最紅冬日賞 - 百老滙

收藏 已收藏
會員主題
薯仔 ( 金卡會員 )
於2018年11月30日 10:07 PM發表

由2018年12月1日至2019年2月28日,憑滙豐信用卡於百老滙簽賬可享以下優惠:

- 累積合資格簽賬滿港幣5,000元,可享高達額外6%「獎賞錢」回贈,以流動電話付款可再享額外2%,即合共高達額外8%「獎賞錢」回贈
- 指定貨品低至6折

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-winter/broadway/offers/

Gary Tang (無卡會員)
於2018年11月30日 11:07 PM發表

好彩之前衛訊xCITI未買,百記xHSBC仲抵,正

Sir Humphrey Appleby (金卡會員)
於2018年11月30日 11:29 PM發表

The second-hand prices of vouchers look set to nosedive tomorrow. One managed to sell in time.

Hawking (金卡會員)
於2018年11月30日 11:34 PM發表

Already registered.laugh

逆流大叔 (普通卡會員)
於2018年11月30日 11:39 PM發表

如果再加vs同賞家居5x, 即是共17x (6.8%)? 不過總覺呢個遊戲好似用錢買里數。

billyto (普通卡會員)
於2018年12月01日 01:37 AM發表

睇t&c 一樣無 exclude 買coupon. 可以同master promo 同時玩

於2018年12月01日 08:01 AM發表
billyto於2018年12月01日 01:37 AM發表

睇t&c 一樣無 exclude 買coupon. 可以同master promo 同時玩

修正

t&c獎賞錢有封頂:

嗰6%最多$600 獎賞錢, 即最多買$10,000 另外手機支付2% 最多$100, 即最多買$5,000.

假設用master(兼有選5x 賞家居) 買$10,000 coupon 回獎賞錢上限共$700 +6x 獎賞錢$240

即成本$9,060

大約視為10% off

按ching提醒,依家百記係用gift card, 所以未必符合攞到Lane Crawford張$500 coupon.

max仔 (黑卡會員)
於2018年12月01日 09:28 AM發表
billyto於2018年12月01日 01:37 AM發表

+++++

如今百老滙已經用禮品卡取代Coupon,而Master卡推廣的條款10表示,購買及/或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易是不合資格的簽賬交易,要自己決定博還是不博...

會員 21130 (普通卡會員)
於2018年12月01日 09:49 AM發表

百老匯冇左禮卷???

Sir Humphrey Appleby (金卡會員)
於2018年12月01日 09:54 AM發表
會員 21130於2018年12月01日 09:49 AM發表

百老匯冇左禮卷???

For quite some time. Gift cards are just as good so far as transactions with traders are concerned.

kk88168 (普通卡會員)
於2018年12月01日 10:13 AM發表

百老滙 gift card check到餘額嗎?

於2018年12月01日 11:11 AM發表

若以vs (賞家居5x) 計:

嗰6%最多$600 獎賞錢, 即最多買$10,000 另外手機支付2% 最多$100, 即最多買$5,000.

買$10,000 coupon 回獎賞錢上限共$700 +9x 獎賞錢$360

即成本$8,940

ivanma (普通卡會員)
於2018年12月01日 11:38 AM發表
kk88168於2018年12月01日 10:13 AM發表

百老滙 gift card check到餘額嗎?

check到 但要去門市

kk88168 (普通卡會員)
於2018年12月01日 11:55 AM發表

收卷佬不知收不收gift card 呢?

力仔 (金卡會員)
於2018年12月01日 12:17 PM發表
逆流大叔於2018年12月01日 11:11 AM發表

買$10,000 coupon 回獎賞錢上限共$700 +9x 獎賞錢$360

即成本$8,940

大約視為10% off

若想賣卷圖利

當你賣coupon比收卷佬$93.5 (卷值$100一張) 收返$9,350 即是次行動可獲利為$410.

不過要考慮**:

**有ching 話百記冇再行coupon, 行gift card會唔會影響放賣。

大叔,樓上max兄講得咁清楚買gift卡有可能係唔合資格,你係都要話只影響放賣?

於2018年12月01日 01:00 PM發表
逆流大叔於2018年12月01日 11:11 AM發表

即成本$8,940

大約視為10% off

若想賣卷圖利

當你賣coupon比收卷佬$93.5 (卷值$100一張) 收返$9,350 即是次行動可獲利為$410.

不過要考慮**:

**有ching 話百記冇再行coupon, 行gift card會唔會影響放賣。

力仔於2018年12月01日 12:17 PM發表

大叔,樓上max兄講得咁清楚買gift卡有可能係唔合資格,你係都要話只影響放賣?

noted and revised.

Jackybro (普通卡會員)
於2018年12月01日 02:04 PM發表

想問下百記呢d通常計唔計iphone?

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2018年12月01日 03:26 PM發表

DEL

老納 (金卡會員)
於2018年12月01日 03:40 PM發表

https://www.personal.hsbc.com.hk/1/PA_esf-ca-app-content/content/hongkongpws/cards/card_promotion/pdf/promotion_tc.pdf

tnc 好似無寫gift card 唔計

max仔 (黑卡會員)
於2018年12月01日 03:43 PM發表
ricky仔仔於2018年12月01日 03:26 PM發表

班收券佬全部由昨日95X壓到今日93X, 似乎佢地唔知已經冇券賣改左gift card, 而gift card有可能食唔到呢次promotion, 咁市場上仲邊有咁多"遺券"供應比佢地? 無券供應既話, 憑乜野壓價呢?

+++++

因為禮品卡在今次百老滙推廣依然是合資格的簽賬交易,只是在另一個HSBC Master卡的推廣條款表示,禮品卡是不合資格的簽賬交易。

VMAE (普通卡會員)
於2018年12月01日 03:48 PM發表
Jackybro於2018年12月01日 02:04 PM發表

計 但百記買iPhone 無任何售後服務in case開盒有任何損壞 要你自己返Apple store 搞。好麻煩 去Apple store買有咩問題都即時有人跟進同有人幫手set up

建議你上網買張Apple Store gift card比自己之後落Apple store 買 咁樣可以雙食最紅冬日同最紅網上 7.4% rebate 約926折

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2018年12月01日 03:58 PM發表
ricky仔仔於2018年12月01日 03:26 PM發表

班收券佬全部由昨日95X壓到今日93X, 似乎佢地唔知已經冇券賣改左gift card, 而gift card有可能食唔到呢次promotion, 咁市場上仲邊有咁多"遺券"供應比佢地? 無券供應既話, 憑乜野壓價呢?

max仔於2018年12月01日 03:43 PM發表

+++++

因為禮品卡在今次百老滙推廣依然是合資格的簽賬交易,只是在另一個HSBC Master卡的推廣條款表示,禮品卡是不合資格的簽賬交易。

唔該晒.

noidea (無卡會員)
於2018年12月01日 04:44 PM發表
Jackybro於2018年12月01日 02:04 PM發表

VMAE於2018年12月01日 03:48 PM發表

計 但百記買iPhone 無任何售後服務in case開盒有任何損壞 要你自己返Apple store 搞。好麻煩 去Apple store買有咩問題都即時有人跟進同有人幫手set up

建議你上網買張Apple Store gift card比自己之後落Apple store 買 咁樣可以雙食最紅冬日同最紅網上 7.4% rebate 約926折

Agc屬於儲值卡,有機會唔計

VMAE (普通卡會員)
於2018年12月01日 06:17 PM發表

noidea於2018年12月01日 04:44 PM發表

其實儲值卡一直都唔係講緊gift card, prepaid sim card呢D card even 8達通都唔係

我試過用HSBC卡買8達通/增值電話卡/Apple gift card一路都有分嘅

所謂儲值卡係講緊類似money order果D儲值卡,即係碌完買張卡可以轉個頭去ATM cashout 果種

moremiles (普通卡會員)
於2018年12月01日 06:22 PM發表

自己今次會為買而買儲值卡,擔心唔夠RC,想儲多一點換Avois / 1:2 回贈,始終分到用時方恨少!

noidea (無卡會員)
於2018年12月01日 07:40 PM發表

noidea於2018年12月01日 04:44 PM發表

VMAE於2018年12月01日 06:17 PM發表

其實儲值卡一直都唔係講緊gift card, prepaid sim card呢D card even 8達通都唔係

我試過用HSBC卡買8達通/增值電話卡/Apple gift card一路都有分嘅

所謂儲值卡係講緊類似money order果D儲值卡,即係碌完買張卡可以轉個頭去ATM cashout 果種

之前問過匯豐cs,佢地話agc係屬於儲值卡 Anyway, 只係想講有機會唔計。

發表回覆
發表回覆