中銀香港航空Visa卡 (已接受申請)

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月28日 12:52 AM發表

https://www.bochk.com/creditcard/chi/creditcard/boci_cc_sc_hka.html

https://www.bochk.com/creditcard/chi/spec/prom16962/index.html

https://www.hongkongairlines.com/cms/language%21searchByMenuId.action?languageParam.id=10005565611&country_code=HK&request_locale=zh_HK

中銀香港航空Visa卡為您呈獻專享優惠:
  迎新優惠
    高達360,000FWC積分,可換取8張來回日本商務艙獎勵機票

• 經電子渠道成功申請此卡,簽賬賺取15,000FWC積分,可換取來回台北獎勵機票
    - 成功申請「中銀香港航空Visa卡」,可賺取高達13,000FWC積分
    - 經電子平台成功申請送您額外2,000 FWC積分
  • 同時,中銀香港綜合理財服務的個人客戶以新資金開立指定港幣/美元定期存款,更可享高達345,000 FWC積分

專屬優惠
.

• 特優香港航空FWC積分自動兌換,毋須手續費
  • 香港航空機場貴賓室「遨堂」及「紫荊堂」禮遇,乘搭香港航空任何機艙客位,可與同行乘客每年共用5次免費使用
  • 年度5折FWC積分兌換香港航空獎勵機票

.
「中銀香港航空Visa Signature卡」專享
.

• 加入「飛悅計劃」,尊享優悅禮遇
  • 5折 FWC積分兌換長途航線航班升艙至商務艙
    以上部份專享優惠,請密切留意詳情公佈或瀏覽 www.hkairlines.com
  • 經香港航空官網或手機APP購買機票享額外FWC積分
Issac Chan (無卡會員)
於2019年05月20日 08:12 PM發表
Issac Chan於2019年05月20日 01:05 AM發表

各位,我想問吓用飛悅計劃可唔可以同同行用以下benefits 於商務艙櫃檯優先辦理登機 優先行李服務 享用「遨堂」及「紫荊堂」貴賓室 尊享「加長空間座位」(視出發時機位供應情況而定) 想知可唔可以一齊用到 or 出多張附屬卡🙏🏿

Ginger1120於2019年05月20日 06:38 PM發表

飛悅卡連地勤都唔清楚有咩benifit, 尤其外地port,早幾日沖繩返黎個地勤都要問好耐先俾到個加長位我 同行者正常係冇得坐加長位,但地勤有機會俾埋(因為去程冇得一齊坐但回程有) Lounge就如果要帶人入就自己都一定要用信用卡quota,冇得自己用飛悅卡,同行扣一個信用卡quota 所以張飛悅卡係自私飛先最有用

如果可以同埋同行一齊用checkin就好,前幾日日本返黎條隊好長。。。😭

Ginger1120 (無卡會員)
於2019年05月21日 10:16 AM發表
Issac Chan於2019年05月20日 01:05 AM發表

各位,我想問吓用飛悅計劃可唔可以同同行用以下benefits 於商務艙櫃檯優先辦理登機 優先行李服務 享用「遨堂」及「紫荊堂」貴賓室 尊享「加長空間座位」(視出發時機位供應情況而定) 想知可唔可以一齊用到 or 出多張附屬卡🙏🏿

Ginger1120於2019年05月20日 06:38 PM發表

飛悅卡連地勤都唔清楚有咩benifit, 尤其外地port,早幾日沖繩返黎個地勤都要問好耐先俾到個加長位我 同行者正常係冇得坐加長位,但地勤有機會俾埋(因為去程冇得一齊坐但回程有) Lounge就如果要帶人入就自己都一定要用信用卡quota,冇得自己用飛悅卡,同行扣一個信用卡quota 所以張飛悅卡係自私飛先最有用

Issac Chan於2019年05月20日 08:12 PM發表

如果可以同埋同行一齊用checkin就好,前幾日日本返黎條隊好長。。。😭

商務Check in可以同行呀,priority tag同行都有,係闊位同lounge冇得同行

矇仔 (無卡會員)
於2019年05月21日 12:30 PM發表

Issac Chan於2019年05月20日 08:12 PM發表

Ginger1120於2019年05月21日 10:16 AM發表

商務Check in可以同行呀,priority tag同行都有,係闊位同lounge冇得同行

其實商務Check in,優先登機呢啲benefit係咪只限香港機場咋,唔知外地用唔用到呢

於2019年05月21日 01:42 PM發表

Ginger1120於2019年05月21日 10:16 AM發表

矇仔於2019年05月21日 12:30 PM發表

其實商務Check in,優先登機呢啲benefit係咪只限香港機場咋,唔知外地用唔用到呢

我就兩邊都得, 其實冇明文講同行者可用,只係地勤彈性處理, 所以俾係人情,唔俾係道理,同埋冇優先登機,得優先行李

矇仔 (無卡會員)
於2019年05月21日 04:40 PM發表

Ginger1120於2019年05月21日 01:42 PM發表

我就兩邊都得, 其實冇明文講同行者可用,只係地勤彈性處理, 所以俾係人情,唔俾係道理,同埋冇優先登機,得優先行李

睇返原來CCB Fly Away先有尊享商務艙櫃檯辦理登機及優先登機,中銀冇

如果一齊訂機票,同行一定要一齊Check in,所以商務Check in 同行都會用到。優先登機未用過,所以唔知同行得唔得

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年05月21日 08:06 PM發表

Ginger1120於2019年05月21日 01:42 PM發表

矇仔於2019年05月21日 04:40 PM發表

睇返原來CCB Fly Away先有尊享商務艙櫃檯辦理登機及優先登機,中銀冇

如果一齊訂機票,同行一定要一齊Check in,所以商務Check in 同行都會用到。優先登機未用過,所以唔知同行得唔得

中銀卡要申請飛悅計劃先有 priority check-in

Alipay萬歲 (普通卡會員)
於2019年05月21日 08:40 PM發表

想confirm 下 一定要比錢買廚叉機票先申請到飛悅 lol ?

於2019年05月21日 09:27 PM發表
Alipay萬歲於2019年05月21日 08:40 PM發表

想confirm 下 一定要比錢買廚叉機票先申請到飛悅 lol ?

Fare class C/D/J/Z/Y/B/H/K/L/M

里數換的機票無記錯係 R class

於2019年05月21日 09:48 PM發表
Alipay萬歲於2019年05月21日 08:40 PM發表

是的😏

於2019年06月08日 12:24 PM發表
Grid於2019年02月13日 01:26 PM發表

真係唔明佢地點計出嚟...計完之後發現有一單香港餐廳港紙消費當左海外/網上, 計左$3/FWC

想問大家里數通常喺 statement date 之後幾耐會入到?

hamichamic (無卡會員)
於2019年06月08日 01:07 PM發表
Grid於2019年02月13日 01:26 PM發表

真係唔明佢地點計出嚟...計完之後發現有一單香港餐廳港紙消費當左海外/網上, 計左$3/FWC

Dennis C F Chan於2019年06月08日 12:24 PM發表

想問大家里數通常喺 statement date 之後幾耐會入到?

月尾截數,通常10號左右入里數

Appman (無卡會員)
於2019年06月15日 08:48 AM發表

各位師兄,想問下近新優惠,用Apple Watch 嘅Apple pay算唔算係手機支付呢?唔該!

543210 (普通卡會員)
於2019年06月17日 04:10 PM發表

算 , 其實 拍卡 同 手機/手表 既通訊方式一様 但係手機同表同表用Virtual 卡號。

即係去Apple store 實體店 用Samsung Pay 都過!

Appman (無卡會員)
於2019年06月17日 05:38 PM發表
543210於2019年06月17日 04:10 PM發表

算 , 其實 拍卡 同 手機/手表 既通訊方式一様 但係手機同表同表用Virtual 卡號。

即係去Apple store 實體店 用Samsung Pay 都過!

師兄,唔該哂!

於2019年06月20日 01:43 PM發表

真心唔知,有有師兄師姐知拎住張VS 就可以去商務櫃位priority check in 定係要加入個咩飛悅計劃先得,謝謝

於2019年06月21日 12:45 AM發表
Alipay萬歲於2019年06月20日 01:43 PM發表

真心唔知,有有師兄師姐知拎住張VS 就可以去商務櫃位priority check in 定係要加入個咩飛悅計劃先得,謝謝

要飛悅先得,用ccb嗰張就唔使飛悅

於2019年06月21日 03:10 AM發表
Alipay萬歲於2019年06月20日 01:43 PM發表

Ginger1120於2019年06月21日 12:45 AM發表

apply 左 ccb 成個半個都冇reply...舊客都係咁 ...

於2019年06月21日 03:10 AM發表

Ginger1120於2019年06月21日 12:45 AM發表

thx...apply jor ccb 成個半月都冇reply...

於2019年06月21日 09:15 AM發表

Alipay萬歲於2019年06月21日 03:10 AM發表

thx...apply jor ccb 成個半月都冇reply...

你打上去問進度,之後同佢講加急,我5月底網上申請,18號終於頂唔順打上去問,之後cs姨姨同我講加急,今日睇就成功批核

發表回覆
發表回覆