中銀香港航空Visa卡 (已接受申請)

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月28日 12:52 AM發表

https://www.bochk.com/creditcard/chi/creditcard/boci_cc_sc_hka.html

https://www.bochk.com/creditcard/chi/spec/prom16962/index.html

https://www.hongkongairlines.com/cms/language%21searchByMenuId.action?languageParam.id=10005565611&country_code=HK&request_locale=zh_HK

中銀香港航空Visa卡為您呈獻專享優惠:
  迎新優惠
    高達360,000FWC積分,可換取8張來回日本商務艙獎勵機票

• 經電子渠道成功申請此卡,簽賬賺取15,000FWC積分,可換取來回台北獎勵機票
    - 成功申請「中銀香港航空Visa卡」,可賺取高達13,000FWC積分
    - 經電子平台成功申請送您額外2,000 FWC積分
  • 同時,中銀香港綜合理財服務的個人客戶以新資金開立指定港幣/美元定期存款,更可享高達345,000 FWC積分

專屬優惠
.

• 特優香港航空FWC積分自動兌換,毋須手續費
  • 香港航空機場貴賓室「遨堂」及「紫荊堂」禮遇,乘搭香港航空任何機艙客位,可與同行乘客每年共用5次免費使用
  • 年度5折FWC積分兌換香港航空獎勵機票

.
「中銀香港航空Visa Signature卡」專享
.

• 加入「飛悅計劃」,尊享優悅禮遇
  • 5折 FWC積分兌換長途航線航班升艙至商務艙
    以上部份專享優惠,請密切留意詳情公佈或瀏覽 www.hkairlines.com
  • 經香港航空官網或手機APP購買機票享額外FWC積分
charlesleung (普通卡會員)
於2019年01月10日 10:05 AM發表
Dennis C F Chan於2019年01月08日 11:49 PM發表

另外今年新開 FWC 的客,坐頭五次海航系航班,每段可賺 200-500 額外里數

https://www.hongkongairlines.com/cms/language!searchByMenuId.action?languageParam.id=10005550455&country_code=HK&request_locale=en_HK

charlesleung於2019年01月09日 07:54 PM發表

呢個promote 最抵換係首單程來接駁AM換後2程機票

波吉仔於2019年01月09日 11:16 PM發表

如果有位既話,avios唔係平d咩?

就係成日都冇位丫嘛

於2019年01月11日 06:27 PM發表

已收到里數,但係條數唔岩,唔知點計。問左CS,佢都話應該是計錯,等覆

aaaaabhk (無卡會員)
於2019年01月12日 10:51 AM發表
charlesleung於2019年01月11日 06:27 PM發表

已收到里數,但係條數唔岩,唔知點計。問左CS,佢都話應該是計錯,等覆

我都係..我無ONLINE 都計埋比我.唔知點計~

於2019年01月15日 12:42 AM發表
charlesleung於2019年01月11日 06:27 PM發表

今日中銀覆左我, 話我的淘寶簽賬係屬於超級市場類別, 是C類其他簽賬, 最高只計到10000.

先唔講淘寶點解係屬於超市....

睇番條款, 佢將簽賬分左3大類, A 海外及網上; B. 本地簽賬; C. 其他簽賬

其他簽賬定義

C. 有關繳付其他商戶類別的賬單、網上/「繳費易」繳費、八達通自動增值服務 交易、透過流動裝置/應用程式/電子轉賬平台進行個人對個人(P2P)的現金轉 賬、超市、便利店、食品雜貨店、各類食品店、專門食品零售店及政府部門之 信用卡簽賬交易類別,每個信用卡主卡及其附屬卡賬戶於每月結單的首 HK$10,000 簽賬交易,方獲享 FWC 積分。

如果以佢講個邏輯, 即係先用C去篩選, 然後先分係 A 定係 B.

咁即係在外國超級市場/便利店 買野, 都唔算係海外? 

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年01月15日 09:51 AM發表

charlesleung於2019年01月15日 12:42 AM發表

今日中銀覆左我, 話我的淘寶簽賬係屬於超級市場類別, 是C類其他簽賬, 最高只計到10000.

睇番條款, 佢將簽賬分左3大類, A 海外及網上; B. 本地簽賬; C. 其他簽賬

其他簽賬定義

C. 有關繳付其他商戶類別的賬單、網上/「繳費易」繳費、八達通自動增值服務 交易、透過流動裝置/應用程式/電子轉賬平台進行個人對個人(P2P)的現金轉 賬、超市、便利店、食品雜貨店、各類食品店、專門食品零售店及政府部門之 信用卡簽賬交易類別,每個信用卡主卡及其附屬卡賬戶於每月結單的首 HK$10,000 簽賬交易,方獲享 FWC 積分。

如果以佢講個邏輯, 即係先用C去篩選, 然後先分係 A 定係 B.

呵,問中銀信用卡嘅CS,唔好抱咁大期望次次得到嘅係啱嘅答案啦

EH1 (白金卡會員)
於2019年01月15日 10:06 AM發表

charlesleung於2019年01月15日 12:42 AM發表

其他簽賬定義

出左張信用卡點都用多過擺!於2019年01月15日 09:51 AM發表

呵,問中銀信用卡嘅CS,唔好抱咁大期望次次得到嘅係啱嘅答案啦

仲要成日駁去總機等佢打返比你

Nicolas Li (無卡會員)
於2019年01月16日 07:34 PM發表

有冇朋友仔同我一樣 呢張卡 加唔到入PAYME 到?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年01月16日 07:47 PM發表
Nicolas Li於2019年01月16日 07:34 PM發表

掉轉問:有無人成功加到

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2019年01月16日 11:57 PM發表
Nicolas Li於2019年01月16日 07:34 PM發表

$5/里,連PAYME都想食埋?

Alan4ulove (無卡會員)
於2019年01月24日 09:49 PM發表

問過匯豐payme不支援中銀香港航空visa卡

SDD (無卡會員)
於2019年01月25日 12:04 PM發表

想問張卡用支付寶交易係當 網上簽賬 定係 本地簽賬?

於2019年01月25日 01:33 PM發表
Alan4ulove於2019年01月24日 09:49 PM發表

問過匯豐payme不支援中銀香港航空visa卡

即係繼續要用建行 $6 / FWC

cardkiller (無卡會員)
於2019年02月01日 10:41 AM發表

簽賬迎新

當中必須包括最少三筆手機支付交易,於兩個月內

即係apple pay or alipay 果D?

Darren Darren (普通卡會員)
於2019年02月02日 03:03 PM發表
cardkiller於2019年02月01日 10:41 AM發表

簽賬迎新

當中必須包括最少三筆手機支付交易,於兩個月內

即係apple pay or alipay 果D?

Apple Pay/Google Pay/Samsung Pay係.

如果跟icard, Wechat pay都係,但Alipay不是。

Ginger1120 (無卡會員)
於2019年02月03日 02:57 PM發表
SDD於2019年01月25日 12:04 PM發表

想問張卡用支付寶交易係當 網上簽賬 定係 本地簽賬?

同問

Eddy Ng (普通卡會員)
於2019年02月03日 03:28 PM發表

如果用緊BOC 月供股票轉呢張會唔計?

Klnboard Kowloon (無卡會員)
於2019年02月06日 06:23 PM發表

請問一下啲積分幾時先有?我1月頭消費咗,到而家都未有積分。

EH1 (白金卡會員)
於2019年02月06日 06:36 PM發表

我都未有FWC更新

於2019年02月09日 11:50 AM發表

一月FWC已收到,支付寶轉賬及真消費當網上

Joe Chan (金卡會員)
於2019年02月09日 12:01 PM發表
Ginger1120於2019年02月09日 11:50 AM發表

即係$4/里?

於2019年02月09日 12:05 PM發表
Ginger1120於2019年02月09日 11:50 AM發表

Joe Chan於2019年02月09日 12:01 PM發表

即係$4/里?

VP $4, VS $3

Vincent Chan (無卡會員)
於2019年02月09日 01:57 PM發表

計算後 只有支付寶轉帳同真消費有計積分
月供簽帳同WeChat pay無分
大家係咪都係咁🥺

hamichamic (無卡會員)
於2019年02月09日 03:54 PM發表

請問網上消費, 每月係咪cap HKD10000?

於2019年02月09日 04:03 PM發表

hamichamic於2019年02月09日 03:54 PM發表

請問網上消費, 每月係咪cap HKD10000?

無 cap

William Lo (無卡會員)
於2019年02月09日 05:30 PM發表
Vincent Chan於2019年02月09日 01:57 PM發表

計算後 只有支付寶轉帳同真消費有計積分
月供簽帳同WeChat pay無分
大家係咪都係咁🥺

Wechat pay有分!

發表回覆
發表回覆