大媽卡坐東莞地鐵問題,有無人試過成功?

收藏 已收藏
會員主題
cylalan ( 普通卡會員 )
於2019年01月25日 10:02 PM發表

一卡接通灣區交通,體驗交通移動支付便利

一拍過閘乘搭廣深城際和諧號1;

一拍過閘乘搭廣州及東莞地鐵;

其實我都上得算密

三四個月前坐東莞地鐵,見到有閃付入閳用大媽卡試下係唔成功

之後睇番閳機條款無寫包括境外卡

但佢每個站A出口都有部機係俾人用微信支付寶同閃付買飛

早兩個月前到已經試過唔同方式去買飛

直接入閳X

蘋果批入閳X

直接買飛X

蘋果批買飛

所以之後都係用蘋果批買飛

但剛剛見到話可以「一拍過閘」,因為之前都唔見有,有無師兄試過可以用大媽卡直接入閳?

定佢意思只可以用蘋果批買飛

thx

cylalan (普通卡會員)
於2019年01月25日 11:11 PM發表

因為我之前試過唔得

等我再試下先

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年01月26日 11:21 AM發表

佢推呢張卡幅圖講明可以,我遲啲都想試下。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年01月26日 11:42 AM發表

會唔會要先開光 (插一次人民幣卡機)

於2019年01月26日 11:52 AM發表
Dennis C F Chan於2019年01月26日 11:42 AM發表

會唔會要先開光 (插一次人民幣卡機)

肯定有插過

uncle sam (金卡會員)
於2019年01月26日 07:12 PM發表
逆流大叔於2019年01月26日 11:21 AM發表

廣深港高鐵香港段<------請問邊度收?

VMAE (普通卡會員)
於2019年01月26日 07:22 PM發表
逆流大叔於2019年01月26日 11:21 AM發表

uncle sam於2019年01月26日 07:12 PM發表

廣深港高鐵香港段<------請問邊度收?

counter

斷劍重鑄之日 (普通卡會員)
於2019年01月26日 09:23 PM發表

試咗 大灣區加applepay 係深圳拍閃付過閘 同八達通一樣快 手機全程offline過到 唔洗load

於2019年01月27日 12:59 PM發表
斷劍重鑄之日於2019年01月26日 09:23 PM發表

試咗 大灣區加applepay 係深圳拍閃付過閘 同八達通一樣快 手機全程offline過到 唔洗load

唔係直拍張卡都得咩? 聽取咁多ching唔同卡嘅成功率始終蘋果係sure win, 可惜我唔係用apple...

斷劍重鑄之日 (普通卡會員)
於2019年01月27日 01:22 PM發表

逆流大叔於2019年01月27日 12:59 PM發表

唔係直拍張卡都得咩? 聽取咁多ching唔同卡嘅成功率始終蘋果係sure win, 可惜我唔係用apple...

手機不離手 所以用Apple pay就方便啲 張卡擺咗係銀包費事去拎出黎

下次得閒再試下拍實卡...理論上一樣啦 (實驗地點:深圳全線地鐵 ) 講真 入閘出閘都係offline處理 瞬間開閘 唔洗等 你地得閒可以去試下

於2019年01月28日 01:15 AM發表

逆流大叔於2019年01月27日 12:59 PM發表

斷劍重鑄之日於2019年01月27日 01:22 PM發表

手機不離手 所以用Apple pay就方便啲 張卡擺咗係銀包費事去拎出黎

下次得閒再試下拍實卡...理論上一樣啦 (實驗地點:深圳全線地鐵 ) 講真 入閘出閘都係offline處理 瞬間開閘 唔洗等 你地得閒可以去試下

有勞斷兄,若然可直拍就最好,喺大陸等買飛好鬼煩,唔係前面唔識買就認唔到人仔要換幾次人仔。

艾域 (無卡會員)
於2019年02月11日 02:04 PM發表

直拍應該可以

我試過係深圳坐地鐵同巴士都可以直拍

kcl0203 (無卡會員)
於2019年02月11日 03:54 PM發表

東莞我試過中銀4%都唔得,話就話用到 apple pay,但我用番大陸卡 + apple pay 都係唔work

於2019年02月11日 06:28 PM發表
kcl0203於2019年02月11日 03:54 PM發表

東莞我試過中銀4%都唔得,話就話用到 apple pay,但我用番大陸卡 + apple pay 都係唔work

me 2,只可以apple pay買飛

債主臨門 (普通卡會員)
於2019年03月02日 09:48 AM發表

批咗卡,幾日後落南洋分行拎卡,搭深圳市巴士得唔得?閃付錢包點轉錢過去?

traveltravel (普通卡會員)
於2019年03月02日 09:55 AM發表
債主臨門於2019年03月02日 09:48 AM發表

批咗卡,幾日後落南洋分行拎卡,搭深圳市巴士得唔得?閃付錢包點轉錢過去?

你講乜野方法比得唔得? 銀聯卡閃付/手機閃付可坐深圳巴士,上2星期坐過,仲享受過好幾次0.01坐車

乜野叫“閃付錢包點轉錢過去?”

Klnboard Kowloon (無卡會員)
於2019年03月02日 12:33 PM發表

啱啱試咗,深圳地鐵可以用大媽直拍。

Rook (普通卡會員)
於2019年03月02日 01:44 PM發表

遲吓會去廈門,請問廈門地鐵喺咪都可以用大媽卡經apple pay銀聯閃付?

發表回覆
發表回覆