指定萬事達、銀聯卡尊享免費龍騰出行機場 / 高鐵貴賓廳服務

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月03日 12:30 AM發表

https://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1/%e6%9c%80%e6%96%b0%e6%8e%a8%e5%bb%a3/loungeoffer.htm

https://v.icbc.com.cn/userfiles/Resources/ICBC/haiwai/Asia/download/TC/2019/card_lougeoffer_tc_201903.pdf

ICBC 金沙時尚萬事達卡、ICBC 銀聯雙幣鑽石信用卡、ICBC AXA 安盛信用卡、ICBC 公司卡於 “龍騰出行”官網完成登記及支付驗證,主卡及副卡持卡人將各獲得6個點數,可享受最多6 次免費機場貴賓廳服務或12 次免費高鐵貴賓廳服務。每次享用機場貴賓廳服務會扣除1點,享用高鐵貴賓廳服務則扣除0.5點。

粵港澳灣區卡於 “龍騰出行”官網完成登記及支付驗證,主卡及副卡持卡人均可享受無限次機場和高鐵貴賓廳服務。

不限服務次數的客戶全年最多可免費攜伴使用6人次機場貴賓廳或12人次高鐵貴賓廳。

登記:https://institution.dragonpass.com.cn/icbc-intl/index

2019-03-13 更新卡種:粵港澳灣區信用卡、金沙時尚信用卡、銀聯雙幣鑽石信用卡(標準版)、安盛聯名卡、指定公司卡

黃金瀑布 (普通卡會員)
於2019年05月15日 09:40 PM發表

謝謝!

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年05月16日 11:55 AM發表

真功夫有兩個餐可選, 每個餐當中再可細選。 另一間係dicos (我冇串錯,唔係disco...) 就4餐選1,食雞。

地點係深圳北站,我上次未細心研究及成功領餐,要揾人試,但睇條款每人可領一餐,應該係得。

Alipay萬歲 (普通卡會員)
於2019年05月16日 02:45 PM發表

啲點會唔會每年 renew 嫁?仲等緊張卡lol

yoyo2 (金卡會員)
於2019年05月16日 04:13 PM發表
逆流大叔於2019年05月16日 11:55 AM發表

真功夫有兩個餐可選, 每個餐當中再可細選。 另一間係dicos (我冇串錯,唔係disco...) 就4餐選1,食雞。

地點係深圳北站,我上次未細心研究及成功領餐,要揾人試,但睇條款每人可領一餐,應該係得。

我試過領多個餐, 冇咩野, 都係照碌點數O者. ICBC 真係好玩.

smoky (普通卡會員)
於2019年05月16日 05:12 PM發表

yoyo2於2019年05月16日 04:13 PM發表

我試過領多個餐, 冇咩野, 都係照碌點數O者. ICBC 真係好玩.

可唔可以俾個qr code俾個fd,而我自己唔出現嫁?

jokelib (白金卡會員)
於2019年05月16日 05:25 PM發表

唔好 R 啦..........

extrashot (無卡會員)
於2019年05月19日 09:02 PM發表

ebanking見到申請個status 幾日前已獲批, 攞卡信通常隔幾耐有? thx.

之前申請星座係寄卡, 所以無經驗。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年05月19日 10:35 PM發表
extrashot於2019年05月19日 09:02 PM發表

ebanking見到申請個status 幾日前已獲批, 攞卡信通常隔幾耐有? thx.

2-3 weeks?

建議下星期中至尾去分行問問,可能信未到卡先到

longkwan (無卡會員)
於2019年05月20日 01:03 AM發表

前兩日Gate40 PP
一個帶3個 , 入晒

於2019年05月20日 11:30 AM發表

smoky於2019年05月16日 05:12 PM發表

正路唔得, 主卡人, 佢會要求對車票.......但有時又或者唔會理你.

於2019年05月20日 11:31 AM發表
longkwan於2019年05月20日 01:03 AM發表

前兩日Gate40 PP
一個帶3個 , 入晒

自己帶OK, 講明可以同行者的.

extrashot (無卡會員)
於2019年05月20日 11:57 AM發表
extrashot於2019年05月19日 09:02 PM發表

Dennis C F Chan於2019年05月19日 10:35 PM發表

2-3 weeks?

建議下星期中至尾去分行問問,可能信未到卡先到

thx, 我再留意下

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年05月20日 12:21 PM發表

smoky於2019年05月16日 05:12 PM發表

yoyo2於2019年05月20日 11:30 AM發表

正路唔得, 主卡人, 佢會要求對車票.......但有時又或者唔會理你.

個QR code 係實時GEN出嚟, 要你同個FD夾好TIMING 至得.

暫時我只試過膠鐵,未試過機場PP, 不過我覺得PP會check 埋登機証機會比較大.

不過, 我倒覺得如果可以的話, 叫你FD自己出卡或附屬卡就唔使咁煩.

P.S.: 順便分享下工傷出卡既點滴....

-如果你申請多於一張卡的話, 個APP 只可顯示一張卡(V.S.), 需要落分行開通網上銀行至可以在APP上顯示哂出嚟, 攪到要打上去CHECK 結餘睇簽唔簽夠QUOTA, 都幾騎呢...分行排隊人數不比威院急症少.

-張master card 冇paywave, 要網上買嘢或碌至可以.

-大媽傷弊附帶龍騰出行會籍期為登記果日起計一年.  同總覺佢呢個會籍鬼鬼鼠鼠好似唔想比人知咁, 收卡D宣傳完全係唔提老母broken heart博你唔記得咁 (傻啦, 我開呢張卡唔通貪你果舊半迎新咩?) 按樓主條登記LINK就一步到位咧.

victoria63 (普通卡會員)
於2019年05月21日 11:14 PM發表

發表回覆
發表回覆