新卡:Aeon Card Premium Visa Signature / World Mastercard / Diamond CUP

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年12月17日 09:49 PM發表

https://www.aeon.com.hk/tc/html/credit-card/premium.html

黑白卡面;包括 Visa Signature、World Mastercard、銀聯鑽石卡

VS

WMC

鑽杯

重點優惠

1. 積分

- 本地食肆及日本海外簽賬 4x 分
- AEON Stores 簽賬 3x 分
- 其他商戶簽賬 2x 分

2. 憑卡可無限次享用AEON貴賓室及AEON Stores貴賓室,可帶一位賓客

3. Aeon 會員優惠,含感謝日、會員價等

4. 每年於1月1日至12月31日期間可免費使用環亞機場貴賓室一次,並只適用於香港、台北、澳門、吉隆坡、檳城、古晉、亞庇、新加坡、新德里、海得拉巴、班加羅爾、塞拉萊、多倫多、溫哥華、埃德蒙頓、温尼伯、宿霧市、金邊、暹粒、馬爾代夫、雅加達之環亞機場貴賓室

5. 憑卡簽賬購買全新手提/智能電話,尊享安達保險一年免費「屏幕損毀保障」

tony6308 (無卡會員)
於2018年12月17日 10:42 PM發表
Dennis C F Chan於2018年12月17日 09:49 PM發表

黑白卡面;根據現有資料,會出 Visa Signature、Mastercard (級別不詳,估計為 World)、銀聯鑽石

2018 年有安信 Earnmore 2% 殺出重圍,2019 年唔知會唔會輪到呢間財仔跑出呢?

我都覺得Mastercard會出World , 因為張Ferrari World Master已經唔接受申請 , 到真係停咗張咭又冇可能換張JAL或者紫色咭比你

Dinghy_TC (無卡會員)
於2018年12月18日 12:17 AM發表

反而唔出JCB

丹尼爾 (黑卡會員)
於2018年12月18日 06:36 AM發表

之前出過新聞講佢出新卡會同現有百貨業務有關

有回贈咪多數在aeon消費有5%回贈,佢之前都有2%回贈架,但是要張卡的迎新消費頭25000先有500回贈

smoky (普通卡會員)
於2018年12月18日 08:45 PM發表
丹尼爾於2018年12月18日 06:36 AM發表

之前出過新聞講佢出新卡會同現有百貨業務有關

有回贈咪多數在aeon消費有5%回贈,佢之前都有2%回贈架,但是要張卡的迎新消費頭25000先有500回贈

之前cut左咁多卡,唔會又繼續出埋d櫃桶卡掛......

禁止發言 (普通卡會員)
於2018年12月18日 09:41 PM發表
Dennis C F Chan於2018年12月17日 09:49 PM發表

黑白卡面;根據現有資料,會出 Visa Signature、Mastercard (級別不詳,估計為 World)、銀聯鑽石

2018 年有安信 Earnmore 2% 殺出重圍,2019 年唔知會唔會輪到呢間財仔跑出呢?

tony6308於2018年12月17日 10:42 PM發表

我都覺得Mastercard會出World , 因為張Ferrari World Master已經唔接受申請 , 到真係停咗張咭又冇可能換張JAL或者紫色咭比你

JAL 果張一向都係World,以前JAL都有紫色版

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年12月18日 09:51 PM發表

紫色 World 卡 cheap 到唔再出

於2019年01月08日 11:03 PM發表

Aeon 表示首階段 Premium 系列 by invitation only,唔知係咪由金卡升上去

ry15630734 (無卡會員)
於2019年01月08日 11:33 PM發表
Dennis C F Chan於2019年01月08日 11:03 PM發表

Aeon 表示首階段 Premium 系列 by invitation only,唔知係咪由金卡升上去

Premium得海外食肆3x變4x冇乜so

qualcomm (普通卡會員)
於2019年01月12日 05:30 PM發表

今日收到信,金卡降返普通卡

於2019年01月12日 05:36 PM發表
qualcomm於2019年01月12日 05:30 PM發表

竟然唔係 upgrade 而係 downgrade

Wendy Fung (無卡會員)
於2019年01月12日 05:46 PM發表

Aeon 金 downgrade送100蚊算係咁喇

sojoke (普通卡會員)
於2019年01月12日 07:05 PM發表

今日收到信金卡10/3停止發行,由於我仍有普通卡,所以cut咗無後續安排,啲積分唔知點算!其實上次換卡,所謂普通卡已經同金卡一樣,統一為鈦金卡,另外普通卡已同金卡一樣卡aeon簽帳有兩倍積分,加上百貨會員同金卡正式分家,已估計金卡應有所行動,原來直接取消!可能佢哋唔係共享信用額,唔同其他銀行,取消卡種會轉為其他卡面,保留卡號繼續存在。

Kitty Lock (普通卡會員)
於2019年01月12日 07:44 PM發表
qualcomm於2019年01月12日 05:30 PM發表

Dennis C F Chan於2019年01月12日 05:36 PM發表

竟然唔係 upgrade 而係 downgrade

Same here

WWWilson (無卡會員)
於2019年01月12日 08:53 PM發表
sojoke於2019年01月12日 07:05 PM發表

今日收到信金卡10/3停止發行,由於我仍有普通卡,所以cut咗無後續安排,啲積分唔知點算!其實上次換卡,所謂普通卡已經同金卡一樣,統一為鈦金卡,另外普通卡已同金卡一樣卡aeon簽帳有兩倍積分,加上百貨會員同金卡正式分家,已估計金卡應有所行動,原來直接取消!可能佢哋唔係共享信用額,唔同其他銀行,取消卡種會轉為其他卡面,保留卡號繼續存在。

如果睇佢封信,金卡同紫卡只係利息有分別。
但係金轉紫,有啲唔開心囉...

禁止發言 (普通卡會員)
於2019年01月13日 01:28 AM發表
sojoke於2019年01月12日 07:05 PM發表

金卡都瓜埋真係OMG

italyfans88 (無卡會員)
於2019年01月13日 10:29 AM發表

感覺上Aeon想將信用卡業務推倒重來

andrewyl (無卡會員)
於2019年01月14日 03:26 PM發表

我月頭都收左 Aeon 邀請, 將銀聯卡 升為 銀聯 premium。

於2019年01月14日 08:29 PM發表
andrewyl於2019年01月14日 03:26 PM發表

我月頭都收左 Aeon 邀請, 將銀聯卡 升為 銀聯 premium。

銀聯鑽石卡得一次 PPL 咁少?

另外據單張所示,Aeon 自助機終於用得銀聯,以後可以經自助機用大媽卡

qualcomm (普通卡會員)
於2019年01月14日 10:25 PM發表
andrewyl於2019年01月14日 03:26 PM發表

是否常用才有?

粉爺 (無卡會員)
於2019年01月15日 03:03 PM發表

尋日收到邀請信由Visa金卡晉升至Visa Signature 20190115150336_5c3d85c8d4db5.jpg20190115150351_5c3d85d7c934c.jpg

hkicarus (金卡會員)
於2019年01月15日 03:10 PM發表

4x 積分有限期,亦唔夠其他卡吸引,例如食飯唔夠西亞 VS 回咁多

似乎除左個九五折比較實際之外,其他都只係伴碟而已,唔會特登簽佢

hkcobs (無卡會員)
於2019年01月15日 04:11 PM發表

Dennis C F Chan於2019年01月14日 08:29 PM發表

另外據單張所示,Aeon 自助機終於用得銀聯,以後可以經自助機用大媽卡

可以自助拍大媽卡太好了

smoky (普通卡會員)
於2019年01月15日 06:13 PM發表
粉爺於2019年01月15日 03:03 PM發表

尋日收到邀請信由Visa金卡晉升至Visa Signature 20190115150336_5c3d85c8d4db5.jpg20190115150351_5c3d85d7c934c.jpg

張金咭點申請嫁?見佢個網得普通卡

於2019年01月15日 08:30 PM發表
粉爺於2019年01月15日 03:03 PM發表

smoky於2019年01月15日 06:13 PM發表

張金咭點申請嫁?見佢個網得普通卡

紫仔簽夠額升上去,2014 年的條件是咁的:

https://www.hongkongcard.com/privilege-content/aeon信用金卡晉升計劃

於2019年01月19日 01:03 AM發表

Dennis C F Chan於2019年01月14日 08:29 PM發表

hkcobs於2019年01月15日 04:11 PM發表

可以自助拍大媽卡太好了

今日見自助機仍未收銀聯

發表回覆
發表回覆