剛剛係新客,免首年,AEON JAL一年簽$30,000可以免下一年年費,有推廣活動下就好易,未知推廣會否年年keep到噤jetso,比年費就cut,無謂為簽而簽

於2019年01月31日 12:33 PM發表

delpierotang於2019年01月31日 11:51 AM發表

但係jcb卡無2%迎新
銀聯又好多旅館唔收

銀聯又好多旅館唔收 <- still considing !

csling (普通卡會員)
於2019年01月31日 12:52 PM發表

我諗緊都係出VISA穩陣D

c14101 (金卡會員)
於2019年01月31日 01:38 PM發表
csling於2019年01月31日 12:52 PM發表

去日本,出張 JCB 穩陣 d (認真).

考慮下 EGL JCB 卡

csling (普通卡會員)
於2019年01月31日 02:06 PM發表

c14101於2019年01月31日 01:38 PM發表

thanks 睇下先

於2019年01月31日 04:24 PM發表

c14101於2019年01月31日 01:38 PM發表

I have BEA JCB for lounge access and buy bus ticket with 20%off !

於2019年02月01日 07:25 PM發表

joeejoee於2019年01月30日 08:30 PM發表

舊客,10分鐘出了卡

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年02月01日 07:55 PM發表

delpierotang於2019年01月31日 11:51 AM發表

但係jcb卡無2%迎新
銀聯又好多旅館唔收

Aeon 積分對我黎講只係一堆數字,根本唔會拎到二萬幾分換嘢

Darren Darren (普通卡會員)
於2019年02月07日 04:49 AM發表

你喺22Jan批嘅卡係批幾耐?30分鐘?佢本來批幾多額?係網上申請定分行?

佢話唔批你,有冇信去拎TU?

個人認為AEON快卡係每間分行獨立批卡。

於2019年02月18日 04:00 PM發表

但係jcb卡無2%迎新
銀聯又好多旅館唔收

Finally 

中銀旅遊賞Visa Signature卡  x 2  ($740 rebate for  $8000 each transaction over $600) 

BOC 2X 號cut 數 better than AEON 10號cut 數 ,

Travel period 5Feb~14Feb

c14101 (金卡會員)
於2019年04月02日 03:32 PM發表

今日上官網發現推廣期延長至 2019-4-30, 我 4 月中去東京正好啱用 (本來 3 月新開左張 BOC Travel VS 林住去日本用, 宜家唔帶啦)

於2019年04月02日 10:28 PM發表
c14101於2019年04月02日 03:32 PM發表

今日上官網發現推廣期延長至 2019-4-30, 我 4 月中去東京正好啱用 (本來 3 月新開左張 BOC Travel VS 林住去日本用, 宜家唔帶啦)

Prefect

發表回覆
發表回覆