指定萬事達、銀聯卡尊享免費龍騰出行機場 / 高鐵貴賓廳服務

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年11月03日 12:30 AM發表

https://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1/%e6%9c%80%e6%96%b0%e6%8e%a8%e5%bb%a3/loungeoffer.htm

https://v.icbc.com.cn/userfiles/Resources/ICBC/haiwai/Asia/download/TC/2019/card_lougeoffer_tc_201903.pdf

ICBC 金沙時尚萬事達卡、ICBC 銀聯雙幣鑽石信用卡、ICBC AXA 安盛信用卡、ICBC 公司卡於 “龍騰出行”官網完成登記及支付驗證,主卡及副卡持卡人將各獲得6個點數,可享受最多6 次免費機場貴賓廳服務或12 次免費高鐵貴賓廳服務。每次享用機場貴賓廳服務會扣除1點,享用高鐵貴賓廳服務則扣除0.5點。

粵港澳灣區卡於 “龍騰出行”官網完成登記及支付驗證,主卡及副卡持卡人均可享受無限次機場和高鐵貴賓廳服務。

不限服務次數的客戶全年最多可免費攜伴使用6人次機場貴賓廳或12人次高鐵貴賓廳。

登記:https://institution.dragonpass.com.cn/icbc-intl/index

2019-03-13 更新卡種:粵港澳灣區信用卡、金沙時尚信用卡、銀聯雙幣鑽石信用卡(標準版)、安盛聯名卡、指定公司卡

acm20 (普通卡會員)
於2019年03月13日 05:45 PM發表
acm20於2018年11月05日 02:05 AM發表

有無師兄確認這個是否ICBC 真promo? 我見個網址有啲怪 用email 傳送個pdf files, google 提醒是釣魚網站

Darren Darren於2018年11月05日 02:14 AM發表

官網>信用卡>最新推廣>第一個pdf

http://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1/%e6%9c%80%e6%96%b0%e6%8e%a8%e5%bb%a3/default.htm

已經關水喉了,新申請的卡可能沒有龍騰會藉,香港工銀亞洲官網的相關龍騰推廣已經被下架

alan2222 (金卡會員)
於2019年03月13日 07:33 PM發表
acm20於2018年11月05日 02:05 AM發表

有無師兄確認這個是否ICBC 真promo? 我見個網址有啲怪 用email 傳送個pdf files, google 提醒是釣魚網站

Darren Darren於2018年11月05日 02:14 AM發表

官網>信用卡>最新推廣>第一個pdf

http://www.icbcasia.com/ICBC/%e6%b5%b7%e5%a4%96%e5%88%86%e8%a1%8c/%e5%b7%a5%e9%93%b6%e4%ba%9a%e6%b4%b2/TC/%e4%bf%a1%e7%94%a8%e5%8d%a1/%e6%9c%80%e6%96%b0%e6%8e%a8%e5%bb%a3/default.htm

acm20於2019年03月13日 05:45 PM發表

已經關水喉了,新申請的卡可能沒有龍騰會藉,香港工銀亞洲官網的相關龍騰推廣已經被下架

我估佢部署改t&c,應該唔會咁衰彈弓手吧

Darren Darren (普通卡會員)
於2019年03月13日 10:40 PM發表

睇嚟係加多幾個卡種可以用貴賓室。 睇返注冊頁面。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2019年03月13日 10:50 PM發表
Darren Darren於2019年03月13日 10:40 PM發表

工银粤港澳湾区信用卡、工银金沙时尚信用卡、银联双币钻石信用卡(标准版)、工银亚洲安盛联名卡、指定公司卡

即係啡色嗰張?

Darren Darren (普通卡會員)
於2019年03月13日 11:01 PM發表
Darren Darren於2019年03月13日 10:40 PM發表

Dennis C F Chan於2019年03月13日 10:50 PM發表

工银粤港澳湾区信用卡、工银金沙时尚信用卡、银联双币钻石信用卡(标准版)、工银亚洲安盛联名卡、指定公司卡

即係啡色嗰張?

應該似係。 之前大灣卡括住限萬事達,而家都冇括。

Wendy Fung (無卡會員)
於2019年03月14日 12:33 AM發表

即刻用左银联双币钻石信用卡(标准版) 咖色卡開左DRAGONPASS , 有6點用

CSSF (普通卡會員)
於2019年03月14日 02:44 PM發表

Where can teh revised TnC be found?

大胃施華力腸 (普通卡會員)
於2019年03月14日 05:19 PM發表

Dennis C F Chan於2019年03月13日 10:50 PM發表

即係啡色嗰張?

Line果張唔得?

逆流大叔 (普通卡會員)
於2019年03月14日 05:44 PM發表

想問一下, 工傷大媽MASTER 係咪永久免年費, 同有冇簽賬要求?_? 

Wah (普通卡會員)
於2019年03月15日 12:40 AM發表
逆流大叔於2019年03月14日 05:44 PM發表

想問一下, 工傷大媽MASTER 係咪永久免年費, 同有冇簽賬要求?_? 

應是免頭三年!

acm20 (普通卡會員)
於2019年03月15日 01:08 AM發表

冇乜必要唔好再推post, 基斯𥄫得好緊

馬里奧 (無卡會員)
於2019年03月23日 08:43 PM發表
acm20於2019年03月15日 01:08 AM發表

我張大灣區無限點變到得返一點,唔可以帶人了

italyfans88 (無卡會員)
於2019年03月23日 08:50 PM發表

馬里奧於2019年03月23日 08:43 PM發表

係wor, 我都由無限變成6點,轉左policy ?

jokelib (白金卡會員)
於2019年03月23日 08:53 PM發表

携伴点数 Updated 😂😂😂

longkwan (無卡會員)
於2019年03月23日 09:18 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

於2019年03月23日 09:19 PM發表

工銀網頁份條款 PDF 刪除了

wwy (無卡會員)
於2019年03月23日 09:29 PM發表

longkwan於2019年03月23日 09:18 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

用英文版睇unlimited另有寫guest visit次數,我用咗兩次所以得返4。都係大灣master

italyfans88 (無卡會員)
於2019年03月23日 09:40 PM發表

longkwan於2019年03月23日 09:18 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

wwy於2019年03月23日 09:29 PM發表

用英文版睇unlimited另有寫guest visit次數,我用咗兩次所以得返4。都係大灣master

有點自相矛盾

Wah (普通卡會員)
於2019年03月23日 10:50 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

italyfans88於2019年03月23日 09:40 PM發表

有點自相矛盾

真的改了, guest得6,不再是unlimited

於2019年03月23日 11:54 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

italyfans88於2019年03月23日 09:40 PM發表

有點自相矛盾

Wah於2019年03月23日 10:50 PM發表

Guest visit 係指「不限服務次數的客戶全年最多可免費攜伴使用6人次機場貴賓廳或12人次高鐵貴賓廳」呢項吧

Wah (普通卡會員)
於2019年03月24日 05:42 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

有點自相矛盾

Dennis C F Chan於2019年03月23日 11:54 PM發表

Guest visit 係指「不限服務次數的客戶全年最多可免費攜伴使用6人次機場貴賓廳或12人次高鐵貴賓廳」呢項吧

改了,因两三日前, guest vistits 還是 unlimited的。昨天就改了爲 6.  固以後只能帶6次親友入去。要计数就是.  胃口大了,冇法!

TungWai (無卡會員)
於2019年03月24日 06:55 PM發表

如果這樣,現在申請附屬咭能申請龍騰咭主會員嗎?因帶人現在得六次

alan2222 (金卡會員)
於2019年03月24日 09:08 PM發表

我個人仲係無限
帶人係6
master 大灣

有點自相矛盾

Dennis C F Chan於2019年03月23日 11:54 PM發表

Wah於2019年03月24日 05:42 PM發表

改了,因两三日前, guest vistits 還是 unlimited的。昨天就改了爲 6.  固以後只能帶6次親友入去。要计数就是.  胃口大了,冇法!

其實t&c一直冇改過,只係app顯示修正了而已吧?

Kevin Lee (普通卡會員)
於2019年03月24日 09:08 PM發表

用龍騰出行嗰陣使唔使帶番張信用卡?

yoyo2 (金卡會員)
於2019年03月24日 09:39 PM發表

而家搵唔返佢D 條款睇添.....

發表回覆
發表回覆