買張儲值咭開支HK, 原來已經開左account

收藏 已收藏
會員主題
charlesleung ( 金卡會員 )
於2018年12月18日 08:33 AM發表

尋日買左張儲值咭想開多個支HK, 一登記之下原來前用戶已經登記左, 搞左一輪先改到登入密碼, 但支付密碼改唔到. 睇黎只有打熱線求助. 有冇師兄師姐有相同遭遇? 

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2018年12月18日 08:45 AM發表

咁最後拎唔拎到迎新同埋受薦人獎賞呢?indecision

c14101 (金卡會員)
於2018年12月18日 08:46 AM發表

買過第二張吧

VMAE (普通卡會員)
於2018年12月18日 09:11 AM發表

試過買3張太空卡開data

用晒啲data諗住開支hk黎食優惠 點知都係二手Account

唔知支hk果邊有無諗過點處理呢啲疆屍戶口

charlesleung (金卡會員)
於2018年12月18日 09:30 AM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2018年12月18日 08:45 AM發表

咁最後拎唔拎到迎新同埋受薦人獎賞呢?indecision

未試,想搞掂密碼先

於2018年12月18日 09:43 AM發表

https://www.alipayhk.com/zh/faq-shoppers/%e8%b3%ac%e6%88%b6%e8%a8%ad%e5%ae%9a-%e6%89%8b%e6%a9%9f%e7%ae%a1%e7%90%86

電話號碼已被註冊
每個電話號碼只可以註冊一個賬戶,所以如果號碼已被註冊則不能再用,建議使用其他電話號碼再嘗試。

以太 (金卡會員)
於2018年12月18日 09:44 AM發表
VMAE於2018年12月18日 09:11 AM發表

用晒啲data諗住開支hk黎食優惠 點知都係二手Account

++++++++++++++

佢應該唔會想清走呢 d 戶口啦,

每個人開 2, 3 個戶口,

咁佢就可以號稱係香港有過百萬用戶了

p.s.: 我真係好想知有一日大部分 promote 都冇哂既時候, 佢仲保留到幾多活躍用戶

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2018年12月18日 09:53 AM發表

以太於2018年12月18日 09:44 AM發表

p.s.: 我真係好想知有一日大部分 promote 都冇哂既時候, 佢仲保留到幾多活躍用戶

你可以2019年1月14日開始,睇下仲會有幾多人會用smiley

於2018年12月18日 10:04 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年12月18日 09:53 AM發表

你可以2019年1月14日開始,睇下仲會有幾多人會用smiley

2019年1月14日 是什麼特別日?

於2018年12月18日 11:31 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年12月18日 09:53 AM發表

c14101於2018年12月18日 10:04 AM發表

近排D promo好多都14/1完

Feel到佢budget 好似乾乾地塘

以前指定商戶3粒印花可以換到十蚊十五蚊咁 而家得返三蚊....

每日印花又由25蚊縮到20蚊

於2018年12月18日 11:35 AM發表
c14101於2018年12月18日 09:43 AM發表

https://www.alipayhk.com/zh/faq-shoppers/%e8%b3%ac%e6%88%b6%e8%a8%ad%e5%ae%9a-%e6%89%8b%e6%a9%9f%e7%ae%a1%e7%90%86

電話號碼已被註冊
每個電話號碼只可以註冊一個賬戶,所以如果號碼已被註冊則不能再用,建議使用其他電話號碼再嘗試。

如果出新電話號碼叫號碼比人用左黎玩過都幾慘 要迎新禮物就必需出賣自己資料比佢認證

不過跟據經驗貴價儲值卡{一百蚊以上一張果種}得到新號碼嘅機率較高

單一數字台38蚊果種卡好多都係舊號碼

大胃施華力腸 (普通卡會員)
於2018年12月18日 11:52 AM發表
c14101於2018年12月18日 09:43 AM發表

電話號碼已被註冊

VMAE於2018年12月18日 11:35 AM發表

如果出新電話號碼叫號碼比人用左黎玩過都幾慘 要迎新禮物就必需出賣自己資料比佢認證

不過跟據經驗貴價儲值卡{一百蚊以上一張果種}得到新號碼嘅機率較高

單一數字台38蚊果種卡好多都係舊號碼

暫時係鴨記買過$20-30既電話卡都未登記過

On Kaujai (無卡會員)
於2018年12月18日 12:01 PM發表

中移動九成都比人登記過

wudela (普通卡會員)
於2018年12月18日 12:03 PM發表

VMAE於2018年12月18日 11:31 AM發表

以前指定商戶3粒印花可以換到十蚊十五蚊咁 而家得返三蚊....

只係吉野家變左做$3, 其他都係$5、$15咁。

於2018年12月18日 01:24 PM發表

打左電話問支hk, 答案是他們不能處理,沒辦法註銷舊賬戶,只能改用另一個新號碼

to3802 (金卡會員)
於2018年12月18日 01:50 PM發表

一路都講佢地會永久存個號碼的資料,要改支付密碼就一定要實名先得。所以抽中俾人用過的就唯有放棄。

近排買咗幾張 CLUB SIM 都 OK 開到新戶。

Wahchung Li (普通卡會員)
於2018年12月18日 03:08 PM發表

一般情況是不應該在鴨寮街等地方買卡來登記,因為買到的是2~3手的剩餘物資。
在電訊商門市買較安全,有些例如club sim更是免費。

cuncun (無卡會員)
於2018年12月18日 03:51 PM發表

我在深水步買過好多次都未試過咁, 樓主真係唔好采

於2018年12月18日 04:00 PM發表
On Kaujai於2018年12月18日 12:01 PM發表

中移動九成都比人登記過

就是買中移動,中伏了

w__w (金卡會員)
於2018年12月18日 04:39 PM發表
c14101於2018年12月18日 08:46 AM發表

買過第二張吧

同意,費事打來打去重置密碼咁麻煩,買過第二張儲值卡開囉!

kan0821 (普通卡會員)
於2018年12月18日 05:03 PM發表
to3802於2018年12月18日 01:50 PM發表

一路都講佢地會永久存個號碼的資料,要改支付密碼就一定要實名先得。所以抽中俾人用過的就唯有放棄。

近排買咗幾張 CLUB SIM 都 OK 開到新戶。

CLUB SIM 可以買嗎?

to3802 (金卡會員)
於2018年12月18日 06:12 PM發表

便利店賣旅遊果種,都有號碼的,不過要係APP 登記先見到。

每個CLUB SIM 戶口最多 5 張卡,包括免費攞果D。

正價88元有 7 日亞太區,都算抵用,7仔好多時都賣七十幾。

上排OK 買一送一就非常抵。

新騰訊SIR (普通卡會員)
於2018年12月18日 10:48 PM發表

請問有冇人買過Birdie旅遊sim, 是不是也有香港號碼用來玩支

會員 21078 (普通卡會員)
於2018年12月21日 10:18 AM發表
charlesleung於2018年12月18日 01:24 PM發表

打左電話問支hk, 答案是他們不能處理,沒辦法註銷舊賬戶,只能改用另一個新號碼

CHing 個唔得 number 賣咗個人資料未? 賣咗的話改個未登記 number 就拎到迎新?

會員 21078 (普通卡會員)
於2018年12月21日 10:21 AM發表

VMAE於2018年12月18日 11:31 AM發表

wudela於2018年12月18日 12:03 PM發表

只係吉野家變左做$3, 其他都係$5、$15咁。

之前 OK 都係開 $10 一個印花, 儲三個先 $3, 係近日有掃 QRCode 先有 $10 減 $5

不過同意應該都收水, 近期掃 QRCode 呢個, 唔係睇 app 入邊都唔知,

行過幾間 OK 都唔見有貼個 QRCode 出o黎好似唔想你知咁, 迎新又無用埋餘額都放埋一邊算

Wahchung Li (普通卡會員)
於2018年12月21日 11:45 AM發表
新騰訊SIR於2018年12月18日 10:48 PM發表

請問有冇人買過Birdie旅遊sim, 是不是也有香港號碼用來玩支

Birdie漫遊卡沒有,要加入本地電話/數據服務才有,月費至少要$48。
Travel Club SIM就有,只要加入Club SIM戶口就可以見到號碼,免費。

我有三個支寶戶口都是用Club SIM登記。

發表回覆