中銀香港航空Visa卡 (已接受申請)

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月28日 12:52 AM發表

https://www.bochk.com/creditcard/chi/creditcard/boci_cc_sc_hka.html

https://www.bochk.com/creditcard/chi/spec/prom16962/index.html

https://www.hongkongairlines.com/cms/language%21searchByMenuId.action?languageParam.id=10005565611&country_code=HK&request_locale=zh_HK

中銀香港航空Visa卡為您呈獻專享優惠:
  迎新優惠
    高達360,000FWC積分,可換取8張來回日本商務艙獎勵機票

• 經電子渠道成功申請此卡,簽賬賺取15,000FWC積分,可換取來回台北獎勵機票
    - 成功申請「中銀香港航空Visa卡」,可賺取高達13,000FWC積分
    - 經電子平台成功申請送您額外2,000 FWC積分
  • 同時,中銀香港綜合理財服務的個人客戶以新資金開立指定港幣/美元定期存款,更可享高達345,000 FWC積分

專屬優惠
.

• 特優香港航空FWC積分自動兌換,毋須手續費
  • 香港航空機場貴賓室「遨堂」及「紫荊堂」禮遇,乘搭香港航空任何機艙客位,可與同行乘客每年共用5次免費使用
  • 年度5折FWC積分兌換香港航空獎勵機票

.
「中銀香港航空Visa Signature卡」專享
.

• 加入「飛悅計劃」,尊享優悅禮遇
  • 5折 FWC積分兌換長途航線航班升艙至商務艙
    以上部份專享優惠,請密切留意詳情公佈或瀏覽 www.hkairlines.com
  • 經香港航空官網或手機APP購買機票享額外FWC積分
Depositor (無卡會員)
於2019年01月08日 12:03 PM發表

FWC points added

andy.leung (無卡會員)
於2019年01月08日 12:54 PM發表
Depositor於2019年01月08日 12:03 PM發表

FWC points added

me too

kin1127 (無卡會員)
於2019年01月08日 01:44 PM發表

加左分...比我預期仲多左 ^_^"

ultraman333 (金卡會員)
於2019年01月08日 02:57 PM發表

我都收到了。

smoky (普通卡會員)
於2019年01月08日 04:22 PM發表

我都收到,e家諗緊繼唔繼續用好

walkingdead (普通卡會員)
於2019年01月08日 06:13 PM發表
ultraman333於2019年01月03日 09:12 PM發表

正式嚟講我未收到月結單,係喺網上睇到出咗月結單,但係冇講會入幾多里,所得分數就顯示係 0。

ctcmilk於2019年01月03日 10:08 PM發表

會唔會係香港銀行史上最短命聯營卡都未知

你咁講一講搞到我都想申請番張黎留念

聞泰叔 (無卡會員)
於2019年01月08日 08:08 PM發表

因為呢單野, 搞到我要暫時封咭.......

於2019年01月08日 10:06 PM發表

其實......如果唔打算坐香港航空,而存黎坐其他金鵬會既航空公司,係咪可以照存呢?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年01月08日 10:27 PM發表
smoky於2019年01月08日 10:06 PM發表

其實......如果唔打算坐香港航空,而存黎坐其他金鵬會既航空公司,係咪可以照存呢?

呢個 FFP 係海航的,一日海航唔投降,儲黎都仲會有用,在乎自己是否用得着

於2019年01月08日 10:44 PM發表

Dennis C F Chan於2019年01月08日 10:27 PM發表

呢個 FFP 係海航的,一日海航唔投降,儲黎都仲會有用,在乎自己是否用得着

其實我一開始就打算存黎坐海航集團既其他飛機既,只係擔心存到一半,香港航空就摺埋,結果冇得繼續存,但係d分又唔夠換機票啫

EH1 (白金卡會員)
於2019年01月08日 10:47 PM發表

睇網頁好似可以換etihad,但好似無咩資料唔知兌換率/機位情況係點

於2019年01月08日 11:01 PM發表

Dennis C F Chan於2019年01月08日 10:27 PM發表

smoky於2019年01月08日 10:44 PM發表

其實我一開始就打算存黎坐海航集團既其他飛機既,只係擔心存到一半,香港航空就摺埋,結果冇得繼續存,但係d分又唔夠換機票啫

聯營卡係同香港航空聯營,如果後者唔存在,張卡都會隨時停止,但 FWC 另計

divinci726 (無卡會員)
於2019年01月08日 11:19 PM發表

你地入積分D紀錄係一條entry顯示定分開唔同entry?
我分左三條entry顯示, 搞到唔知點計返邊D簽賬屬於網上定普通本地簽賬

波吉仔 (普通卡會員)
於2019年01月08日 11:36 PM發表

我睇番個chart,好似短途所需里數多過AM同avios https://www.hongkongairlines.com/cms/language!dispatchModule.action?menuId=290&country_code=HK&request_locale=en_GB

Nigel Chan (無卡會員)
於2019年01月08日 11:44 PM發表

金鵬同中銀互相拋波 個會員號碼合併搞到一頭煙 金鵬話已經合併左 聯絡中銀出卡就得 中銀又話係經金鵬俾資料佢地 因此要我聯絡佢地出卡 點至換到正確會員號碼既信用卡?

於2019年01月08日 11:47 PM發表
波吉仔於2019年01月08日 11:36 PM發表

我睇番個chart,好似短途所需里數多過AM同avios https://www.hongkongairlines.com/cms/language!dispatchModule.action?menuId=290&country_code=HK&request_locale=en_GB

而家做緊 discount,睇呢個表

https://www.hongkongairlines.com/cms/language!searchByMenuId.action?languageParam.id=10005560829&country_code=HK&request_locale=en_HK

於2019年01月08日 11:49 PM發表

另外今年新開 FWC 的客,坐頭五次海航系航班,每段可賺 200-500 額外里數

https://www.hongkongairlines.com/cms/language!searchByMenuId.action?languageParam.id=10005550455&country_code=HK&request_locale=en_HK

於2019年01月09日 09:45 AM發表
divinci726於2019年01月08日 11:19 PM發表

你地入積分D紀錄係一條entry顯示定分開唔同entry?
我分左三條entry顯示, 搞到唔知點計返邊D簽賬屬於網上定普通本地簽賬

我分了2條entry顯示

於2019年01月09日 09:49 AM發表
Nigel Chan於2019年01月08日 11:44 PM發表

金鵬同中銀互相拋波 個會員號碼合併搞到一頭煙 金鵬話已經合併左 聯絡中銀出卡就得 中銀又話係經金鵬俾資料佢地 因此要我聯絡佢地出卡 點至換到正確會員號碼既信用卡?

你是否本身有一個金鵬戶口, 現在中銀卡是否又出了一個新的金鵬戶口?如果是,你就叫金鵬合拼,用返中銀卡的金鵬戶口, 我之前申請CCB個陣又係咁,搞左成個月

於2019年01月09日 11:25 AM發表
Nigel Chan於2019年01月08日 11:44 PM發表

andy.leung於2019年01月09日 09:49 AM發表

你是否本身有一個金鵬戶口, 現在中銀卡是否又出了一個新的金鵬戶口?如果是,你就叫金鵬合拼,用返中銀卡的金鵬戶口, 我之前申請CCB個陣又係咁,搞左成個月

我分別有ccb同中銀兩個金鵬户口 ccb係我主户口一直儲開里數既 中銀就係新開既 已聯繫金鵬客服並合併左户口落ccb個主户口度

問題係中銀方面點至有得出新卡 而新卡上印上ccb的主户口?

於2019年01月09日 11:54 AM發表

andy.leung於2019年01月09日 09:49 AM發表

Nigel Chan於2019年01月09日 11:25 AM發表

我分別有ccb同中銀兩個金鵬户口 ccb係我主户口一直儲開里數既 中銀就係新開既 已聯繫金鵬客服並合併左户口落ccb個主户口度

咁咪唯有通知中銀改??

於2019年01月09日 12:16 PM發表

Nigel Chan於2019年01月09日 11:25 AM發表

andy.leung於2019年01月09日 11:54 AM發表

咁咪唯有通知中銀改??

金鵬話會通知銀行 等左成個月其實咩都無做到🤦🏻‍♂️

saiwing (普通卡會員)
於2019年01月09日 01:47 PM發表

大新ANA卡嘅經驗係唔得,本身已有ANA戶口,但申請大新卡,又俾多個,兩個賬號都可以登入ANA,我估金鵬都唔可以只用一個賬號!

charlesleung (金卡會員)
於2019年01月09日 07:54 PM發表
Dennis C F Chan於2019年01月08日 11:49 PM發表

另外今年新開 FWC 的客,坐頭五次海航系航班,每段可賺 200-500 額外里數

https://www.hongkongairlines.com/cms/language!searchByMenuId.action?languageParam.id=10005550455&country_code=HK&request_locale=en_HK

呢個promote 最抵換係首單程來接駁AM換後2程機票

波吉仔 (普通卡會員)
於2019年01月09日 11:16 PM發表
Dennis C F Chan於2019年01月08日 11:49 PM發表

charlesleung於2019年01月09日 07:54 PM發表

呢個promote 最抵換係首單程來接駁AM換後2程機票

如果有位既話,avios唔係平d咩?

發表回覆
發表回覆