家庭主婦5000額度而已

收藏 已收藏
會員主題
steven1989 ( 普通卡會員 )
於2018年06月16日 02:30 PM發表

上個星期五,我和我姐聊天說到想到時候一起供房子,我就想到要弄好信貸報告,就叫我姐申請信用卡,但是我姐要帶孩子,沒有工作,我知道只有試申請aeon信用卡,選好了aeon萬事達信用卡,我叫我姐趕緊給資料我幫她網上申請,上個星期五晚上申請,昨天我姐收到短信通知批下來了,但是額度只有五千,我姐信貸白板,無語了

不過起碼可以知道沒有工作,沒有資產,家庭主婦還是可以申請到信用卡的!

Dxmagic (無卡會員)
於2018年09月08日 12:00 AM發表

睇翻shop個收銀去確認好D 🤭

Joe Chan (金卡會員)
於2018年09月08日 12:00 AM發表
EH1於2018年09月07日 11:48 PM發表

請問有無人試過用aeon紫色卡卡號去aeon store app登入?可唔可以用呢個電子會員卡+其他支付方式去享用感謝日95折?

1.登入唔到

2.好似係唔得 用得會員優惠就要簽埋卡

老納 (金卡會員)
於2018年09月08日 12:01 AM發表

請問有無人試過用aeon紫色卡卡號去aeon store app登入?可唔可以用呢個電子會員卡+其他支付方式去享用感謝日95折?

做咩無啦啦推起呢隻帖enlightened

開新帖問吧,定你驚開新帖會收到腐皮crying

WWWilson (普通卡會員)
於2018年09月08日 12:30 AM發表

紫卡本身無包Aeon Memebership, 我諗應該入唔到.

金卡試過可以係 App 登入, 但岩岩收到信話將來會獨立.

(信中有個 Code 話送一年會籍, 而金卡會籍會係 該會籍生效時 2019年1月1日 失敗.

電子會員卡 係感謝日 可以以下方式支付 

- Aeon 信用卡

- 現金 / 現金券

- 八達通 / 支付寶 (HK) / WeChat Pay [未試過]

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月08日 01:16 PM發表

WWWilson於2018年09月08日 12:30 AM發表

紫卡本身無包Aeon Memebership, 我諗應該入唔到.

(信中有個 Code 話送一年會籍, 而金卡會籍會係 該會籍生效時 2019年1月1日 失敗.

- Aeon 信用卡

- 現金 / 現金券

- 八達通 / 支付寶 (HK) / WeChat Pay [未試過]

打去問,依家明明哋,我原本唔知原來有金卡呢樣嘢,因為aeon財務網頁無列呢張卡。
你收到果封信,咁即係遲啲金卡都無咩用,一樣要比$20年費先可以做到"95折+其他付款方式"同時操作
(佢啲積分我覺得無咩用,得0.5%券,95折先有用啲)

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月08日 01:18 PM發表

老納於2018年09月08日 12:01 AM發表

做咩無啦啦推起呢隻帖enlightened

開新帖問吧,定你驚開新帖會收到腐皮crying

我唔想測試自己喺呢度既歡迎程度😢

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月08日 01:20 PM發表

Joe Chan於2018年09月08日 12:00 AM發表

1.登入唔到

2.好似係唔得 用得會員優惠就要簽埋卡

我諗個app寫用信用卡登入係指用金卡,另外客服話有樣嘢係將aeon membership加落張aeon紫色卡,我諗加咗都可能登入到

不過我唔想比$20年費,我唔會喺aeon消費好多

WWWilson (普通卡會員)
於2018年09月08日 09:53 PM發表

WWWilson於2018年09月08日 12:30 AM發表

- Aeon 信用卡

- 現金 / 現金券

EH1於2018年09月08日 01:16 PM發表

打去問,依家明明哋,我原本唔知原來有金卡呢樣嘢,因為aeon財務網頁無列呢張卡。
你收到果封信,咁即係遲啲金卡都無咩用,一樣要比$20年費先可以做到"95折+其他付款方式"同時操作

我都係打算12月尾先用個 Code 延一年, 之後睇下點

不過睇返 Aeon 信用卡既網頁

https://www.aeon.com.hk/tc/html/credit-card/creditcard_leisure-jusco-master.html

有一項 "AEON感謝日 95折優惠"

每月2號及20號,於AEON簽賬購物可獲95折。 
* 美食廣場、特許經營商戶及部份指定貨品除外。

唔知係唔係紫卡都有, 如果有咁俾$20個啲咪蠢左?

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月08日 09:58 PM發表

- Aeon 信用卡

- 現金 / 現金券

WWWilson於2018年09月08日 09:53 PM發表

https://www.aeon.com.hk/tc/html/credit-card/creditcard_leisure-jusco-master.html

紫色卡一定要用呢張實體卡去簽先有95折
如果金卡我諗可能登入app用電子會員卡要咗95折再用支付寶(間接經其他信用卡)
如果係$20 membership card就咩都唔駛搞有95折而可以用支付寶(或者直接簽其他信用卡?)

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年09月08日 10:14 PM發表

- Aeon 信用卡

- 現金 / 現金券

WWWilson於2018年09月08日 09:53 PM發表

紫仔當然食到感謝日九五折,但正常在 manned cashier 要簽返同一張紫仔;自助機可用八達通、香港支 / 微同埋有 contactless 功能的紫仔 Mastercard (部 contactless 機實際可以點用,大家自己參透下啦)

c14101 (金卡會員)
於2018年09月08日 10:25 PM發表

- Aeon 信用卡

- 現金 / 現金券

Dennis C F Chan於2018年09月08日 10:14 PM發表

紫仔當然食到感謝日九五折,但正常在 manned cashier 要簽返同一張紫仔;自助機可用八達通、香港支 / 微同埋有 contactless 功能的紫仔 Mastercard (部 contactless 機實際可以點用,大家自己參透下啦)

其實我最近試過,在人手收銀 counter 先畀紫卡刷卡攞 95 折,之後要求用 Ali 畀錢,收銀姐姐都肯收。

自助 counter,梗係刷完紫卡之後畀 icard或者 Ali / wechat 啦

to3802 (金卡會員)
於2018年09月08日 10:37 PM發表

係,紫卡基本上等同aeon會員卡,只是没有會員卡的積分。可用任可會員卡接受的付款方法。

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月08日 11:40 PM發表

原來如此😐咁我都諗諗申請張紫卡先

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月09日 09:56 PM發表

請問係咪得紫色銀聯有得30分鐘攞卡?
紫色visa/master/jcb可唔可以?
Ae好似無咗

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年09月09日 10:27 PM發表
EH1於2018年09月09日 09:56 PM發表

Ae好似無咗

2016 年官方表示四款都得

https://m.facebook.com/AEONCreditCardHK/photos/a.845135508891606/1251904408214712/?type=3

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月09日 10:46 PM發表

Ae好似無咗

Dennis C F Chan於2018年09月09日 10:27 PM發表

https://m.facebook.com/AEONCreditCardHK/photos/a.845135508891606/1251904408214712/?type=3

👌🏻 thx
夜晚9點幾,遲得濟要等聽日
問唔同部門既收銀可唔可以紫卡搭支付寶95折,超市部話得,living plaza話只可現金/八達通/紫卡,cs部話只可紫卡,似乎收銀機無限制,係視乎收銀員既風格

Burger Man (金卡會員)
於2018年09月10日 07:02 PM發表
acm20於2018年06月19日 04:09 PM發表

公道說句,這討論區亦都好多會員用英文回覆或者發帖,咁為何嗰位師兄不攻擊那些用英文發言的人,如果以嗰位師兄邏輯佢哋唔係用母語或繁體中文,咁你為何唔話有外國人侵佔你的本士文化、唔趕佢去英美自己的國家的討論區呢

利申:我都係土生香港人

vyz於2018年06月19日 07:57 PM發表

呢個我諗佢可能會咁答。英文係其中一種法定語文

唔關法定語文事。好簡單,香港人會用英文。

lepoke (無卡會員)
於2018年09月11日 11:19 PM發表
laylomohoma於2018年06月16日 02:32 PM發表

樓主係咪打正體字既蝗蟲
近日好多user用哂蝗語
想幫香港人洗腦
乜野叫額度,乜野叫白板
不知所謂

你先不知所謂,on L 9

michael0927 (普通卡會員)
於2018年09月12日 01:24 PM發表

Ae好似無咗

Dennis C F Chan於2018年09月09日 10:27 PM發表

EH1於2018年09月09日 10:46 PM發表

👌🏻 thx
問唔同部門既收銀可唔可以紫卡搭支付寶95折,超市部話得,living plaza話只可現金/八達通/紫卡,cs部話只可紫卡,似乎收銀機無限制,係視乎收銀員既風格

可唔可以引用會員卡既條款?

1.會員憑現金、AEON購物禮券、易辦事、八達通、微信支付、支付寶或指定AEON信用卡(AEON VISA卡、AEON萬事達卡、AEON Card JAL萬事達卡、AEON美國運通信用卡、AEON銀聯卡或AEON JCB卡)結賬,方可享用會員優惠。

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月12日 02:38 PM發表

Ae好似無咗

👌🏻 thx

michael0927於2018年09月12日 01:24 PM發表

1.會員憑現金、AEON購物禮券、易辦事、八達通、微信支付、支付寶或指定AEON信用卡(AEON VISA卡、AEON萬事達卡、AEON Card JAL萬事達卡、AEON美國運通信用卡、AEON銀聯卡或AEON JCB卡)結賬,方可享用會員優惠。

會員=/=紫卡

to3802 (金卡會員)
於2018年09月12日 05:11 PM發表

紫卡再用eps,octopus等俾錢就一向都得的,即唔一定要碌先有折。理論上QR果啲情況都一樣。不過aeon自己有權解釋的。

michael0927 (普通卡會員)
於2018年09月13日 10:50 AM發表

Ae好似無咗

👌🏻 thx

michael0927於2018年09月12日 01:24 PM發表

EH1於2018年09月12日 02:38 PM發表

會員=/=紫卡

我覺得信用卡持有人可以作為會員卡,可以享受與會員卡同等既優惠和條款限制 (2.3)   2.AEON MEMBER CARD會員卡

1. 2.1 申請被接納後,永旺百貨將發給會員一張AEON MEMBER CARD會員卡(以下稱為「會員卡」)。會員使用其會員卡將被當作已接納本規則的條文。
  2. 2.2 由於每位會員的會員卡(相較其他事物外)為永旺百貨用作識別會員身份的主要憑證,會員可憑卡查核其會籍戶口及兌換積分,會員需妥善保管其會員卡以及其他與其會籍相關的資訊以免遺失或遭未經授權使用。會員如遇會員卡及/或任何其他與其會籍相關的資訊遺失或被盜,或會員有合理理由相信其會籍可能遭未授權人士使用,或其帳戶及密碼被披露至未授權的人士,會員必須立即向aeonmember@aeonstores.com.hk發送電郵並包括使用已登記的電郵資訊、致電永旺百貨的會員卡熱線2565-3656,或親身到店內顧客服務台報失,以要求即時暫停閣下的帳號。永旺百貨毋須就任何遺失或被盜的會員卡或與會籍相關的資訊或裝置被未經授權使用所引起的損失及損害(包括積分、優惠及禮券)而承擔或負上任何法律責任。
  3. 2.3 AEON Visa卡、AEON萬事達卡、AEON美國運通信用卡、AEON銀聯卡或AEON JCB卡(以下統稱「AEON信用卡」)之持卡人可選擇使用其AEON信用卡作為會員卡而毋須申領獨立會員卡,唯AEON信用卡持卡人須通知永旺百貨其AEON信用卡號碼或有關更改,否則AEON信用卡持卡人將無法盡享會員優惠計劃內的所有優惠。
發表回覆
發表回覆