港燦終於可以辦理大陸信用卡了

收藏 已收藏
會員主題
Klnboard Kowloon ( 無卡會員 )
於2018年09月15日 08:34 PM發表

LoverTiger (金卡會員)
於2018年09月15日 08:55 PM發表

Thanks

tomngs3a (普通卡會員)
於2018年09月15日 09:02 PM發表

請問要回深圳申請,再回去領卡嗎?

於2018年09月15日 09:06 PM發表

ivanlau (普通卡會員)
於2018年09月15日 09:09 PM發表

依張卡有無咩著數?😁

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年09月15日 09:11 PM發表

淨得銀聯金卡,無 Master?

Joe Chan (金卡會員)
於2018年09月15日 09:19 PM發表

香港工行可唔可以申請 工資証明比香港就得?

Darren Darren (普通卡會員)
於2018年09月15日 10:47 PM發表

咁同申請港版有咩分別?

http://www.icbcasia.com/ICBC/海外分行/工银亚洲/TC/信用卡/信用卡類別/greaterbay.htm

Garlic (無卡會員)
於2018年09月15日 10:58 PM發表

應該用加於 大陸支付寶/微信。京東閃付,美團閃付 等。還可經 支付寶/微信還款。
港版應該綁唔到,但多左港幣戶口。大陸大灣區卡碌港幣應還人仔。

Gordon Cheng (無卡會員)
於2018年09月16日 10:59 AM發表

比較想知道收入證明係要國內收入定係香港的收入證明就OK?

w__w (金卡會員)
於2018年09月17日 04:07 PM發表
Klnboard Kowloon於2018年09月15日 08:34 PM發表

各為Ching唔好浪費時間去搞,除非有內地居住證有物業,又唔係有咩特別優惠,港版仲好d。
去開張借記卡玩下微信/支付寶仲方便、多優惠

Wing Cheng (無卡會員)
於2018年09月17日 06:29 PM發表
Klnboard Kowloon於2018年09月15日 08:34 PM發表

w__w於2018年09月17日 04:07 PM發表

各為Ching唔好浪費時間去搞,除非有內地居住證有物業,又唔係有咩特別優惠,港版仲好d。

佢張單張既要求係要香港地址證明,有內地物業係加高信用額先要

smoky (普通卡會員)
於2018年09月18日 07:28 PM發表

師兄,邊間銀行既借記卡有優惠呀?

Klnboard Kowloon (無卡會員)
於2018年09月18日 08:03 PM發表

smoky於2018年09月18日 07:28 PM發表

師兄,邊間銀行既借記卡有優惠呀?

有冇優惠就唔知,我用呢張借記卡綁定大陸支付寶同微信,方便喺大陸消費。不過張卡就到期,過兩日返上去換卡。

cardholder09 (普通卡會員)
於2018年09月18日 09:10 PM發表

天堂有路你不走。。。

et666 (無卡會員)
於2018年09月18日 09:35 PM發表

好消息

winston (無卡會員)
於2018年09月25日 10:41 AM發表

大陸人想申請港卡,港人也想申請大陸卡麼?

steven1989 (普通卡會員)
於2018年09月25日 08:53 PM發表

有無ching去試下申請,最後一次問,明天我親自去試試,符合條件就申請,我都想知中國工商銀行會唔會批卡給我,如果批卡給我,個信用額又會系幾多?

於2018年09月25日 10:20 PM發表
steven1989於2018年09月25日 08:53 PM發表

有無ching去試下申請,最後一次問,明天我親自去試試,符合條件就申請,我都想知中國工商銀行會唔會批卡給我,如果批卡給我,個信用額又會系幾多?

等你消息啦!

Klnboard Kowloon (無卡會員)
於2018年09月25日 11:04 PM發表

啱啱申請咗建行等批

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年09月25日 11:35 PM發表
Klnboard Kowloon於2018年09月25日 11:04 PM發表

啱啱申請咗建行等批

咁申請建行信用卡要交咩文件?

PAUL WH (普通卡會員)
於2018年09月26日 07:31 AM發表

我一世都唔返大陸, 所以一張大陸信用卡都唔會申請.

於2018年09月26日 07:58 AM發表
Klnboard Kowloon於2018年09月25日 11:04 PM發表

啱啱申請咗建行等批

Dennis C F Chan於2018年09月25日 11:35 PM發表

咁申請建行信用卡要交咩文件?

ching,我都想知道申請建設銀行信用卡需要什麼資料,我有建設銀行儲蓄卡,但是沒有工商銀行儲蓄卡,會唔會建設銀行信用卡易批點?

dennistou (無卡會員)
於2018年09月26日 09:30 AM發表

睇落好容易申請咁, 其實有冇最少要存幾多人仔先批卡呢?

於2018年09月26日 10:43 AM發表

dennistou於2018年09月26日 09:30 AM發表

睇落好容易申請咁, 其實有冇最少要存幾多人仔先批卡呢?

我剛剛辦完手續,我交的資料有回鄉證,香港身份證,最近稅單,匯豐銀行信用卡最近月結單,最近三個月糧單,大陸手機號碼,開通手機銀行同網上銀行,早上九點我第一個辦理開儲蓄卡和申請信用卡,大約一個半小時,銀行要求存入九百蚊人民幣存一年,我存左一萬蚊,唔知批唔批信用卡給我,我現在等手機短信通知,有結果再話大家知哈

yoyo2 (金卡會員)
於2018年09月26日 11:13 AM發表
PAUL WH於2018年09月26日 07:31 AM發表

我一世都唔返大陸, 所以一張大陸信用卡都唔會申請.

咁你入黎呢度仲乜??

發表回覆