新卡:Aeon Card Premium Visa Signature / World Mastercard / Diamond CUP

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年12月17日 09:49 PM發表

https://www.aeon.com.hk/tc/html/credit-card/premium.html

黑白卡面;包括 Visa Signature、World Mastercard、銀聯鑽石卡

VS

WMC

鑽杯

重點優惠

1. 積分

- 本地食肆及日本海外簽賬 4x 分
- AEON Stores 簽賬 3x 分
- 其他商戶簽賬 2x 分

2. 憑卡可無限次享用AEON貴賓室及AEON Stores貴賓室,可帶一位賓客

3. Aeon 會員優惠,含感謝日、會員價等

4. 每年於1月1日至12月31日期間可免費使用環亞機場貴賓室一次,並只適用於香港、台北、澳門、吉隆坡、檳城、古晉、亞庇、新加坡、新德里、海得拉巴、班加羅爾、塞拉萊、多倫多、溫哥華、埃德蒙頓、温尼伯、宿霧市、金邊、暹粒、馬爾代夫、雅加達之環亞機場貴賓室

5. 憑卡簽賬購買全新手提/智能電話,尊享安達保險一年免費「屏幕損毀保障」

dannyhinhk (無卡會員)
於2019年02月12日 02:29 AM發表

係邊度見到Invitation? App or 等收信?

sl96 (無卡會員)
於2019年02月12日 10:52 AM發表
dannyhinhk於2019年02月12日 02:29 AM發表

係邊度見到Invitation? App or 等收信?

佢寄信比你~收到信就有收唔到.....🙈

sl96 (無卡會員)
於2019年02月12日 11:03 AM發表

wwy (無卡會員)
於2019年02月13日 11:38 AM發表

如果AEON會出JCB PLAT就好了

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年02月13日 01:26 PM發表
sl96於2019年02月11日 01:54 AM發表

Darren Darren於2019年02月11日 02:11 AM發表

平時好常用紫仔,達十萬?

sl96於2019年02月11日 11:18 AM發表

應該唔夠.....最多個次都係買機票加埋洗左3萬幾(1日) 不過我反而想佢開張JAL比我多D.... 因為我係JAL會員想儲里數

Dennis C F Chan於2019年02月11日 01:15 PM發表

直接申請啦

sl96於2019年02月12日 01:51 AM發表

C兄...我緊係有D原因先會話想要而唔係問點樣申請啦....依加佢開到個lim咁大比我都應該幾難批...

我唔認為佢會無端端由紫仔轉張聯營卡畀你

sl96 (無卡會員)
於2019年02月13日 01:31 PM發表
sl96於2019年02月11日 01:54 AM發表

Darren Darren於2019年02月11日 02:11 AM發表

平時好常用紫仔,達十萬?

sl96於2019年02月11日 11:18 AM發表

應該唔夠.....最多個次都係買機票加埋洗左3萬幾(1日) 不過我反而想佢開張JAL比我多D.... 因為我係JAL會員想儲里數

Dennis C F Chan於2019年02月11日 01:15 PM發表

直接申請啦

sl96於2019年02月12日 01:51 AM發表

C兄...我緊係有D原因先會話想要而唔係問點樣申請啦....依加佢開到個lim咁大比我都應該幾難批...

Dennis C F Chan於2019年02月13日 01:26 PM發表

我唔認為佢會無端端由紫仔轉張聯營卡畀你

我都明~但新年個時手多申請左~最後都批埋~

sl96 (無卡會員)
於2019年02月13日 06:06 PM發表

Darren Darren (普通卡會員)
於2019年02月13日 07:09 PM發表
sl96於2019年02月13日 06:06 PM發表

實體卡如何,有相嗎? 卡面係甚麼質地,卡面係令面定磨砂?

sl96 (無卡會員)
於2019年02月13日 07:18 PM發表

Darren Darren於2019年02月13日 07:09 PM發表

張卡個面係磨砂同似係就咁用張紫仔貼張黑色係面咁....因為側面睇中間嗰層係紫色 20190213191621_5c63fc856f0ef.jpg20190213191626_5c63fc8a29d39.jpg

andrewyl (無卡會員)
於2019年02月13日 10:18 PM發表

Darren Darren於2019年02月13日 07:09 PM發表

sl96於2019年02月13日 07:18 PM發表

張卡個面係磨砂同似係就咁用張紫仔貼張黑色係面咁....因為側面睇中間嗰層係紫色 20190213191621_5c63fc856f0ef.jpg20190213191626_5c63fc8a29d39.jpg

今晚收到張卡都望一望側邊,都係現條紫邊出嚟。刮下刮下又唔似係痴上去, 不過等用多兩用就見真章。

smoky (普通卡會員)
於2019年02月13日 11:06 PM發表

andrewyl於2019年02月13日 10:18 PM發表

今晚收到張卡都望一望側邊,都係現條紫邊出嚟。刮下刮下又唔似係痴上去, 不過等用多兩用就見真章。

邊位既顏色唔會痴上去,而係張卡本身(未印圖案之前)已經係紫色

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年02月13日 11:48 PM發表

個黑色信封好似仲型仲靚,嘻嘻。smiley

於2019年02月14日 12:08 AM發表

andrewyl於2019年02月13日 10:18 PM發表

smoky於2019年02月13日 11:06 PM發表

邊位既顏色唔會痴上去,而係張卡本身(未印圖案之前)已經係紫色

個人覺得咁睇銀聯Logo好似粉閃咁,幾好睇。 Mastercard冇得銀色仲係彩色logo有啲突兀。

紫仔就Visa有白底唔好睇。

sl96 (無卡會員)
於2019年02月14日 12:52 AM發表

smoky於2019年02月13日 11:06 PM發表

Darren Darren於2019年02月14日 12:08 AM發表

個人覺得咁睇銀聯Logo好似粉閃咁,幾好睇。 Mastercard冇得銀色仲係彩色logo有啲突兀。

紫仔就Visa有白底唔好睇。

我頭先都有攞返張紫仔研究過原來紫仔個夾層都唔係紫色既~ 銀聯我有wewa啦~一開始就係貪佢可以入lounge同埋個logo冇中文先開~但依加改左要簽夠先入得3次.....加上我係JAL DM會員所以都係算......

禁止發言 (普通卡會員)
於2019年02月14日 11:39 AM發表

問過做印刷銀行卡的親戚話係翻印卡係D預制卡上再加印多一層卡面

qualcomm (普通卡會員)
於2019年02月15日 09:22 AM發表

依家用wechat 同alipay係永旺都儲到分,送貨亦要$800,除了永久免年費外,其實Aeon 信用卡已毫無價值,而且海外匯率是全城最差

Wendy Fung (無卡會員)
於2019年02月15日 03:07 PM發表

想問有無師兄姐之前2018年KFC卡取消時候轉左做AEON普通VISA食左50蚊, 今年AEON金卡取消又收到信話可以轉做AEON VISA普通卡, 送100HKD, 我當時1月中收到信即刻打去話轉, 當時並無任何通知/指示話已有AEON VISA卡不能轉做普通卡, 隔了一個月我見仲未有卡,打去問先話因為我本身有張由KFC轉過去的VISA 所以做唔到呢個轉卡, 即係無HKD100回贈, 咁當初佢又寄信比我叫我去轉, 家下真係有D嬲..

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年02月15日 09:14 PM發表

張卡側邊有code寫張卡幾時出架嘛,張新卡明明行「高檔」都仲會翻用卡?

chromeos (無卡會員)
於2019年02月16日 12:13 AM發表
qualcomm於2019年02月15日 09:22 AM發表

依家用wechat 同alipay係永旺都儲到分,送貨亦要$800,除了永久免年費外,其實Aeon 信用卡已毫無價值,而且海外匯率是全城最差

仲有少少既,星期四永旺買野有5%回贈

於2019年02月16日 12:31 AM發表
丹尼爾於2019年02月15日 09:14 PM發表

張卡側邊有code寫張卡幾時出架嘛,張新卡明明行「高檔」都仲會翻用卡?

其實個Code係代表咩公司印唔係印卡日期

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年02月16日 12:57 AM發表
丹尼爾於2019年02月15日 09:14 PM發表

禁止發言於2019年02月16日 12:31 AM發表

其實個Code係代表咩公司印唔係印卡日期

除左製造公司外,個code仲有寫張卡的版本係幾時出

於2019年02月16日 01:56 AM發表

AEON是不是不可以入定錢買過額嘢?
其他銀行喺無用過情況下入多100蚊入去, 可用信用額會多100,
eg. 本身50000額會變50100, 並顯示於ebanking/櫃員機.

但呢幾日試AEON入多200落去, 個payment已經誌賬但可用信用額都係冇額外多200。

sl96 (無卡會員)
於2019年02月16日 03:01 AM發表
Darren Darren於2019年02月16日 01:56 AM發表

其他銀行喺無用過情況下入多100蚊入去, 可用信用額會多100,
eg. 本身50000額會變50100, 並顯示於ebanking/櫃員機.

但呢幾日試AEON入多200落去, 個payment已經誌賬但可用信用額都係冇額外多200。

AEON係無得咁玩架.....

於2019年02月20日 02:36 PM發表
Darren Darren於2019年02月16日 01:56 AM發表

sl96於2019年02月16日 03:01 AM發表

AEON係無得咁玩架.....

只可以當找卡數!

stephen8y2k (普通卡會員)
於2019年03月04日 08:21 PM發表

請問一下 ,如果大家同時間持有visa master銀聯卡 的話, 其中一張已經邀請您成為premium, 請問其他卡會否同時一併升級?

發表回覆
發表回覆