支付宝印花大缩水

收藏 已收藏
會員主題
moneymaker2017 ( 金卡會員 )
於2019年01月01日 12:12 AM發表

宜加每3個印花只可換$3😲

VMAE (普通卡會員)
於2019年02月11日 12:14 AM發表
michael0927於2019年02月10日 10:57 PM發表

琴日掃完個勁賞掃,會送多一張2蚊「用户特別獎賞」禮券;
但今日拎左推篤人嗰$2 ,佢就會唔比攞呢個$2「用户特別獎賞」,亦可以攞10減5的勁賞掃券。

Cat Cat於2019年02月10日 11:35 PM發表

(用戶特別獎賞)果$2會計入被推既5次,所以如果想朋友都有5次$2,最好先拎左朋友被推$2,再拎勁賞掃$5.

好陰險

如果有2部電話互推 $8 落自己袋

勁賞掃夾硬比佢推一次 支慳返$2 只能說開始無budget了

感謝提醒推爆$2 先再勁賞掃

P.S. 而家地鐵可用支買票 即可曲線將啲推人被推藍印花腹肌變現

traveltravel (普通卡會員)
於2019年02月11日 07:28 AM發表

大家有無話買開邊d路線地鐵票抵? 我買開$5.5的單程車票(MTR 短程)

Cat Cat (無卡會員)
於2019年02月11日 09:57 AM發表
michael0927於2019年02月02日 04:02 PM發表

試下呢毎得唔得

大貓於2019年02月02日 06:37 PM發表

謝謝👍

債主臨門於2019年02月11日 12:01 AM發表

之前拎過0k,應該唔用得

應該得,今次有2次食和2次買,反而我幾個月前拎過7仔勁賞掃之後一個月再有oK就拎唔到,今次我都拎到,去到可試試!

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年02月11日 11:37 AM發表
michael0927於2019年02月10日 10:57 PM發表

琴日掃完個勁賞掃,會送多一張2蚊「用户特別獎賞」禮券;
但今日拎左推篤人嗰$2 ,佢就會唔比攞呢個$2「用户特別獎賞」,亦可以攞10減5的勁賞掃券。

Cat Cat於2019年02月10日 11:35 PM發表

(用戶特別獎賞)果$2會計入被推既5次,所以如果想朋友都有5次$2,最好先拎左朋友被推$2,再拎勁賞掃$5.

VMAE於2019年02月11日 12:14 AM發表

好陰險

如果有2部電話互推 $8 落自己袋

勁賞掃夾硬比佢推一次 支慳返$2 只能說開始無budget了

感謝提醒推爆$2 先再勁賞掃

P.S. 而家地鐵可用支買票 即可曲線將啲推人被推藍印花腹肌變現

其實唔關事、推爆都仲有$0.2

與此同時,依家仲有好幾款券(上個月百佳$30減$15、豚年有福機$6.8—$888、推薦人合計),勁賞掃時焆$5會比面額更大嘅券頂住,就算派$20,28日內都未必用到。

啲師奶唔識計數,又搞著啲收銀……

EH1 (白金卡會員)
於2019年02月11日 11:45 AM發表

最陰險係啲人Facebook whatsapp周圍send啲乞衣link,一撳錯就蝕$2

於2019年02月11日 11:53 AM發表
michael0927於2019年02月02日 04:02 PM發表

試下呢毎得唔得

謝謝👍

Cat Cat於2019年02月11日 09:57 AM發表

應該得,今次有2次食和2次買,反而我幾個月前拎過7仔勁賞掃之後一個月再有oK就拎唔到,今次我都拎到,去到可試試!

其實睇一睇詳情都知係分開計啦。上次派$10、今次派$10+$10,而且領取後72小時有得用

同埋唔好亂試,今次(直頭依家)支那寶派著數派得陰濕好多。

淨係睇上面「感謝參與」幅圖,以為中咗風險領唔到$5,原來講緊係「用戶特別獎賞」、要襟下面「立即領取」先有$5。

於2019年02月11日 12:01 PM發表

試下呢毎得唔得

睇睇吓其實呢幅圖透露咗係會派「用戶特別獎賞」,因為個QR Code下面有「日日掃日日賺」呢幾隻字,12月掃百佳QR Code都係咁拎到「用戶特別獎賞」smiley

Jackybro (普通卡會員)
於2019年02月12日 08:11 AM發表

想問之前拎過兩次M記係咪已經唔可以再拎KFC?

Jackybro (普通卡會員)
於2019年02月12日 09:45 AM發表
Jackybro於2019年02月12日 08:11 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年02月12日 09:45 AM發表

早幾個回覆已經話咗可以……

我係之前拎左兩次7-11兩次M 今次掃kfc係得兩蚊個

於2019年02月12日 09:45 AM發表
Jackybro於2019年02月12日 08:11 AM發表

以太 (金卡會員)
於2019年02月12日 10:17 AM發表

試下呢毎得唔得

謝謝👍

Cat Cat於2019年02月11日 09:57 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年02月11日 11:53 AM發表

其實睇一睇詳情都知係分開計啦。上次派$10、今次派$10+$10,而且領取後72小時有得用

淨係睇上面「感謝參與」幅圖,以為中咗風險領唔到$5,原來講緊係「用戶特別獎賞」、要襟下面「立即領取」先有$5。

++++++++++++++++++++++

係呀, 真係好陰濕,

一定會有班人扣唔到 $5 係到反台,

結果收銀又會俾人鬧 .........

Cat Cat (無卡會員)
於2019年02月12日 10:19 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年02月12日 09:45 AM發表

Jackybro於2019年02月12日 09:45 AM發表

今期M記好似唔計勁賞掃食果2次,你掃KFC會唔會只係拎左(用戶特別獎賞)果$2,(購物賞優惠)果$5要再襟埋先至有,兩款券可以同日一齊拎及用。但(用戶特別獎賞)果$2會計入被推的5次內,有互推的朋友最好先拎被推$2再掃$5比較好!

於2019年02月12日 11:14 AM發表

試下呢毎得唔得

謝謝👍

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年02月11日 11:53 AM發表

以太於2019年02月12日 10:17 AM發表

++++++++++++++++++++++

係呀, 真係好陰濕,

一定會有班人扣唔到 $5 係到反台,

結果收銀又會俾人鬧 .........

今輪勁賞掃逼你拎埋用戶特別獎賞,除非掃果日拎咗用埋用戶特別獎賞,否則買$10係扣唔到$5,要最少買$10.2/$12,最後又係搞著收銀。

於2019年02月12日 11:15 AM發表

Jackybro於2019年02月12日 09:45 AM發表

Cat Cat於2019年02月12日 10:19 AM發表

今期M記好似唔計勁賞掃食果2次,你掃KFC會唔會只係拎左(用戶特別獎賞)果$2,(購物賞優惠)果$5要再襟埋先至有,兩款券可以同日一齊拎及用。但(用戶特別獎賞)果$2會計入被推的5次內,有互推的朋友最好先拎被推$2再掃$5比較好!

「感謝參與」呢4個字係fake到人cool

其實勁賞掃張券喺係下面

會員 21078 (普通卡會員)
於2019年02月12日 12:08 PM發表

試下呢毎得唔得

OT 問下呢個 QRCode, 有部舊 andriod 機用開 alipayhk 都無咩問題, 但 scan 呢個 Qrcode 時就出 "該二維碼對應服務無法支持", 試過幾次都係咁. 係唔係部機太舊 (andriod 4.0)?

qquestion (無卡會員)
於2019年02月12日 03:00 PM發表

上次拎兩次M記勁賞掊係幾時

於2019年02月12日 03:33 PM發表

qquestion於2019年02月12日 03:00 PM發表

11/12月先做過麥當勞勁賞掃咋嘛。

攞就攞啦,其實都解釋過今次勁賞掃機制,想食M記又想慳錢咪用Wechat PAY囉

qquestion (無卡會員)
於2019年02月12日 05:07 PM發表

qquestion於2019年02月12日 03:00 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年02月12日 03:33 PM發表

11/12月先做過麥當勞勁賞掃咋嘛。

攞就攞啦,其實都解釋過今次勁賞掃機制,想食M記又想慳錢咪用Wechat PAY囉

因為太多種不同promo,都唔記得係幾時了,都唔記得有冇羅過了,所以問下

cod6006 (普通卡會員)
於2019年02月13日 10:32 AM發表

縮水好多,都唔想玩了,想用就用,唔想用就唔用lor,反正都差唔多,3蚊雞

michael0927 (普通卡會員)
於2019年02月14日 02:20 PM發表

試下呢毎得唔得

會員 21078於2019年02月12日 12:08 PM發表

OT 問下呢個 QRCode, 有部舊 andriod 機用開 alipayhk 都無咩問題, 但 scan 呢個 Qrcode 時就出 "該二維碼對應服務無法支持", 試過幾次都係咁. 係唔係部機太舊 (andriod 4.0)?

相信係,我有部機好舊,只係裝到舊版app (做唔到轉賬,派唔到利是),掃呢個code 都係會彈出"該二維碼對應服務無法支持"

發表回覆