買張儲值咭開支HK, 原來已經開左account

收藏 已收藏
會員主題
charlesleung ( 金卡會員 )
於2018年12月18日 08:33 AM發表

尋日買左張儲值咭想開多個支HK, 一登記之下原來前用戶已經登記左, 搞左一輪先改到登入密碼, 但支付密碼改唔到. 睇黎只有打熱線求助. 有冇師兄師姐有相同遭遇? 

warsur (普通卡會員)
於2018年12月21日 11:48 AM發表

唔用既戶口,就最好注銷咗去。

hk235m (金卡會員)
於2018年12月21日 12:05 PM發表

去邊到出太空卡都有機會reuse,個號碼無錢~3-6個月就會重用

charlesleung (金卡會員)
於2018年12月21日 12:40 PM發表
warsur於2018年12月21日 11:48 AM發表

邊有人咁好手尾

warsur (普通卡會員)
於2018年12月21日 12:46 PM發表
warsur於2018年12月21日 11:48 AM發表

charlesleung於2018年12月21日 12:40 PM發表

邊有人咁好手尾

咁又係。
主要係為咗自己資料,避免比下手見到。
咁可唔可以log in 入個舊account ?
如果可以的話,等多十零日,又可以重新計過。

MonMat (普通卡會員)
於2018年12月21日 01:40 PM發表

請問樓主係咪連支付密碼都改到?

另一方面諗,其實可能有人用太空卡開完戶口後,唔用電話號碼,反而會繼續用個支付寶戶口;如果新太空卡持有人可以改到登入同支付密碼,咁咪對原本用緊嗰個好無保障?

alan2222 (金卡會員)
於2018年12月21日 07:28 PM發表
MonMat於2018年12月21日 01:40 PM發表

另一方面諗,其實可能有人用太空卡開完戶口後,唔用電話號碼,反而會繼續用個支付寶戶口;如果新太空卡持有人可以改到登入同支付密碼,咁咪對原本用緊嗰個好無保障?

佢自己事啦,個手機號碼重要性咁高,唔實名就要靠佢收短訊,咁都放棄得自然係佢問題了。

moremiles (普通卡會員)
於2018年12月21日 07:39 PM發表

太空卡太煩了

charlesleung (金卡會員)
於2018年12月21日 07:52 PM發表
MonMat於2018年12月21日 01:40 PM發表

alan2222於2018年12月21日 07:28 PM發表

佢自己事啦,個手機號碼重要性咁高,唔實名就要靠佢收短訊,咁都放棄得自然係佢問題了。

login 密碼可以用忘記密碼,短訊送來驗證碼再改。但支付密碼改唔到,要改就要原戶口本人upload證明文件去改

這肯定係原咭主用來此電話號碼來開沒有認證的支hk戶口,然後chok分chok到爆額,跟住捨棄,再買另一張咭繼續咁做。年度消費25000,$6里計chok到4166里,約值416元,一張電話咭只係$38,唔浪費就用埋d數據上網,汁都舔埋

其實大家都可能做緊同一件事, 如果好手尾D, 下家都有得玩

發表回覆