返中國内地及澳門使用銀聯卡簽賬,想請教大家意見.

收藏 已收藏
會員主題
littlestar_vk ( 無卡會員 )
於2018年08月10日 01:22 PM發表

如果返中國内地及澳門使用雙幣卡簽賬, 用中銀雙幣卡<大灣區一卡通> 還是用東亞銀行銀聯雙幣白金信用卡好啲,因為本人已有一段時間沒有返中國内地及澳門,所以想請教大家意見.

唔該.

Cp M Chan (無卡會員)
於2018年08月10日 01:34 PM發表

中銀 係大陸用到成功比到錢

sunhoo (普通卡會員)
於2018年08月10日 01:45 PM發表

匯豐銀聯卡揀賞中華

hkicarus (金卡會員)
於2018年08月10日 02:47 PM發表
sunhoo於2018年08月10日 01:45 PM發表

匯豐銀聯卡揀賞中華

除非中港兩邊走,否則揀賞中華好唔抵

hkicarus (金卡會員)
於2018年08月10日 02:50 PM發表

個人選擇係中銀大媽區,起碼拍卡有 4% 回左先

東亞無乜著數,因為佢 2x 3x 積分只限香港本地

CCC (普通卡會員)
於2018年08月10日 03:38 PM發表

匯豐銀聯卡揀賞中華

hkicarus於2018年08月10日 02:47 PM發表

我就係揀佢每個月都簽五千左右

c14101 (金卡會員)
於2018年08月10日 05:37 PM發表
littlestar_vk於2018年08月10日 01:22 PM發表

如果返中國内地及澳門使用雙幣卡簽賬, 用中銀雙幣卡<大灣區一卡通> 還是用東亞銀行銀聯雙幣白金信用卡好啲,因為本人已有一段時間沒有返中國内地及澳門,所以想請教大家意見.

唔該.

大灣卡,在澳門搭巴士 超市買野 可以用閃付

EH1 (金卡會員)
於2018年08月10日 06:25 PM發表

中銀最近有中日韓台澳門額外5%
東亞有旅遊日4.4%
兩者都要每單$500+

Thomas Man (無卡會員)
於2018年08月10日 06:46 PM發表

人民幣簽帳方面,BEA CUP所有人民幣簽帳都有積分,中銀人民幣簽帳只有個別類別簽帳才有積分

於2018年08月10日 07:06 PM發表

同意樓上。我相信你都唔想辛辛苦苦簽左好多錢之後先發覺顆粒無收。

於2018年08月10日 07:08 PM發表

匯豐銀聯卡揀賞中華

hkicarus於2018年08月10日 02:47 PM發表

同你在香港玩信用卡差唔多,在大陸都可以買禮品卡變現……

to3802 (金卡會員)
於2018年08月10日 08:16 PM發表
littlestar_vk於2018年08月10日 01:22 PM發表

唔該.

c14101於2018年08月10日 05:37 PM發表

我張大灣未插過,澳門搭唔到巴士,跟住即刻係澳門插一次,再試搭都係唔得。

c14101 (金卡會員)
於2018年08月10日 08:29 PM發表

唔該.

c14101於2018年08月10日 05:37 PM發表

to3802於2018年08月10日 08:16 PM發表

我張大灣未插過,澳門搭唔到巴士,跟住即刻係澳門插一次,再試搭都係唔得。

我在香港百佳開人民幣圈存,華潤超市開港幣圈存。

PS: 其實我在橫琴搭巴士都 Ok

to3802 (金卡會員)
於2018年08月10日 08:56 PM發表

我會試試在香港開多次光先

發表回覆
發表回覆