2018年11月19日至2018年12月17日,Rewards Visa 限時迎新 (簽 $10000 回 27萬分,運動用品 50% 回贈)

收藏 已收藏
會員主題
Dennis C F Chan ( 白金卡會員 )
於2018年10月20日 12:17 AM發表

https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/time-limited-offer/rewards-visa.html

客戶須於推廣期內透過特定網址 (https://www.citibank.com.hk/chinese/credit-cards/time-limited-offer/rewards-visa.html),於2018年12月17日 或之前成功遞交申請花旗銀行(香港)有限公司(「花旗銀行」)發行之Citi Rewards Visa (「認可信用卡」),並於2019年1月31日或之前獲得成功批核方可獲取限時額外獎賞。(「合資格參加者」)。 限時額外獎賞分為兩部分:限時迎新獎賞(見第3.1條)及購買運動服裝/服飾或用品之50%現金回贈優惠(見第3.2至3.3條)。

3.1 推廣期內合資格參加者於發卡後首2個月內憑認可信用卡累積認可簽賬滿HK$10,000或以上可獲135,000積分作為迎新獎賞及額外135,000積分作為限時迎新獎賞(「簽賬條件」)。合資格參加者相關簽賬條件後,現金回贈將於達到相關簽賬條件後4個月內存入相關認可信用卡賬戶內。

3.2 推廣期內合資格參加者於發卡後首2個月內憑認可信用卡於百貨商店、服裝服飾店、體育用品商店和鞋履店(「認可商戶」)簽賬購買運動服裝/服飾或用品可享獲50%現金回贈優惠。合資格運動服裝/服飾或用品之簽賬(「運動簽賬」)之50%現金回贈將於達到運動簽賬之條件後4個月內存入相關認可信用卡賬戶內,而每個認可信用卡賬戶於推廣期內最多可獲HK$300現金回贈。

3.3 認可商戶類別之定義,以VISA的定義及商戶的收單行設定為準。

======================

十月推廣:Clear Card

推廣期內合資格參加者於發卡後首2個月內憑認可信用卡累積認可簽賬滿HK$10,000或以上可獲HK$800 現金回贈作為迎新獎賞及額外HK$800現金回贈作為限時迎新獎賞(「簽賬條件」)。合資格參加者相關簽賬條件後,現金回贈將於達到相關簽賬條件後4個月內存入相關認可信用卡賬戶內。

fungnet (普通卡會員)
於2018年10月20日 01:36 PM發表

Why the t&c showing concert ticket as welcome offer instead of 800 plus 800

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年10月20日 01:39 PM發表
fungnet於2018年10月20日 01:36 PM發表

Why the t&c showing concert ticket as welcome offer instead of 800 plus 800

Pls refer to point 3 of 備註

Hawking (金卡會員)
於2018年10月20日 05:13 PM發表

Just read the following T&C:

限時獎賞及迎新優惠只適用於現在不持有及由發卡日起計過去12個月內不曾持有任何由花旗銀行所發行之Citi信用卡之客戶

So disappointed.

於2018年10月20日 06:05 PM發表
Hawking於2018年10月20日 05:13 PM發表

限時獎賞及迎新優惠只適用於現在不持有及由發卡日起計過去12個月內不曾持有任何由花旗銀行所發行之Citi信用卡之客戶

舊客無迎新好正常喎

wineghost123 (無卡會員)
於2018年10月22日 07:32 PM發表
Hawking於2018年10月20日 05:13 PM發表

Dennis C F Chan於2018年10月20日 06:05 PM發表

舊客無迎新好正常喎

請問知唔知Citi係咪payme, wechatpay, alipay都計迎新?thanks

馬仔 (普通卡會員)
於2018年10月23日 05:30 PM發表

好抵呀crying

waikit2020 (無卡會員)
於2018年10月28日 10:59 PM發表

2年前CUT左CITI,趁今次申請返張CITI先,再賺返$1600smiley

CCC (普通卡會員)
於2018年11月06日 03:29 PM發表

失敗咗,佢吾批俾我, 冇用佢啲服務, 只係畀嗰一張有出糧紀錄嘅月結單,唔知係咪資料唔夠唔批畀我。😄

出左張信用卡點都用多過擺! (普通卡會員)
於2018年11月06日 03:59 PM發表
CCC於2018年11月06日 03:29 PM發表

失敗咗,佢吾批俾我, 冇用佢啲服務, 只係畀嗰一張有出糧紀錄嘅月結單,唔知係咪資料唔夠唔批畀我。😄

點解啊?

你網上遞交資料果時,佢有冇SHOW個「初步審批結果」?

佢又有冇叫你補交資料?

CCC (普通卡會員)
於2018年11月06日 05:50 PM發表
CCC於2018年11月06日 03:29 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月06日 03:59 PM發表

點解啊?

你網上遞交資料果時,佢有冇SHOW個「初步審批結果」?

佢又有冇叫你補交資料?

冇SHOW「初步審批結果」 有叫我補交資料,但係入咗去冇link

於2018年11月14日 12:27 PM發表

我之前10月尾用限時優惠申請,今日都冇消息打過去問批核狀況,個個職員話我交齊哂住址証明、三個月糧單都齊,但佢話有野click住申請。跟住問我份合約幾時到期,我答佢下年7月,佢再問合約是否短期,續左約未? 我答佢邊有咁快續約。跟住佢就話會張D資料交返去審批部。broken heart

我覺得佢係故意刁難,TU A,有穏定工作,年薪肯定過60000,比齊哂糧單仲要問合約? 如果佢11月30 日批唔到比我我想取消申請

於2018年11月14日 12:46 PM發表

其實有冇人係真係成功係佢限時優惠嘅日子裏面,成功申請而又已批卡呢?

於2018年11月14日 01:17 PM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月14日 12:46 PM發表

其實有冇人係真係成功係佢限時優惠嘅日子裏面,成功申請而又已批卡呢?

九月我申請 Rewards 成功,當時我係 deadline 前一兩日先填表

fungnet (普通卡會員)
於2018年11月14日 01:25 PM發表

其實唔想比就唔好出呢個promo

Case (普通卡會員)
於2018年11月14日 02:26 PM發表
出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月14日 12:46 PM發表

31/10 申請,有話「您的申請已獲初步審批」

2/11 上載文件

5/11 SMS通知批卡

8/11 收到新卡

利申:假新客,剛過完12個月冷河期,上年十月cut card

於2018年11月14日 03:17 PM發表

Case於2018年11月14日 02:26 PM發表

2/11 上載文件

8/11 收到新卡

利申:假新客,剛過完12個月冷河期,上年十月cut card

反而想知點解你上年10月會CUT

於2018年11月14日 03:43 PM發表

(delete)

於2018年11月14日 03:43 PM發表

2/11 上載文件

8/11 收到新卡

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月14日 03:17 PM發表

反而想知點解你上年10月會CUT

Reward卡用夠12個月,佢又收年費(雖然肯waive),就cut card過冷河等再食迎新

Ernest Fu (無卡會員)
於2018年11月20日 01:20 AM發表

剛剛收到新咭,睇過條款似乎payme,Ali,WeChat冇話唔計迎新,請問大家有冇經驗?

Kit Kwok (無卡會員)
於2018年11月20日 05:54 AM發表

2/11 上載文件

8/11 收到新卡

你就好 我12/11申請其他卡 到今日都未有sms收到或者已經通知reject 唔知係咪呢排多人呢

於2018年11月20日 07:35 AM發表

十一月又輪到 Rewards 做雙倍迎新

於2018年11月20日 12:04 PM發表
Dennis C F Chan於2018年11月20日 07:35 AM發表

要買運動服裝/用品,50%回贈最多$300,買對$600嘅波鞋玩完;

迎新簽賬回贈有270,000分,但唔可以換錢,限住運動商戶禮券;

出得張卡嚟,又玩唔到11─2月,每月網上簽賬回贈

上個月申請Clear CARD唔聲唔聲被拒嘅,今次會唔會睬佢?

於2018年11月20日 01:39 PM發表
Dennis C F Chan於2018年11月20日 07:35 AM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月20日 12:04 PM發表

要買運動服裝/用品,50%回贈最多$300,買對$600嘅波鞋玩完;

迎新簽賬回贈有270,000分,但唔可以換錢,限住運動商戶禮券;

上個月申請Clear CARD唔聲唔聲被拒嘅,今次會唔會睬佢?

額外 135000 分可以用黎換指定運動商戶的禮券,但無話唔可以作其他用途

於2018年11月20日 03:19 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月20日 12:04 PM發表

Dennis C F Chan於2018年11月20日 01:39 PM發表

額外 135000 分可以用黎換指定運動商戶的禮券,但無話唔可以作其他用途

對比上個月Clear,就算270,000分可以換$1080,今次迎新都係少成$600(上次係$800x2+Google PLAY/Apple STORE 50%回贈最多$380)。況且已有好多實例整色整水最後唔批卡。

於2018年11月25日 04:48 PM發表

Dennis C F Chan於2018年11月20日 01:39 PM發表

出左張信用卡點都用多過擺!於2018年11月20日 03:19 PM發表

對比上個月Clear,就算270,000分可以換$1080,今次迎新都係少成$600(上次係$800x2+Google/Apple PAY 50%回贈最多$380)。況且已有好多實例整色整水最後唔批卡。

同意﹐我10月尾申請clear card, 上上星期打上去話已交齊文件但問長問短,跟住上星期再打上去又話仲審核緊,我已經同佢講若下星期11月尾前都唔批我會再打上黎取消申請,佢話你再等3日應該有消息。

結果今日都未有任何消息,我準備呢幾日打上hotline直接取消申請,反正唔差在一間銀行....

發表回覆
發表回覆