雲閃付

收藏 已收藏
會員主題
Ricky Chan ( 無卡會員 )
於2018年12月09日 12:34 AM發表

無知一問。 用雲閃付 加咭入個app. 係咪62字頭既咭就可以。 唔一定係銀聯信用咭?

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年01月15日 05:38 PM發表
逆流大叔於2019年01月15日 12:20 PM發表

幾日前去味精拉麵比過錢,但依家都未比利是,係咪東亞唔得攞? 有冇ching都係用東亞銀聯又成功收利是架?

c14101於2019年01月15日 12:22 PM發表

你個云閃 account 1/1 前已開立及用過卡? 加新卡不會再有利是

1月1日前開左同加左,唯獨係冇機會用到,唔通係咁冇利是派?

Terry Lam (無卡會員)
於2019年01月19日 01:25 AM發表

怎樣用雲閃付 的紅包 在小米商城線上購物

Terry Lam (無卡會員)
於2019年01月19日 01:27 AM發表

怎樣用雲閃付的紅包去支付 小米商城線上購物?

clwk (無卡會員)
於2019年01月19日 03:07 AM發表
Terry Lam於2019年01月19日 01:27 AM發表

怎樣用雲閃付的紅包去支付 小米商城線上購物?

我用手機買,揀銀聯,自動彈出云閃付app比錢

extrashot (無卡會員)
於2019年01月19日 08:36 AM發表
逆流大叔於2019年01月15日 12:20 PM發表

幾日前去味精拉麵比過錢,但依家都未比利是,係咪東亞唔得攞? 有冇ching都係用東亞銀聯又成功收利是架?

12月尾用東亞, 有收到利是。

Wah On (無卡會員)
於2019年01月19日 07:39 PM發表

今日在實惠買嘢後。發覺無得減2O

真bad feeling

以太 (金卡會員)
於2019年01月19日 07:59 PM發表
Wah On於2019年01月19日 07:39 PM發表

今日在實惠買嘢後。發覺無得減2O

真bad feeling

+++++++++++++++

請問邊間分店?

alexp0 (普通卡會員)
於2019年04月11日 02:29 PM發表

雲閃付係咪額外多左網購?如果淨係實體店買野,而本身張銀聯信用卡又已經有閃付功能,咁係咪就無必要再綁雲閃付?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年04月11日 03:04 PM發表
alexp0於2019年04月11日 02:29 PM發表

雲閃付係咪額外多左網購?如果淨係實體店買野,而本身張銀聯信用卡又已經有閃付功能,咁係咪就無必要再綁雲閃付?

收雲閃付唔代表收閃付拍卡,反之亦然

traveltravel (普通卡會員)
於2019年04月11日 03:18 PM發表

無關係, 閃付功能係閃付, 雲閃付係二維碼付款

丹尼爾 (黑卡會員)
於2019年04月11日 05:25 PM發表

traveltravel於2019年04月11日 03:18 PM發表

銀聯手機閃付,實體卡非接觸閃付quick pass,二維碼付款都係統稱銀聯雲閃付

於2019年04月11日 08:52 PM發表

咁即係如果我得張安信earnmore 銀聯,返深圳最好同時帶實體卡同綁埋雲閃付?

於2019年04月12日 09:20 AM發表

看你想點比錢

hahagogo (普通卡會員)
於2019年04月12日 11:14 PM發表

琴日係大陸按摩,之後见佢有scanner 又有閃付拍! 嘟完之後話唔支援海外卡(己經係大陸QR code)!俾張實體卡佢祿又得! 又單出, 出咗門口之後收到雲閃App 内消費通知! 真係俾佢嚇一嚇 ,以為佢過咗2次! 睇返App内授權碼同祿卡纸一樣先放心! 之後再開App睇已經搵唔返呢個記錄.好奇怪 ! 好多地方都試過唔得都話失敗,佢哋話海外卡唔收

於2019年04月13日 01:12 AM發表
traveltravel於2019年04月12日 09:20 AM發表

看你想點比錢

我想畀到錢jar......不過喺大陸未必係一樣易既事

於2019年04月13日 09:02 AM發表
traveltravel於2019年04月12日 09:20 AM發表

看你想點比錢

alexp0於2019年04月13日 01:12 AM發表

我想畀到錢jar......不過喺大陸未必係一樣易既事

咁實卡得啦(簽or拍), 收卡唔代表收二維碼, 只係想比到錢,唔係要攞雲閃付的隨機立減優惠,唔洗裝雲閃付都得。

但這始終是境外卡,又唔係銀行出,建議樓主都帶備現金,簽唔到都可以比cash

於2019年04月13日 09:05 AM發表

traveltravel於2019年04月11日 03:18 PM發表

丹尼爾於2019年04月11日 05:25 PM發表

銀聯手機閃付,實體卡非接觸閃付quick pass,二維碼付款都係統稱銀聯雲閃付

我知,但2者收錢方法不同,我自己會用以上方法理解。因為收quick pass 的地方,唔代表可以比二維碼

bausonco (無卡會員)
於2019年04月13日 11:04 PM發表
hahagogo於2019年04月12日 11:14 PM發表

琴日係大陸按摩,之後见佢有scanner 又有閃付拍! 嘟完之後話唔支援海外卡(己經係大陸QR code)!俾張實體卡佢祿又得! 又單出, 出咗門口之後收到雲閃App 内消費通知! 真係俾佢嚇一嚇 ,以為佢過咗2次! 睇返App内授權碼同祿卡纸一樣先放心! 之後再開App睇已經搵唔返呢個記錄.好奇怪 ! 好多地方都試過唔得都話失敗,佢哋話海外卡唔收

海外卡唔收 始終無解決?

qualcomm (普通卡會員)
於2019年04月14日 01:09 PM發表
hahagogo於2019年04月12日 11:14 PM發表

bausonco於2019年04月13日 11:04 PM發表

三月起防洗黑錢default所以block哂

連其他省地鐵閃付都只餘下apple pay

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年04月15日 09:44 PM發表

bausonco於2019年04月13日 11:04 PM發表

qualcomm於2019年04月14日 01:09 PM發表

三月起防洗黑錢default所以block哂

連其他省地鐵閃付都只餘下apple pay

今日用大媽三次 (被掃 x2 主掃 x1) 全數成功

於2019年04月16日 02:12 PM發表

我今日買京東都成功.

發表回覆
發表回覆