中銀香港航空Visa卡 (已接受申請)

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月28日 12:52 AM發表

https://www.bochk.com/creditcard/chi/creditcard/boci_cc_sc_hka.html

https://www.bochk.com/creditcard/chi/spec/prom16962/index.html

https://www.hongkongairlines.com/cms/language%21searchByMenuId.action?languageParam.id=10005565611&country_code=HK&request_locale=zh_HK

中銀香港航空Visa卡為您呈獻專享優惠:
  迎新優惠
    高達360,000FWC積分,可換取8張來回日本商務艙獎勵機票

• 經電子渠道成功申請此卡,簽賬賺取15,000FWC積分,可換取來回台北獎勵機票
    - 成功申請「中銀香港航空Visa卡」,可賺取高達13,000FWC積分
    - 經電子平台成功申請送您額外2,000 FWC積分
  • 同時,中銀香港綜合理財服務的個人客戶以新資金開立指定港幣/美元定期存款,更可享高達345,000 FWC積分

專屬優惠
.

• 特優香港航空FWC積分自動兌換,毋須手續費
  • 香港航空機場貴賓室「遨堂」及「紫荊堂」禮遇,乘搭香港航空任何機艙客位,可與同行乘客每年共用5次免費使用
  • 年度5折FWC積分兌換香港航空獎勵機票

.
「中銀香港航空Visa Signature卡」專享
.

• 加入「飛悅計劃」,尊享優悅禮遇
  • 5折 FWC積分兌換長途航線航班升艙至商務艙
    以上部份專享優惠,請密切留意詳情公佈或瀏覽 www.hkairlines.com
  • 經香港航空官網或手機APP購買機票享額外FWC積分
smoky (普通卡會員)
於2018年12月06日 05:21 PM發表
Cp M Chan於2018年12月05日 06:43 PM發表

啱啱先申請左張中銀卡 而家申請VS 唔知批唔批

tony6308於2018年12月05日 10:04 PM發表

中銀係 share 信用額 , 唔會唔批 , 我自己先申請大灣白金咭 , 批咗之後職員再同我申請智盈理財 world master , 大灣鑽石 , 旅遊賞 visa signature 全部批哂

tony6308於2018年12月05日 10:10 PM發表

因第一次申請時冇交齊文件 , 之後再申請一次 , 所以一批一唔批 20181205221007_5c07dc3f29a7a.jpg

Darren Darren於2018年12月05日 11:40 PM發表

你同時申請大灣區藍卡(白金)同紅卡(鑽石)?

tony6308於2018年12月06日 04:28 AM發表

我自己先申請藍咭 , 批咗之後中銀職員幫我申請另外嗰3張

smoky於2018年12月06日 02:42 PM發表

另外3張係咩卡黎?幫你申請埋咁奇怪?

另外報告下進度:今天收到金鵬幫會藉

tony6308於2018年12月06日 03:11 PM發表

因為之後去咗分行將個以前開咗好耐嗰個零存易戶口(冇最低結餘嗰種) , 提昇去智盈理財戶口 , 係個職員話會跟埋張智盈理 world master 同大灣鑽石咭 , 我仲問番佢話我啱啱先攞咗張大灣白金 , 佢話因為鑽石咭同白金咭係唔同咭種 , 所以可以同時持有 , 而張旅遊賞 visa signature 就話都係永久免年費所以先要埋

其實升智盈有咩實際既好處?(我個零存易一直都唔捨得轉,e家好難有唔洗最低結餘既戶口)

逆流大叔 (普通卡會員)
於2018年12月06日 05:27 PM發表

智盈理財喺大間小小嘅中銀可以排另一條冇咁多人嘅隊。 細行就冇分智盈隊,只有中銀理財快隊。

好日唔去銀行嘅話冇乜作用。

tony6308 (無卡會員)
於2018年12月06日 06:52 PM發表
逆流大叔於2018年12月06日 05:27 PM發表

智盈理財喺大間小小嘅中銀可以排另一條冇咁多人嘅隊。 細行就冇分智盈隊,只有中銀理財快隊。

其實我都唔太清楚 , 原本我只係去分行查詢月供股票D野 , 跟住嗰個職員話要先開個股票戶口 , 可能佢見到我係中銀有MPF , 就提議我提升去智盈理財 , 話只要綜合理財總值夠20萬就唔洗比月費 , 而且連MPF都計算 , (當然係中銀既MPF啦)又話會幫我開埋支票戶口同股票戶口 , 咁咪轉囉 , 反正我剩係份MPF都唔只20萬唔洗比月費

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年12月06日 08:58 PM發表

做定期高息少少,同埋送張無用的 World Mastercard

於2018年12月06日 11:29 PM發表

tony6308於2018年12月06日 06:52 PM發表

其實我都唔太清楚 , 原本我只係去分行查詢月供股票D野 , 跟住嗰個職員話要先開個股票戶口 , 可能佢見到我係中銀有MPF , 就提議我提升去智盈理財 , 話只要綜合理財總值夠20萬就唔洗比月費 , 而且連MPF都計算 , (當然係中銀既MPF啦)又話會幫我開埋支票戶口同股票戶口 , 咁咪轉囉 , 反正我剩係份MPF都唔只20萬唔洗比月費

唔使另科水情況下,有條快少少嘅隊都幾好。

於2018年12月06日 11:34 PM發表

Dennis C F Chan於2018年12月06日 08:58 PM發表

做定期高息少少,同埋送張無用的 World Mastercard

張卡唯一可取係幾靚,用嚟擺多過碌。

>Jason< (普通卡會員)
於2018年12月07日 02:28 PM發表

大家批就批得快喇,但有無人已經收到卡?

我都係星期一一朝早就有 SMS 話批咗
但暫時都未收到卡

於2018年12月07日 04:53 PM發表
>Jason<於2018年12月07日 02:28 PM發表

但暫時都未收到卡

咪係囉,急住要用

TungWai (無卡會員)
於2018年12月07日 04:59 PM發表
>Jason<於2018年12月07日 02:28 PM發表

但暫時都未收到卡

smoky於2018年12月07日 04:53 PM發表

咪係囉,急住要用

I have received the card yesterday.

The FWC member number is correct for my case. 

於2018年12月07日 08:00 PM發表

但暫時都未收到卡

咪係囉,急住要用

我唔會將中銀同「快」扯上關係

聞泰叔 (無卡會員)
於2018年12月08日 10:27 AM發表

申請就申請左幾日, 但係宜家仲係處理中...... (現有信用卡客戶)

Hawking (金卡會員)
於2018年12月08日 10:50 AM發表

但暫時都未收到卡

咪係囉,急住要用

TungWai於2018年12月07日 04:59 PM發表

I have received the card yesterday.

The FWC member number is correct for my case. 

Same here.  I received my card on Thursday.

cck1 (無卡會員)
於2018年12月08日 04:20 PM發表

但暫時都未收到卡

咪係囉,急住要用

TungWai於2018年12月07日 04:59 PM發表

請問師兄收卡前有無收到sms/ email話幫你開左金鵬會帳號?

charlesleung (普通卡會員)
於2018年12月08日 05:18 PM發表

條款3c. 有關繳付其他商戶類別的賬單、網上/「繳費易」繳費、八達通自動增值服務 交易、透過流動裝置/應用程式/電子轉賬平台進行個人對個人(P2P)的現金轉 賬、超市、便利店、食品雜貨店、各類食品店、專門食品零售店及政府部門之 信用卡簽賬交易類別,每個信用卡主卡及其附屬卡賬戶於每月結單的首 HK$10,000 簽賬交易,方獲享 FWC 積分。

P2P都計,有$10000,計本地, VS $5/里

華萊仕 (金卡會員)
於2018年12月08日 05:35 PM發表
charlesleung於2018年12月08日 05:18 PM發表

條款3c. 有關繳付其他商戶類別的賬單、網上/「繳費易」繳費、八達通自動增值服務 交易、透過流動裝置/應用程式/電子轉賬平台進行個人對個人(P2P)的現金轉 賬、超市、便利店、食品雜貨店、各類食品店、專門食品零售店及政府部門之 信用卡簽賬交易類別,每個信用卡主卡及其附屬卡賬戶於每月結單的首 HK$10,000 簽賬交易,方獲享 FWC 積分。

交稅除了特選戶, 一般應該吾計?

TungWai (無卡會員)
於2018年12月08日 09:26 PM發表

但暫時都未收到卡

咪係囉,急住要用

cck1於2018年12月08日 04:20 PM發表

請問師兄收卡前有無收到sms/ email話幫你開左金鵬會帳號?

No email or sms was received for new membership no.

Henry_tch (無卡會員)
於2018年12月08日 09:28 PM發表
Cp M Chan於2018年12月05日 06:43 PM發表

師兄呢個係用wechat查詢?我搵唔到有「信用卡申請進度」呢個制禁🙈

於2018年12月08日 09:53 PM發表
charlesleung於2018年12月08日 05:18 PM發表

華萊仕於2018年12月08日 05:35 PM發表

交稅除了特選戶, 一般應該吾計?

交稅無分是常識

於2018年12月08日 11:19 PM發表

Henry_tch於2018年12月08日 09:28 PM發表

師兄呢個係用wechat查詢?我搵唔到有「信用卡申請進度」呢個制禁🙈

我的賬戶>賬戶/賬單/積分>信用卡

老納 (金卡會員)
於2018年12月10日 11:33 PM發表

卡已到手

比想像中肉酸

另外,個透明窗應該整合放大鏡功能會更實用

老納 (金卡會員)
於2018年12月10日 11:34 PM發表
逆流大叔於2018年12月02日 12:05 AM發表

個窗口如果好似放大鏡就好,啱我啲阿叔睇細文同魔鬼t&c

+1

老納 (金卡會員)
於2018年12月11日 12:01 AM發表
EH1於2018年12月02日 10:06 AM發表

應該都係張膠卡本身係透明,窗口以外位置有印顏色,淨低個窗口無印嘢所以透明,好似amex cash back, Citi debit🤔unibody design

shitty clear too

LostandFound (無卡會員)
於2018年12月11日 08:54 PM發表

今日 Check E-banking, 終於批左, 好似係上個星期六 Apply, 都等左幾耐下。幾耐會交送卡黎。

Darren Darren (普通卡會員)
於2018年12月11日 09:04 PM發表
LostandFound於2018年12月11日 08:54 PM發表

今日 Check E-banking, 終於批左, 好似係上個星期六 Apply, 都等左幾耐下。幾耐會交送卡黎。

唔耐喎,以往中銀要三星期以上批卡,再等一星期以上收卡。

louis10022hk (普通卡會員)
於2018年12月11日 09:32 PM發表
LostandFound於2018年12月11日 08:54 PM發表

Darren Darren於2018年12月11日 09:04 PM發表

唔耐喎,以往中銀要三星期以上批卡,再等一星期以上收卡。

舊客通常一日批 一星期內收卡

發表回覆
發表回覆