最低還款額係“零”,係咪即係唔洗還呀?

收藏 已收藏
會員主題
smoky ( 普通卡會員 )
於2018年12月29日 05:58 PM發表

張交行卡之前喺大陸用左0.01人仔,岩岩睇返張statement,Balance係0.01,但Min pay係0,咁即係唔洗還? 20181229175532_5c274494058da.jpg

如果要還既,請問可以點還呀?冇交行戶口,用pps最少要俾1蚊(張卡準備放櫃桶),可唔可以開張0.01港幣既支票,再黎去交行支票櫃嫁?

丹尼爾 (黑卡會員)
於2018年12月29日 06:14 PM發表

收你0.01的行政費咁高,儲多d先收

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年12月29日 06:19 PM發表

Odd cents 唔駛找

V7 (金卡會員)
於2018年12月29日 06:24 PM發表
smoky於2018年12月29日 05:58 PM發表

張交行卡之前喺大陸用左0.01人仔,岩岩睇返張statement,Balance係0.01,但Min pay係0,咁即係唔洗還? 20181229175532_5c274494058da.jpg

如果要還既,請問可以點還呀?冇交行戶口,用pps最少要俾1蚊(張卡準備放櫃桶),可唔可以開張0.01港幣既支票,再黎去交行支票櫃嫁?

Min pay...交咗等如無late charge....
當然可以開支票啦!

HCarsonK (普通卡會員)
於2018年12月29日 10:35 PM發表

好出奇咩,有銀行唔過$50都唔洗找添喎

Man Tai (無卡會員)
於2018年12月29日 10:50 PM發表

我張星展eminent$100以下唔收住

sunhoo (金卡會員)
於2018年12月30日 09:54 AM發表

開張¥0.01嘅人民幣支票囉,可以係電子支票

stanley_ac (普通卡會員)
於2018年12月30日 04:11 PM發表

最低付款額係0 就唔使找

smoky (普通卡會員)
於2018年12月30日 04:25 PM發表

Thx,咁多位

發表回覆
發表回覆