本地實體店及網上超級市場/百貨公司 8% 回贈

收藏 已收藏
會員主題
c14101 ( 金卡會員 )
於2019年01月18日 07:36 PM發表

https://www.hkbea.com/html/tc/bea-credit-card-rewards-and-spending-offer-supermarkets.html

18/1 至 31/3 期間,星期五、六、日簽賬滿 $500,回 8%,上限 $300。算係補返東亞日個 Gap。

Kitty Lock (普通卡會員)
於2019年01月27日 09:24 AM發表

仲有 Marks & Spencer 馬莎百貨也是百貨公司

力仔 (金卡會員)
於2019年01月27日 10:28 AM發表
Kitty Lock於2019年01月27日 09:24 AM發表

仲有 Marks & Spencer 馬莎百貨也是百貨公司

要數有排妳數,還有新都城百貨、華豐、裕華……

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年01月27日 12:58 PM發表
丹尼爾於2019年01月27日 09:07 AM發表

hsbc 係用名來分

東亞用mcc分,2個係唔同的

That's why 有人用AlipayHK綁匯豐比錢,同一商戶及分店、出唔同交易紀錄,會有唔同嘅獎賞錢計法……

賞滋味除外

percysmith (黑卡會員)
於2019年01月27日 06:53 PM發表
Elzen於2019年01月19日 02:57 PM發表

唔知HKTV MALL計唔計 頭先打去問CS連佢地都唔知 要我買完野睇statement 先知...BEA想點

김과장於2019年01月25日 06:30 PM發表

Hktvmall is 5411 as of late November (supermarkets MCC)

黃金瀑布 (無卡會員)
於2019年01月27日 07:10 PM發表

How about Zstore?

rrj (普通卡會員)
於2019年01月27日 09:14 PM發表

hsbc 係用名來分

我起hktv mall買野,出hong kong tv shopp, 無分,cs 話要跟進一下

c14101 (金卡會員)
於2019年01月27日 09:37 PM發表

hsbc 係用名來分

rrj於2019年01月27日 09:14 PM發表

我起hktv mall買野,出hong kong tv shopp, 無分,cs 話要跟進一下

幾時買?幾錢?

WWWilson (無卡會員)
於2019年01月28日 12:59 AM發表

hsbc 係用名來分

c14101於2019年01月27日 09:37 PM發表

幾時買?幾錢?

好似

有 OTP -> HKTV Shopping Net C Lt Hong Kong HK

無 OTP -> HONG KONG TV SHOPP 11 HONG KONG HK

Fob Wong (普通卡會員)
於2019年01月28日 10:53 AM發表

hsbc 係用名來分

幾時買?幾錢?

WWWilson於2019年01月28日 12:59 AM發表

好似

有 OTP -> HKTV Shopping Net C Lt Hong Kong HK

無 OTP -> HONG KONG TV SHOPP 11 HONG KONG HK

係咪間間銀行唔同?
我 HSBC 同 BOC 都無 OTP, 分別出 TV SHOPP 11500 同 Net C Lt.

補充:
我現場實體店用過八仔拍卡, 佢出佐:
HONG KONG TELEVISION NETWORK LIMITED.

於2019年01月28日 04:35 PM發表

hsbc 係用名來分

幾時買?幾錢?

WWWilson於2019年01月28日 12:59 AM發表

好似

Fob Wong於2019年01月28日 10:53 AM發表

係咪間間銀行唔同?
我 HSBC 同 BOC 都無 OTP, 分別出 TV SHOPP 11500 同 Net C Lt.

補充:
HONG KONG TELEVISION NETWORK LIMITED.

如果你之前買野有 Save 底卡資料係 HKTVMall 度, 下次買野時可以揀該信用卡付款, 此情況下部份戶口不需OTP (即答完 CVV 就完成交易),

東亞 HONG KONG TV SHOPP 11 HONG KONG HK

恆生 HONG KONG TV SHOPP 11500 HONG KONG HK

如果係新 HKTVMall 戶口 又或者無 Save 底, 即要填卡號碼、名、有效期至等, 就會被要求輸入 OTP

東亞/恆生 都係出 HKTV Shopping Net C Lt Hong Kong HK

見到有人話 HONG KONG TV SHOPP 11 HONG KONG HK 唔計, 唔通次次都移除張卡再入過, 博佢出 OTP -> HKTV Shopping Net C Lt Hong Kong HK

(之前已經有兩單係用無OTP方法落單 )

於2019年01月28日 05:18 PM發表

hsbc 係用名來分

幾時買?幾錢?

好似

Fob Wong於2019年01月28日 10:53 AM發表

係咪間間銀行唔同?

補充:

WWWilson於2019年01月28日 04:35 PM發表

如果你之前買野有 Save 底卡資料係 HKTVMall 度, 下次買野時可以揀該信用卡付款, 此情況下部份戶口不需OTP (即答完 CVV 就完成交易),

東亞 HONG KONG TV SHOPP 11 HONG KONG HK

恆生 HONG KONG TV SHOPP 11500 HONG KONG HK

如果係新 HKTVMall 戶口 又或者無 Save 底, 即要填卡號碼、名、有效期至等, 就會被要求輸入 OTP

東亞/恆生 都係出 HKTV Shopping Net C Lt Hong Kong HK

見到有人話 HONG KONG TV SHOPP 11 HONG KONG HK 唔計, 唔通次次都移除張卡再入過, 博佢出 OTP -> HKTV Shopping Net C Lt Hong Kong HK

反而有個疑問,你話「 Save 底卡資, 下次買野時可以揀該信用卡付款, 此情況下部份戶口不需OTP」

同樣地,替電子錢包增值,係咪首次綁卡/重新綁卡,之後進行轉賬(尤其大額),多數都會出OTP呢?

於2019年01月28日 06:23 PM發表

hsbc 係用名來分

幾時買?幾錢?

好似

係咪間間銀行唔同?

補充:

WWWilson於2019年01月28日 04:35 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年01月28日 05:18 PM發表

反而有個疑問,你話「 Save 底卡資, 下次買野時可以揀該信用卡付款, 此情況下部份戶口不需OTP」

同樣地,替電子錢包增值,係咪首次綁卡/重新綁卡,之後進行轉賬(尤其大額),多數都會出OTP呢?

以上只係喺我自己既 HKTVMall 戶口觀察所得 (HKTVMall 返單時之商戶名稱或與OTP有關); 而我所指的"部份戶口"亦只限於 HKTVMall 之付款流程 (因為我同事既HKTVMall戶口就算有 Save 底信用卡資料, 有時都會中 OTP)

其他 (如電子錢包) 我無咁玩過, 所以解答唔到你既疑問

同埋呢個主題係講 百貨/超市, 唔離題啦

rrj (普通卡會員)
於2019年01月31日 09:49 AM發表

hsbc 係用名來分

幾時買?幾錢?

1月中買了5xx夠冬日賞

cs昨天打返來,話會入返d分俾我,到時再通知大家

rrj (普通卡會員)
於2019年01月31日 09:54 AM發表

hsbc 係用名來分

幾時買?幾錢?

好似

係咪間間銀行唔同?

補充:

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年01月28日 05:18 PM發表

WWWilson於2019年01月28日 06:23 PM發表

以上只係喺我自己既 HKTVMall 戶口觀察所得 (HKTVMall 返單時之商戶名稱或與OTP有關); 而我所指的"部份戶口"亦只限於 HKTVMall 之付款流程 (因為我同事既HKTVMall戶口就算有 Save 底信用卡資料, 有時都會中 OTP)

其他 (如電子錢包) 我無咁玩過, 所以解答唔到你既疑問

同埋呢個主題係講 百貨/超市, 唔離題啦

第一次買,有otp,出Hong kong tv shopp 11500

第二次買出hong kong tv shopping net, 都系有otp

無save 信用卡入賬戶

김과장 (無卡會員)
於2019年02月02日 08:31 PM發表

MW8 (無卡會員)
於2019年02月09日 12:35 PM發表

買惠康/Market place 禮券ok?

ctcmilk (普通卡會員)
於2019年02月11日 09:19 PM發表

miss左hktvmall 2月8號vip 95折,要等到3月8號先有最後一次機會夾呢個用
不過宜家好多賣價逢95折就mark up或者索性set無貨,感覺越黎越搵笨

Roboto (金卡會員)
於2019年02月12日 07:32 AM發表

Supermarket items are pricier than physical supermarkets

(which always give up to10+% rebates

with use of different credit cards in different months)

於2019年02月12日 09:48 AM發表
Roboto於2019年02月12日 07:32 AM發表

Supermarket items are pricier than physical supermarkets

(which always give up to10+% rebates

with use of different credit cards in different months)

所以真係要玩,要入CODE、用優惠券,將全單嘅價錢撳到最低最抵,先再比錢……

hkicarus (金卡會員)
於2019年02月12日 01:26 PM發表
ctcmilk於2019年02月11日 09:19 PM發表

miss左hktvmall 2月8號vip 95折,要等到3月8號先有最後一次機會夾呢個用
不過宜家好多賣價逢95折就mark up或者索性set無貨,感覺越黎越搵笨

以前差不多買乜都有 1% mall dollar 回贈,而家都無

無貨都算,有商戶直頭上次買 $512,今次再睇價錢 $640

好明顯知道九五折直頭蝕入肉

DenDen (普通卡會員)
於2019年02月13日 10:42 AM發表
ctcmilk於2019年02月11日 09:19 PM發表

hkicarus於2019年02月12日 01:26 PM發表

以前差不多買乜都有 1% mall dollar 回贈,而家都無

無貨都算,有商戶直頭上次買 $512,今次再睇價錢 $640

好明顯知道九五折直頭蝕入肉

星期六日買啦,d 價成日變,不過要有code +8%先抵,
ps 我都想有$20 code, 用完之後我會比返我果個你

Sir Humphrey Appleby (金卡會員)
於2019年02月15日 03:32 PM發表

.

於2019年02月15日 04:55 PM發表

What about …… 蘇寧(超市)?

extrashot (無卡會員)
於2019年02月17日 05:13 PM發表

淘寶/天貓經支付寶港元簽帳有無8%回??

kingkiu (無卡會員)
於2019年02月17日 09:18 PM發表

HKTVMALL 新客減$100 CODE +8%百分八禮遇,唔算差啦。

發表回覆
發表回覆