百老匯/豐澤免息分期洗唔洗收手續費?

收藏 已收藏
會員主題
Season ( 無卡會員 )
於2018年11月03日 01:18 AM發表

我近排整左張中銀卡想問下如果係百老匯或者豐澤到買野做分期洗唔洗收手續費? 另外如果個期間鋪唔係做緊中銀優惠仲做唔做到免息分期?定其實全年無論咩卡都可以做免息分期?

咁我上網自己整分期同係鋪到做係咪無分別? 最後做分期既話係咪做12個月會抵過36個月?分得愈長手續費就愈多?

問題好多,求大師解答

Po88 (普通卡會員)
於2018年11月03日 02:20 AM發表

中銀可以免息分期無手續費

Jackli (普通卡會員)
於2018年11月03日 08:40 AM發表

百老匯或者豐澤到買野做分期唔洗收手續費:但係,如果唔做分期,可以問佢平多3%,咁算唔算收左,我都唔清楚。

如果個期間鋪唔係做緊中銀優惠仲做到免息分期:因為其實全年無論咩卡都可以做免息分期。

上網自己整分期同係鋪到做係有分別:一個係商戶食左條數、一個係銀行食左條數(可能會有手續費)。

做分期既話係做36個月會抵過12個月:當冇任何手續費及通脹下,未來錢會比現在更不值錢。(即36月後果1蚊,平過而家1蚊)

分得愈長手續費就愈多?如上,分店做冇,但銀行網上做有可能會收

丹尼爾 (黑卡會員)
於2018年11月03日 10:57 AM發表

要睇買咩野的 普通野就免息免手續費分期 唔分一次過俾就多數平多3% 但指定產品要分就加手續費

VMAE (普通卡會員)
於2018年11月03日 12:02 PM發表

即是話就算以信用卡一次過簽晒全數都有得平3%?

Jackli (普通卡會員)
於2018年11月03日 02:34 PM發表
VMAE於2018年11月03日 12:02 PM發表

可以咁講,次次都成功的,只要問佢有冇得平,一次過俾晒,唔做分期。

特朗普侵侵 (無卡會員)
於2018年12月06日 05:50 PM發表
VMAE於2018年11月03日 12:02 PM發表

Jackli於2018年11月03日 02:34 PM發表

可以咁講,次次都成功的,只要問佢有冇得平,一次過俾晒,唔做分期。

長知識了 原來有得咁咖...我次次都比人呃埋個3%

primavez (普通卡會員)
於2018年12月06日 06:11 PM發表
丹尼爾於2018年11月03日 10:57 AM發表

要睇買咩野的 普通野就免息免手續費分期 唔分一次過俾就多數平多3% 但指定產品要分就加手續費

下...? 從來無聽過一次過比可以再平 3% 喎....要問先有?? 唔係標明價錢架咩??

c14101 (金卡會員)
於2018年12月06日 06:31 PM發表

primavez於2018年12月06日 06:11 PM發表

下...? 從來無聽過一次過比可以再平 3% 喎....要問先有?? 唔係標明價錢架咩??

現金價,信用卡價,分期價。。。

畀錢前多口問多句,有時有驚喜

wudela (無卡會員)
於2018年12月06日 08:49 PM發表

現金價就話有得平,冇聽過用信用卡比錢會有3% discount。

之前買相機問佢有冇得平,只係會話送多樣野比你。同埋試過分期,如果唔係用佢張推廣緊嘅信用卡,係要收charge。

逆流大叔 (普通卡會員)
於2018年12月07日 03:43 PM發表

雖然平時好少去百記或凶宅買嘢,因為比細舖貴成截,anyway 謝分享冷智識3%

Hawking (金卡會員)
於2018年12月08日 11:00 AM發表

primavez於2018年12月06日 06:11 PM發表

Same here. I never heard about that.

I have to ask them next time.

jokelib (白金卡會員)
於2018年12月08日 11:12 AM發表

佢D價其實仲可以減 電器產品通常有三個唔同價在 system

Jackjack04 (無卡會員)
於2018年12月08日 11:24 AM發表
Jackli於2018年11月03日 08:40 AM發表

百老匯或者豐澤到買野做分期唔洗收手續費:但係,如果唔做分期,可以問佢平多3%,咁算唔算收左,我都唔清楚。

如果個期間鋪唔係做緊中銀優惠仲做到免息分期:因為其實全年無論咩卡都可以做免息分期。

上網自己整分期同係鋪到做係有分別:一個係商戶食左條數、一個係銀行食左條數(可能會有手續費)。

做分期既話係做36個月會抵過12個月:當冇任何手續費及通脹下,未來錢會比現在更不值錢。(即36月後果1蚊,平過而家1蚊)

分得愈長手續費就愈多?如上,分店做冇,但銀行網上做有可能會收

佢唔收手續費但會唔會用”分期價”賣比你? 試過去衛訊問iPhone xs max佢話係用分期價賣, 貴公價300幾

Hawking (金卡會員)
於2018年12月08日 12:24 PM發表
jokelib於2018年12月08日 11:12 AM發表

佢D價其實仲可以減 電器產品通常有三個唔同價在 system

長知識了   (x2)

於2018年12月10日 07:06 PM發表
jokelib於2018年12月08日 11:12 AM發表

去左兩間豐澤問都話現金信用卡一樣價喎

Joe Chan (金卡會員)
於2018年12月10日 07:11 PM發表

primavez於2018年12月10日 07:06 PM發表

其實應該睇你買乜 電視多數標價再有得減 apple嘢就乜都冇

於2018年12月10日 10:50 PM發表

primavez於2018年12月10日 07:06 PM發表

Joe Chan於2018年12月10日 07:11 PM發表

其實應該睇你買乜 電視多數標價再有得減 apple嘢就乜都冇

普通吸塵機果啲

發表回覆