指定萬事達、銀聯卡尊享免費龍騰出行機場 / 高鐵貴賓廳服務

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月03日 12:30 AM發表

https://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1/%e6%9c%80%e6%96%b0%e6%8e%a8%e5%bb%a3/loungeoffer.htm

https://v.icbc.com.cn/userfiles/Resources/ICBC/haiwai/Asia/download/TC/2019/card_lougeoffer_tc_201903.pdf

ICBC 金沙時尚萬事達卡、ICBC 銀聯雙幣鑽石信用卡、ICBC AXA 安盛信用卡、ICBC 公司卡於 “龍騰出行”官網完成登記及支付驗證,主卡及副卡持卡人將各獲得6個點數,可享受最多6 次免費機場貴賓廳服務或12 次免費高鐵貴賓廳服務。每次享用機場貴賓廳服務會扣除1點,享用高鐵貴賓廳服務則扣除0.5點。

粵港澳灣區卡於 “龍騰出行”官網完成登記及支付驗證,主卡及副卡持卡人均可享受無限次機場和高鐵貴賓廳服務。

不限服務次數的客戶全年最多可免費攜伴使用6人次機場貴賓廳或12人次高鐵貴賓廳。

登記:https://institution.dragonpass.com.cn/icbc-intl/index

2019-03-13 更新卡種:粵港澳灣區信用卡、金沙時尚信用卡、銀聯雙幣鑽石信用卡(標準版)、安盛聯名卡、指定公司卡

Wah (普通卡會員)
於2019年04月06日 03:04 AM發表
Darren Darren於2019年04月03日 10:55 AM發表

而家生成權益唔係12月31日完,而係由生成日起計一年。

gisanim於2019年04月03日 10:53 PM發表

由4月登記開始?我3月底登記仲係用到年底。

應該是。我有一張三月登記,到年底。 另一張剛登記則到明年4月。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年04月06日 09:39 AM發表
extrashot於2019年04月05日 05:41 PM發表

係咪香港機場 lounge 都免費入得?? 好似無話香港唔包

已經有人成功入 HX 遨堂喇,呢個 lounge 仲劃開咗一條隊畀三張聯營卡 + 龍騰用

extrashot (普通卡會員)
於2019年04月06日 11:25 AM發表
extrashot於2019年04月05日 05:41 PM發表

係咪香港機場 lounge 都免費入得?? 好似無話香港唔包

Dennis C F Chan於2019年04月06日 09:39 AM發表

已經有人成功入 HX 遨堂喇,呢個 lounge 仲劃開咗一條隊畀三張聯營卡 + 龍騰用

thank you.

Boccia (無卡會員)
於2019年04月06日 11:31 AM發表
Boccia於2019年04月02日 05:20 PM發表

請問有人試過支付驗證後收唔到龍騰卡號碼嗎?我今日收卡,之後就去登記龍騰,支付緊驗證後彈左個account 出黎,「我的龍騰卡」度寫住零,亦都冇收到任何短訊或email通知我個QR code..前後試左兩次俾左兩次3蚊結果都一樣...已打兩邊CS都話唔關佢地事....

skwchan於2019年04月02日 05:38 PM發表

你用icbc卡?哪一張?

Boccia於2019年04月02日 05:52 PM發表

我果張係粵港澳灣區master

skwchan於2019年04月02日 06:14 PM發表

建議在龍騰出行app"意見回饋"反映意見, 把CNY3的收費screenshot給他們

Boccia於2019年04月02日 07:49 PM發表

已搵過龍騰CS, 佢地話冇龍騰卡number 佢check 唔工啲咩,叫我搵工銀CS,話個龍騰卡number 係工銀出嘅。我再打去工銀CS佢叫我等果CNY3記左帳先睇下我收唔收到龍騰卡number ,真係吹脹,我以為個龍騰number 係俾錢後即時有嘅...

gisanim於2019年04月03日 10:51 PM發表

我個friend都係,星期一晚幫佢搞,信用卡過咗數但收唔到龍騰卡號碼嘅SMS或email,搵笨!

咁你個friend 攪返掂未呀?

miko (無卡會員)
於2019年04月06日 12:20 PM發表

我用大亞灣銀聯鑽石卡,佢通過左,但到付款就唔得, 試過搵過兩邊客服, 龍騰話條link冇問題,工商銀行話我張卡不能網上購物所以俾唔到錢,有無人試過用銀聯卡鑽石卡而又成功俾到錢

於2019年04月06日 12:42 PM發表
miko於2019年04月06日 12:20 PM發表

我用大亞灣銀聯鑽石卡,佢通過左,但到付款就唔得, 試過搵過兩邊客服, 龍騰話條link冇問題,工商銀行話我張卡不能網上購物所以俾唔到錢,有無人試過用銀聯卡鑽石卡而又成功俾到錢

咁佢有無話點解你張卡不能網上購物?

miko (無卡會員)
於2019年04月06日 12:49 PM發表

佢話佢間銀行銀聯卡雙幣卡好多商戶都唔接受

於2019年04月06日 01:01 PM發表
miko於2019年04月06日 12:49 PM發表

佢話佢間銀行銀聯卡雙幣卡好多商戶都唔接受

然後呢個優惠係佢自己搞的devil

wyma6836 (普通卡會員)
於2019年04月06日 03:30 PM發表

Dennis C F Chan於2019年04月06日 09:39 AM發表

免費?因為我見apps話立減50蚊?!

arar (普通卡會員)
於2019年04月06日 03:33 PM發表

wyma6836於2019年04月06日 03:30 PM發表

係免費呀,十一月試過帶三個人入

wyma6836 (普通卡會員)
於2019年04月06日 06:39 PM發表

wyma6836於2019年04月06日 03:30 PM發表

arar於2019年04月06日 03:33 PM發表

係免費呀,十一月試過帶三個人入

我想問我點揀先知免費?定係因為我未login未註冊,所以睇唔到免費,只睇到立減……

Steven Almighty (普通卡會員)
於2019年04月12日 11:38 PM發表

1、 此卡为年卡(实名制卡)。持卡人本人在有效期内可无限次使用龙腾出行休息室服务,不可转让他人使用。

1、 此卡为龙腾出行休息室次卡(实名制卡)。持卡人本人在有效期内使用龙腾出行休息室及餐食体验厅服务,使用时扣除卡内相应点数,不可转让他人。

第一張冇寫餐食體驗廳服務,第二張冇寫明可以,咁係咪即係第一張只可以入lounge唔可以換飯餐?

HS Leung (普通卡會員)
於2019年04月13日 08:52 PM發表

請問曼谷機場有冇免費lounge可以用呢張卡入呢

mslok (無卡會員)
於2019年04月13日 09:53 PM發表

del

arar (普通卡會員)
於2019年04月14日 12:34 AM發表
HS Leung於2019年04月13日 08:52 PM發表

請問曼谷機場有冇免費lounge可以用呢張卡入呢

大把, 好多間miracle lounge都入到

ALEX@BB (普通卡會員)
於2019年04月16日 09:43 AM發表

我復活節高雄返香港,高雄個lounge 睇comment要搭長榮先比入, 有冇人試過香港個arrival pp lounge 都入得?

CCTV (無卡會員)
於2019年04月18日 10:46 PM發表

今晚7點半去到遨堂,話suspend dragon pass access去到10點。 10點半去到,又話suspend到11點。

禹聖 (無卡會員)
於2019年04月18日 10:55 PM發表
CCTV於2019年04月18日 10:46 PM發表

今晚7點半去到遨堂,話suspend dragon pass access去到10點。 10點半去到,又話suspend到11點。

即係過時過節,長假期前夕可以唔駛用佢。

不過,唔知可唔可以用 例如 建行Fly Away本身港航信用卡去入lounge 而唔駛suspended ?

Kevin Lee (普通卡會員)
於2019年04月19日 08:15 PM發表

頭先喺台北入華航 lounge,佢初頭以為我唔係無限,後尾佢check 到畀我入

minidragon2011 (無卡會員)
於2019年04月20日 02:44 AM發表
Kevin Lee於2019年04月19日 08:15 PM發表

頭先喺台北入華航 lounge,佢初頭以為我唔係無限,後尾佢check 到畀我入

但華航T2梅苑要龍騰會員坐華航先入得

smoky (普通卡會員)
於2019年04月20日 09:53 AM發表

前幾日喺DMK禁區外個lounge用唔到

skwchan (普通卡會員)
於2019年04月20日 07:18 PM發表

龍騰卡仲有另外一個lounge叫Bauhinia ( 好似都係屬於香港航空), 有冇人去過? 水準如何?

於2019年04月20日 08:20 PM發表

skwchan於2019年04月20日 07:18 PM發表

龍騰卡仲有另外一個lounge叫Bauhinia ( 好似都係屬於香港航空), 有冇人去過? 水準如何?

相信人會少啲,但地方比較細同埋無乜景睇

(我喺年半前遨堂開之前幾日去過一次)

Wah (普通卡會員)
於2019年04月21日 04:29 AM發表
Kevin Lee於2019年04月19日 08:15 PM發表

minidragon2011於2019年04月20日 02:44 AM發表

台北T2禁區外有冇lounge或餐食體驗廳服務?

Kevin Lee (普通卡會員)
於2019年04月21日 09:34 AM發表

minidragon2011於2019年04月20日 02:44 AM發表

Wah於2019年04月21日 04:29 AM發表

台北T2禁區外有冇lounge或餐食體驗廳服務?

我係 T1 而且係搭華航

發表回覆
發表回覆