家庭主婦5000額度而已

收藏 已收藏
會員主題
steven1989 ( 普通卡會員 )
於2018年06月16日 02:30 PM發表

上個星期五,我和我姐聊天說到想到時候一起供房子,我就想到要弄好信貸報告,就叫我姐申請信用卡,但是我姐要帶孩子,沒有工作,我知道只有試申請aeon信用卡,選好了aeon萬事達信用卡,我叫我姐趕緊給資料我幫她網上申請,上個星期五晚上申請,昨天我姐收到短信通知批下來了,但是額度只有五千,我姐信貸白板,無語了

不過起碼可以知道沒有工作,沒有資產,家庭主婦還是可以申請到信用卡的!

laylomohoma (禁止發言)
於2018年06月16日 02:32 PM發表

樓主係咪打正體字既蝗蟲
近日好多user用哂蝗語
想幫香港人洗腦
乜野叫額度,乜野叫白板
不知所謂

lee0922 (普通卡會員)
於2018年06月16日 04:52 PM發表

聊天
房子
弄好
帶孩子
無語

L金木 (普通卡會員)
於2018年06月16日 10:36 PM發表

😂個回覆的確系focus 系個內容到

EH1 (白金卡會員)
於2018年06月17日 12:07 AM發表

但有簡體轉繁體,算係咁

但諗吓讀書時中文作文大家都係用呢啲書面語

elderwand (無卡會員)
於2018年06月17日 12:37 AM發表
laylomohoma於2018年06月16日 02:32 PM發表

樓主係咪打正體字既蝗蟲
想幫香港人洗腦
乜野叫額度,乜野叫白板
不知所謂

额度 = limit,白板 = 没有信贷记录

iamsteven1995 (普通卡會員)
於2018年06月17日 09:08 AM發表
EH1於2018年06月17日 12:07 AM發表

但有簡體轉繁體,算係咁

咩老師會教你「選好了」、「批下來」?

Regit (普通卡會員)
於2018年06月17日 12:16 PM發表

雖然睇到一舊舊,但都欣賞樓主肯轉左繁體先出👍

buseditor (無卡會員)
於2018年06月17日 02:39 PM發表
Regit於2018年06月17日 12:16 PM發表

雖然睇到一舊舊,但都欣賞樓主肯轉左繁體先出👍

我記得有個人好串 你話佢打簡體仲要鬧番你轉頭 話咩野除非呢度限定唔准打簡體先會打正體

而家D大陸人好惡 唔識入鄉隨俗 要予以譴責

香港不嬲叫信用額 個度字其實係多餘 額就額 唔好學大陸叫額度 錯誤叫法 一係就用英文limit 講下講下就會無晒自己

junsu (普通卡會員)
於2018年06月17日 02:54 PM發表

Aeon.Enjoy.SCB感覺都容易.逐級上囉;但供樓income呢?

charlesleung (金卡會員)
於2018年06月17日 03:15 PM發表

但有簡體轉繁體,算係咁

iamsteven1995於2018年06月17日 09:08 AM發表

我都冇聽過叫供房子, 帶孩子。

於2018年06月17日 03:20 PM發表

但有簡體轉繁體,算係咁

iamsteven1995於2018年06月17日 09:08 AM發表

charlesleung於2018年06月17日 03:15 PM發表

我都冇聽過叫供房子, 帶孩子。

湊B

steven1989 (普通卡會員)
於2018年06月17日 03:28 PM發表

做人,我無法顧及太多人的感受,我又唔係做犯法的事,你有意見我無需多言!

於2018年06月17日 06:36 PM發表
steven1989於2018年06月17日 03:28 PM發表

做人,我無法顧及太多人的感受,我又唔係做犯法的事,你有意見我無需多言!

咁我地有意見亦無需你多言

呢度係香港人既討論區 你上得黎留言 盡可能做到入鄉隨俗係本份

你可以自己打簡體 其實係香港人唔夠團結者 夠團結既 唔駛鬧架 負評兼唔覆佢地無癮就自然會走

但無辦法啦 一講到優惠 好多人就無骨氣

acm20 (普通卡會員)
於2018年06月17日 06:38 PM發表
laylomohoma於2018年06月16日 02:32 PM發表

樓主係咪打正體字既蝗蟲
想幫香港人洗腦
乜野叫額度,乜野叫白板
不知所謂

溫馨提示: 為避免因種族、地域、族群歧視性言論而產生的衝突混亂,我們會對相關言論作出處罰。希望會員保持理性討論,避免對會員作出人身攻擊、鼓吹暴力或發表違反香港法律的言論。

於2018年06月17日 06:40 PM發表

樓主係咪打正體字既蝗蟲
想幫香港人洗腦
乜野叫額度,乜野叫白板
不知所謂

為避免因種族、地域、族群歧視性言論而產生的衝突混亂,我們會對相關言論作出處罰。希望會員保持理性討論,避免對會員作出人身攻擊、鼓吹暴力或發表違反香港法律的言論。

vyz (普通卡會員)
於2018年06月17日 07:18 PM發表
steven1989於2018年06月17日 03:28 PM發表

buseditor於2018年06月17日 06:36 PM發表

呢度係香港人既討論區 你上得黎留言 盡可能做到入鄉隨俗係本份

你可以自己打簡體 其實係香港人唔夠團結者 夠團結既 唔駛鬧架 負評兼唔覆佢地無癮就自然會走

想知點樣有骨氣呢?
唔申請所有大陸資銀行信用卡及唔用大陸pay?
儲AM換cx, 你又知唔知國航持有cx幾多股份?又唔搭cx?
真係做到咁,辛苦果個係你自己。骨氣同優惠,睇你將唔將所有嘢都政治化。

於2018年06月17日 07:52 PM發表

嘈乜呀,大家上嚟都係為左撈著數姐,理Q人打乜字體呀乜國藉呀

vyz (普通卡會員)
於2018年06月17日 08:10 PM發表
acm20於2018年06月17日 07:52 PM發表

嘈乜呀,大家上嚟都係為左撈著數姐,理Q人打乜字體呀乜國藉呀

+1

於2018年06月17日 08:55 PM發表

buseditor於2018年06月17日 06:36 PM發表

vyz於2018年06月17日 07:18 PM發表

想知點樣有骨氣呢?
唔申請所有大陸資銀行信用卡及唔用大陸pay?
儲AM換cx, 你又知唔知國航持有cx幾多股份?又唔搭cx?
真係做到咁,辛苦果個係你自己。骨氣同優惠,睇你將唔將所有嘢都政治化。

骨氣咪就係佢開簡體字post就無視 我地另外開正體字post 負評佢等佢知道呢度無市場

講真 我自己用信用卡咁多年 都唔用銀聯 頭可斷血可流 要我用你既野 學你地話齋 比優惠我咪用 但你搞埋我d文字同用語就唔應該

咩野立減 額度 用我會照用 但我依然會話佢唔係用緊我地用語

做人要有底線 係咪比優惠你 一國一制都得? 我條底線無你講得咁低:CX都唔坐 至少CX都比我揀個電視顯示正體定簡體中文 至於中資銀行既卡我又真係一張都無 我自己選擇唔貪到盡 夠就好了

班大陸人而家係入到黎 話自己無錯 仲鬧番我地轉頭喎 搞清楚先 你地無骨氣係你地既事 比人鬧完仲要笑笑口照用 就真係無底線啦

大家要搞清楚先 其實無人要政治化 我地唔去擾亂你 你都唔好黎擾亂我 大家都有自己既秩序 呢度係香港既討論區黎

我欣賞樓主用正體字 但中文能力尚需改進 個d咩子咩度 全部虛詞香港係好少用既 慢慢學下咩叫做真正的中文 神州既中文只係得文字係化繁為簡 但翻譯同埋其他用語往往係化簡為繁 成日另創新字 卻詞不達意 唉

於2018年06月17日 09:48 PM發表

elderwand師兄撐樓主.用簡筆字撐.樓主完全feel唔到!!

幫佢解釋埋帶孩子=湊B.但佢居然好嬲??咁樣為佢吵就真係唔值囉!!

之前仲有幾位撐緊佢.其實樓主知唔知既呢??

steven1989 (普通卡會員)
於2018年06月17日 10:49 PM發表
junsu於2018年06月17日 09:48 PM發表

elderwand師兄撐樓主.用簡筆字撐.樓主完全feel唔到!!

幫佢解釋埋帶孩子=湊B.但佢居然好嬲??咁樣為佢吵就真係唔值囉!!

之前仲有幾位撐緊佢.其實樓主知唔知既呢??

其實我唔係 嬲,或者係我表達不清楚,我想話,無人做野可以令到每個人都滿意,我一開始看到話我蝗蟲,我好 嬲,只是算啦!吵有意思乜?大家係度都係想知道有乜野優惠姐,sorry啦!以後我都係多點睇,少點講啦!

SamuelL (無卡會員)
於2018年06月18日 10:09 AM發表

恕我直言,歷史唔係我地可以左右,一般人可以做嘅就係堅持自己嘅原則下順應時代嘅變遷,睇開D。(本人非港人)

於2018年06月19日 04:09 PM發表

公道說句,這討論區亦都好多會員用英文回覆或者發帖,咁為何嗰位師兄不攻擊那些用英文發言的人,如果以嗰位師兄邏輯佢哋唔係用母語或繁體中文,咁你為何唔話有外國人侵佔你的本士文化、唔趕佢去英美自己的國家的討論區呢

利申:我都係土生香港人

vyz (普通卡會員)
於2018年06月19日 07:57 PM發表
acm20於2018年06月19日 04:09 PM發表

公道說句,這討論區亦都好多會員用英文回覆或者發帖,咁為何嗰位師兄不攻擊那些用英文發言的人,如果以嗰位師兄邏輯佢哋唔係用母語或繁體中文,咁你為何唔話有外國人侵佔你的本士文化、唔趕佢去英美自己的國家的討論區呢

利申:我都係土生香港人

呢個我諗佢可能會咁答。英文係其中一種法定語文

EH1 (白金卡會員)
於2018年09月07日 11:48 PM發表

請問有無人試過用aeon紫色卡卡號去aeon store app登入?可唔可以用呢個電子會員卡+其他支付方式去享用感謝日95折?

發表回覆
發表回覆