2018年11月19日至2018年12月17日,Rewards Visa 限時迎新 (簽 $10000 回 27萬分,運動用品 50% 回贈)

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年10月20日 12:17 AM發表

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/time-limited-offer/rewards-visa.html

客戶須於推廣期內透過特定網址 (https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/time-limited-offer/rewards-visa.html),於2018年12月17日 或之前成功遞交申請花旗銀行(香港)有限公司(「花旗銀行」)發行之Citi Rewards Visa (「認可信用卡」),並於2019年1月31日或之前獲得成功批核方可獲取限時額外獎賞。(「合資格參加者」)。 限時額外獎賞分為兩部分:限時迎新獎賞(見第3.1條)及購買運動服裝/服飾或用品之50%現金回贈優惠(見第3.2至3.3條)。

3.1 推廣期內合資格參加者於發卡後首2個月內憑認可信用卡累積認可簽賬滿HK$10,000或以上可獲135,000積分作為迎新獎賞及額外135,000積分作為限時迎新獎賞(「簽賬條件」)。合資格參加者相關簽賬條件後,現金回贈將於達到相關簽賬條件後4個月內存入相關認可信用卡賬戶內。

3.2 推廣期內合資格參加者於發卡後首2個月內憑認可信用卡於百貨商店、服裝服飾店、體育用品商店和鞋履店(「認可商戶」)簽賬購買運動服裝/服飾或用品可享獲50%現金回贈優惠。合資格運動服裝/服飾或用品之簽賬(「運動簽賬」)之50%現金回贈將於達到運動簽賬之條件後4個月內存入相關認可信用卡賬戶內,而每個認可信用卡賬戶於推廣期內最多可獲HK$300現金回贈。

3.3 認可商戶類別之定義,以VISA的定義及商戶的收單行設定為準。

======================

十月推廣:Clear Card

推廣期內合資格參加者於發卡後首2個月內憑認可信用卡累積認可簽賬滿HK$10,000或以上可獲HK$800 現金回贈作為迎新獎賞及額外HK$800現金回贈作為限時迎新獎賞(「簽賬條件」)。合資格參加者相關簽賬條件後,現金回贈將於達到相關簽賬條件後4個月內存入相關認可信用卡賬戶內。

waikit2020 (無卡會員)
於2018年11月27日 10:58 AM發表

Update: 今天打上去問仲係話因為合約唔知是否續左而未批,我同佢講我冇比過合約你地,跟住就叫佢同我withdraw my application,開頭抄低左佢staff no,問佢幾次我cancel左會否12月突然批我,佢話唔會。

cxxxbank 我唔會再申請,整色整水,唔想比offer人就唔好推咩限時優惠,想人上當。

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2018年11月27日 01:03 PM發表
waikit2020於2018年11月27日 10:58 AM發表

Update: 今天打上去問仲係話因為合約唔知是否續左而未批,我同佢講我冇比過合約你地,跟住就叫佢同我withdraw my application,開頭抄低左佢staff no,問佢幾次我cancel左會否12月突然批我,佢話唔會。

cxxxbank 我唔會再申請,整色整水,唔想比offer人就唔好推咩限時優惠,想人上當。

都好明白。我之前係等其他銀行信用卡用(啲迎新係申請前後一樣,唔係花肥呢種限時迎新),網上申請後對系統又一時有一時冇、打去熱線又未必有人接聽、就算接聽果個都可能烚吓烚吓、一時又叫我補交資料但永遠都話交咗資料就勿理電郵。總之等批卡等到頸都長埋嘅心情真係幾令人煎熬。

講返花肥,幾個案例睇嚟氹完人落嗒、之後就整色整水唔批比你,低莊到呢當然我唔否認銀行有權唔批卡,但手法何其肉酸。

無意中又搵返花肥近排其他衰嘢 → https://www.hongkongcard.com/forum/show/25882

rrj (普通卡會員)
於2018年11月27日 02:10 PM發表
waikit2020於2018年11月27日 10:58 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月27日 01:03 PM發表

都好明白。我之前係等其他銀行信用卡用(啲迎新係申請前後一樣,唔係花肥呢種限時迎新),網上申請後對系統又一時有一時冇、打去熱線又未必有人接聽、就算接聽果個都可能烚吓烚吓、一時又叫我補交資料但永遠都話交咗資料就勿理電郵。總之等批卡等到頸都長埋嘅心情真係幾令人煎熬。

講返花肥,幾個案例睇嚟氹完人落嗒、之後就整色整水唔批比你,低莊到呢當然我唔否認銀行有權唔批卡,但手法何其肉酸。

無意中又搵返花肥近排其他衰嘢 → https://www.hongkongcard.com/forum/show/25882

wow, thanks for reminder. I just applied for this card ( first time citi user) though...😥

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年12月05日 07:38 PM發表

延長至 12 月 17 日

EH1 (白金卡會員)
於2018年12月05日 07:47 PM發表

講開citi,我收到個短信話自動免來年rewards visa年費,有10%回贈,但係無任何資料個10%係點,打去問都要等幾日先覆,係12月至3月,每個月cap $100回贈,全期4個月cap $200回贈,即係分兩個月每個月簽$1000搞掂。唔知點解retention offer要咁神秘,唔想人知咁,問佢連條款都無,簽完都唔知會唔會走數

於2018年12月06日 12:13 AM發表
Dennis C F Chan於2018年12月05日 07:38 PM發表

點解花肥唔加埋「反應熱烈,優惠延長」呢8個字?broken heart

rrj (普通卡會員)
於2018年12月06日 11:08 AM發表
Dennis C F Chan於2018年12月05日 07:38 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年12月06日 12:13 AM發表

點解花肥唔加埋「反應熱烈,優惠延長」呢8個字?broken heart

😆 大家心照

於2018年12月06日 01:33 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年12月06日 12:13 AM發表

rrj於2018年12月06日 11:08 AM發表

😆 大家心照

要出卡的,九、十月都出咗了

rrj (普通卡會員)
於2018年12月06日 02:33 PM發表

😆 大家心照

Dennis C F Chan於2018年12月06日 01:33 PM發表

請問九月個promo係點?

十月時無留意到這個post, 同埋咁岩最紅自主提醒我要唔要轉賞家居, 所以先有一定的吸引度.

於2018年12月06日 03:55 PM發表

😆 大家心照

Dennis C F Chan於2018年12月06日 01:33 PM發表

rrj於2018年12月06日 02:33 PM發表

十月時無留意到這個post, 同埋咁岩最紅自主提醒我要唔要轉賞家居, 所以先有一定的吸引度.

10月係Clear Card 做雙倍迎新,發卡後首2個月簽$10,000,回贈$800x2;另外仲有Google PLAY/Apple STORE買APP嘅50%回贈,最多回$380。

9月份唔太清楚,印象中係做Reward Visa。

於2018年12月06日 08:48 PM發表

😆 大家心照

rrj於2018年12月06日 02:33 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年12月06日 03:55 PM發表

10月係Clear Card 做雙倍迎新,發卡後首2個月簽$10,000,回贈$800x2;另外仲有Google PLAY/Apple STORE買APP嘅50%回贈,最多回$380。

9月份唔太清楚,印象中係做Reward Visa。

九月 rewards 270000 分,油站消費 5x

發表回覆
發表回覆