本地實體店及網上超級市場/百貨公司 8% 回贈

收藏 已收藏
會員主題
c14101 ( 金卡會員 )
於2019年01月18日 07:36 PM發表

https://www.hkbea.com/html/tc/bea-credit-card-rewards-and-spending-offer-supermarkets.html

18/1 至 31/3 期間,星期五、六、日簽賬滿 $500,回 8%,上限 $300。算係補返東亞日個 Gap。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年01月18日 08:06 PM發表

百貨公司滿 $500 唔太難,回 8% 算唔錯

moonmoon8888 (無卡會員)
於2019年01月18日 08:19 PM發表
Dennis C F Chan於2019年01月18日 08:06 PM發表

唔知道每人 定係 每卡呢

SouthL (普通卡會員)
於2019年01月18日 08:31 PM發表

東亞日11× 8%雙食?!

於2019年01月18日 08:32 PM發表
Dennis C F Chan於2019年01月18日 08:06 PM發表

moonmoon8888於2019年01月18日 08:19 PM發表

唔知道每人 定係 每卡呢

佢無定義「合資格客戶」(eligible customer),本人照字面睇係以人計最多回 $300,即無得卡海

於2019年01月18日 08:32 PM發表
SouthL於2019年01月18日 08:31 PM發表

東亞日11× 8%雙食?!

東亞日唔包超市百貨~

EH1 (白金卡會員)
於2019年01月18日 08:41 PM發表

8%係咪inspired by 惠康恆生 & 百佳星展 & 華潤中銀 果啲每月指定日子92折

惠康+Feb 3/23 Mar 3/23+$544+Apple pay/Google pay+東亞visa=?

c14101 (金卡會員)
於2019年01月18日 08:50 PM發表

1. 唔知 HKTV mall、Ztore 係咪算超市百貨類?因為東亞註明唔包 HKTV。

2. 承上題,包的話,用埃鈦可食最多 11.4%

於2019年01月18日 08:53 PM發表
EH1於2019年01月18日 08:41 PM發表

8%係咪inspired by 惠康恆生 & 百佳星展 & 華潤中銀 果啲每月指定日子92折

惠康+Feb 3/23 Mar 3/23+$544+Apple pay/Google pay+東亞visa=?

嘩,師兄你條過關飛都好絕喎,哈哈

不過,印象中惠康收銀姐姐係要先刷卡才打折

於2019年01月18日 09:34 PM發表

Apple Pay / Google Pay 同 Visa 有乜玄機?

如果無,似乎唔見得比用 SCSC 抵

moremiles (普通卡會員)
於2019年01月18日 09:49 PM發表

年頭多優惠,可以去百貨公司買野啦,正!

Kaiyuk (普通卡會員)
於2019年01月18日 09:57 PM發表
c14101於2019年01月18日 07:36 PM發表

https://www.hkbea.com/html/tc/bea-credit-card-rewards-and-spending-offer-supermarkets.html

18/1 至 31/3 期間,星期五、六、日簽賬滿 $500,回 8%,上限 $300。算係補返東亞日個 Gap。

一田銀聨apple pay $500回$80,再東亞$40
=$120/$500 =76折

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年01月19日 12:39 AM發表

Dennis C F Chan於2019年01月18日 09:34 PM發表

Apple Pay / Google Pay 同 Visa 有乜玄機?

佢想博大霧呃優惠扮用enjoy visa買野姐

會員 21130 (普通卡會員)
於2019年01月19日 08:56 AM發表

買卷得唔得?

Ryan Giggs (無卡會員)
於2019年01月19日 09:05 AM發表

Enjoy, DBS 買$100 已經有92折啦

ah tai (金卡會員)
於2019年01月19日 09:13 AM發表

8% just $40, whereas in general other cards give at least $50 coupon for the same amount.

ah tai (金卡會員)
於2019年01月19日 09:13 AM發表
c14101於2019年01月18日 07:36 PM發表

Kaiyuk於2019年01月18日 09:57 PM發表

一田銀聨apple pay $500回$80,再東亞$40
=$120/$500 =76折

東亞張銀聯可以放apply pay?

於2019年01月19日 09:30 AM發表
ah tai於2019年01月19日 09:13 AM發表

8% just $40, whereas in general other cards give at least $50 coupon for the same amount.

提供多一個選擇都係好事,就正如去一田如果我冇 Apple Pay 又冇工行 App 就食唔到銀聯優惠,可以用東亞頂上。

於2019年01月19日 09:33 AM發表
Ryan Giggs於2019年01月19日 09:05 AM發表

Enjoy Compass 你每月指定 2~ 3 日有折,東亞係星期五六日,可以互補

於2019年01月19日 09:40 AM發表
Ryan Giggs於2019年01月19日 09:05 AM發表

c14101於2019年01月19日 09:33 AM發表

Enjoy Compass 你每月指定 2~ 3 日有折,東亞係星期五六日,可以互補

東亞喺超市的確無乜優勢 (Flyer 除外),所以個人 focus 喺百貨公司

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年01月19日 09:55 AM發表

Dennis C F Chan於2019年01月18日 09:34 PM發表

唔係中銀icard 10x 抵咩?

於2019年01月19日 10:00 AM發表

逆流大叔於2019年01月19日 09:55 AM發表

10x 等於 4~6.67%,拍到卡或 Alipay 用到的地方用佢係好。

於2019年01月19日 10:05 AM發表

渣打同惠康做緊 $500 減 $40

於2019年01月19日 10:22 AM發表

Dennis C F Chan於2019年01月19日 10:05 AM發表

中銀 + 百佳 星期五六日 $500 回$50 券,用 visa Apple Google Samsung Pay 回 $60 券

Moon Moon (普通卡會員)
於2019年01月19日 10:47 AM發表

Dennis C F Chan於2019年01月19日 10:05 AM發表

昨日開始逢星期五用MasterCard有$40,用渣打再有$40共$80

Kitty Lock (普通卡會員)
於2019年01月19日 12:10 PM發表

Bea 個promo合時,不過每人cap得$300偏少

發表回覆
發表回覆