雲閃付

收藏 已收藏
會員主題
Ricky Chan ( 無卡會員 )
於2018年12月09日 12:34 AM發表

無知一問。 用雲閃付 加咭入個app. 係咪62字頭既咭就可以。 唔一定係銀聯信用咭?

poppop (無卡會員)
於2018年12月09日 12:35 AM發表

香港一定要係銀聯信用咭

支持雲閃付APP之香港及澳門銀行或發卡機構名單將陸續更新,首批名單包括:中銀信用卡及交通銀行信用卡。

Ricky Chan (無卡會員)
於2018年12月09日 12:44 AM發表

謝謝。 試下用下閃付先🙏

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年12月09日 01:09 AM發表

唔係,僑達國際嗰張係 prepaid card

http://www.unionpayintl.com/hk/servicesProducts/products/innovativeProducts/mobilePayment/unionpay.shtml

Ricky Chan (無卡會員)
於2018年12月09日 02:09 AM發表
Dennis C F Chan於2018年12月09日 01:09 AM發表

唔係,僑達國際嗰張係 prepaid card

http://www.unionpayintl.com/hk/servicesProducts/products/innovativeProducts/mobilePayment/unionpay.shtml

係wor. 原來唔。唔同銀行都有唔同

wongwki (無卡會員)
於2018年12月09日 12:28 PM發表

有冇師兄師姐申請過僑達國際個人預付卡要幾耐?

我估不記名預付卡會add唔到雲閃付, 要對電話號碼, 有冇親身例子?

uncle sam (金卡會員)
於2018年12月09日 11:31 PM發表
Ricky Chan於2018年12月09日 12:34 AM發表

無知一問。 用雲閃付 加咭入個app. 係咪62字頭既咭就可以。 唔一定係銀聯信用咭?

62字頭一定係銀聯但唔係間間的銀聯都用到雲閃付

於2018年12月12日 08:05 PM發表
wongwki於2018年12月09日 12:28 PM發表

我估不記名預付卡會add唔到雲閃付, 要對電話號碼, 有冇親身例子?

自問自答:

出左張僑達個人prepaid卡,3日用得,成功掃雲閃付.

身份證 + 住址證明 + $500, 佢會即時比埋卡,但要等3日批核左就會充$500入卡,正式用得.

於2018年12月12日 08:26 PM發表
wongwki於2018年12月09日 12:28 PM發表

wongwki於2018年12月12日 08:05 PM發表

自問自答:

身份證 + 住址證明 + $500, 佢會即時比埋卡,但要等3日批核左就會充$500入卡,正式用得.

係咪只收現金?

於2018年12月12日 08:32 PM發表

wongwki於2018年12月12日 08:05 PM發表

自問自答:

Dennis C F Chan於2018年12月12日 08:26 PM發表

係咪只收現金?

yes. 正確係 $510, 出卡費10蚊.

於2018年12月13日 06:23 AM發表

另想問安信, 係咪earnmore+wewa都得?

sidetalk6 (普通卡會員)
於2018年12月13日 06:37 AM發表
wongwki於2018年12月13日 06:23 AM發表

另想問安信, 係咪earnmore+wewa都得?

两張都得

逆流大叔 (普通卡會員)
於2018年12月13日 07:47 AM發表

自問自答:

Dennis C F Chan於2018年12月12日 08:26 PM發表

係咪只收現金?

wongwki於2018年12月12日 08:32 PM發表

删了問題

[網上已找到資料]

http://www.kr-int.com/prepaid_card.php"

於2018年12月13日 08:00 AM發表

自問自答:

係咪只收現金?

wongwki於2018年12月12日 08:32 PM發表

逆流大叔於2018年12月13日 07:47 AM發表

删了問題

[網上已找到資料]

http://www.kr-int.com/prepaid_card.php"

$500 係儲值額

如有 12 個月無進支,之後每月收 $30

於2018年12月13日 08:01 AM發表

自問自答:

係咪只收現金?

删了問題

[網上已找到資料]

Dennis C F Chan於2018年12月13日 08:00 AM發表

$500 係儲值額

唔該Dennis, 剛找到了。

不記明卡如果入唔高於$8,000 唔使身份證明

smoky (普通卡會員)
於2018年12月13日 09:08 AM發表

自問自答:

係咪只收現金?

删了問題

[網上已找到資料]

Dennis C F Chan於2018年12月13日 08:00 AM發表

$500 係儲值額

逆流大叔於2018年12月13日 08:01 AM發表

唔該Dennis, 剛找到了。

不記明卡如果入唔高於$8,000 唔使身份證明

不記名綁唔到雲閃付

ringo12 (普通卡會員)
於2018年12月13日 10:45 AM發表

自問自答:

增值額不限,我祇入了 200

於2018年12月13日 05:17 PM發表

申請時問過佢, 張卡有效期2年, 2年後要繼續用都要上去換卡.
頭12個月無收費, 第13-24個月每月扣5蚊, 一路扣到餘額係零.

要收費前用晒d餘額, 佢就冇得扣, 可以唔用放到佢過期.
如果欠落月費, 又去充值, 會扣番累積欠落既服務費.

tony6308 (無卡會員)
於2018年12月18日 10:51 AM發表

試過登記中信張銀聯話唔接受

奇獵 (普通卡會員)
於2018年12月18日 10:55 AM發表
tony6308於2018年12月18日 10:51 AM發表

上面回覆已經有人貼咗link,官網有寫可以加到咩卡

於2018年12月18日 10:57 AM發表
tony6308於2018年12月18日 10:51 AM發表

奇獵於2018年12月18日 10:55 AM發表

上面回覆已經有人貼咗link,官網有寫可以加到咩卡

但登記安信張 wewa 銀聯反而得

於2018年12月18日 11:01 AM發表

試過用中銀拍雲閃付 , 但係個 app 入邊搵唔到係邊到查詢交易記錄

kk9ghost (普通卡會員)
於2018年12月18日 12:30 PM發表
tony6308於2018年12月18日 11:01 AM發表

試過用中銀拍雲閃付 , 但係個 app 入邊搵唔到係邊到查詢交易記錄

係右上角,我的>我的訂單

於2018年12月18日 02:47 PM發表
tony6308於2018年12月18日 11:01 AM發表

kk9ghost於2018年12月18日 12:30 PM發表

係右上角,我的>我的訂單

唔該哂

於2019年01月15日 12:20 PM發表

幾日前去味精拉麵比過錢,但依家都未比利是,係咪東亞唔得攞? 有冇ching都係用東亞銀聯又成功收利是架?

c14101 (金卡會員)
於2019年01月15日 12:22 PM發表
逆流大叔於2019年01月15日 12:20 PM發表

幾日前去味精拉麵比過錢,但依家都未比利是,係咪東亞唔得攞? 有冇ching都係用東亞銀聯又成功收利是架?

你個云閃 account 1/1 前已開立及用過卡? 加新卡不會再有利是

發表回覆
發表回覆