賞付款優惠 RC1=$2 (指定商戶)

收藏 已收藏
會員主題
walkingdead ( 普通卡會員 )
於2018年05月02日 12:16 PM發表

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/reward-plus-pay-with-rc-promotion/

T&C

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/reward-plus-pay-with-rc-promotion/terms-and-conditions/

merchant每期不同, 每期兌換上限 RC200

指定商戶

2018年

5月: AMC Pacific Place, 百老匯院線, 翠華餐廳, www.zalora.com.hk

6月: A-1 Bakery Group (A-1 Bakery, Balencia Bakery & Café, A-1 Bakery & Chateraise, La Création & Chateraise, La Création de Gute, Das Gute, A-1 Bakery & Café), 百佳超級市場 (百佳超級市場, FUSION, TASTE, INTERNATIONAL, FOOD LE PARC, GOURMET, GREAT FOOD HALL, SU-PA-DE-PA (只限超市部)), H&M

10月: 百佳超級市場 (百佳超級市場, FUSION, TASTE, INTERNATIONAL, FOOD LE PARC, GOURMET, GREAT FOOD HALL, SU-PA-DE-PA (只限超市部)), 戶戶送Deliveroo

11月: 香港淘寶及天貓, 崇光百貨, arome 東海堂, 美心西餅, Maxim's Cake Lab, Bakery Café by maxim's cakes, Paper Stone, URBAN BAKERY WORKS, URBAN Cafe Commune, URBAN City Diner, URBAN Café

2019年

5月: 翡翠拉麵小籠包, 牛角Buffet, 牛角日本燒肉專門店, 牛涮鍋, 激安牛涮鍋, 温野菜, 柳氏家, Outback Steakhouse,  一田百貨及一田超市 (包括eShop)

Kitty Lock (普通卡會員)
於2018年05月02日 12:37 PM發表

Tsui Wah can use. Good!

alan2222 (金卡會員)
於2018年05月02日 12:40 PM發表

同個別商戶合作攤分成本, 仲唔駛train收銀學點扣rewardcash或即減, 大貓算幾醒! 

Kitty Lock (普通卡會員)
於2018年05月02日 12:43 PM發表

Max can use RC200 to settle $400 bill. Right?

於2018年05月02日 12:45 PM發表
Kitty Lock於2018年05月02日 12:37 PM發表

一定會有ching有興趣想試下支HK+HSBC去翠華可唔可用rewardcash$1當$2找數, 我相信應該唔得啦。

henrypong (無卡會員)
於2018年05月02日 12:50 PM發表
Kitty Lock於2018年05月02日 12:37 PM發表

alan2222於2018年05月02日 12:45 PM發表

一定會有ching有興趣想試下支HK+HSBC去翠華可唔可用rewardcash$1當$2找數, 我相信應該唔得啦。

唔駛唸都知唔得, 支HK付款係俾alipay, not 翠華

於2018年05月02日 12:59 PM發表

alan2222於2018年05月02日 12:45 PM發表

henrypong於2018年05月02日 12:50 PM發表

唔駛唸都知唔得, 支HK付款係俾alipay, not 翠華

仍然有唔少人搞唔清Apple Pay/GooglePay同Alipay/wechat pay分別, 特別係用支HK+HSBC去食肆都計賞滋味就令更多人諗唔清楚個關係。

SouthL (普通卡會員)
於2018年05月02日 01:12 PM發表

反而期待一下6月的指定商戶

薯仔 (金卡會員)
於2018年05月02日 01:21 PM發表

半價去百記睇多次Avengers3有得諗

HS Leung (普通卡會員)
於2018年05月02日 01:37 PM發表

翠华有冇規定幾多錢先講得信用卡?

magicalan (普通卡會員)
於2018年05月02日 02:06 PM發表
HS Leung於2018年05月02日 01:37 PM發表

唔知係咪間間有同有無限,真係要食之前問一問咁。。。yes

SouthL (普通卡會員)
於2018年05月02日 02:09 PM發表

zalora應該計網上交易?

Trial (普通卡會員)
於2018年05月02日 02:12 PM發表

呢期D指定商戶唔啱使...

hkicarus (金卡會員)
於2018年05月02日 02:13 PM發表
Kitty Lock於2018年05月02日 12:43 PM發表

Max can use RC200 to settle $400 bill. Right?

睇英文版條款就係

於2018年05月02日 02:23 PM發表
HS Leung於2018年05月02日 01:37 PM發表

magicalan於2018年05月02日 02:06 PM發表

咁耐以來的經驗,就算三十幾蚊的魚蛋河照樣可以用 Apple Pay 拍卡

唯獨是朗豪坊對面個間,晚市收銀阿姐都經常黑面,借故話信用卡機壞左

於2018年05月02日 02:24 PM發表
薯仔於2018年05月02日 01:21 PM發表

如果有 Amex 帛金卡星期四五買一送一的話,咁可以慳番個 quota 去食翠華

於2018年05月02日 02:41 PM發表

hkicarus於2018年05月02日 02:24 PM發表

如果有 Amex 帛金卡星期四五買一送一的話,咁可以慳番個 quota 去食翠華

HSBC呢個好處係星期二/早場/長者/學生優惠可以夾埋一齊用, 大家可以計計點樣最著數

Case (普通卡會員)
於2018年05月02日 03:33 PM發表

magicalan於2018年05月02日 02:06 PM發表

睇番舊聞,應該只有呢25間翠華可以簽卡:

https://www.hongkongcard.com/privilege-content/翠華新鮮滾熱辣-銀聯信用卡堂食95折

除非佢有某些分店只收V/M而不收銀聯

薯仔 (金卡會員)
於2018年05月02日 03:44 PM發表

hkicarus於2018年05月02日 02:24 PM發表

都無人陪我呢個獨L睇戲..... 

magicalan (普通卡會員)
於2018年05月02日 06:08 PM發表

附屬卡刷的可能計埋入主卡個rewards app 度show 出來.

咁就可能無左佢果200quoata 

LoverTiger (金卡會員)
於2018年05月02日 06:21 PM發表

RC1=15Avios@$0.1=$1.5

宜家
賞付款優惠
RC1=$2

抵D

RC1=15Avios@$0.1=$1.5

除非有Avios 35%或以上Bonus先抵D

有錯請指正。

以太 (金卡會員)
於2018年05月02日 09:18 PM發表

以為佢只會有 1.2x 「賞付款」 (當時個 demo 好似係咁)

估唔到可以做到 2x 咁著數, 期待 6 月份既商戶清單 (最好有稻香或者阿信屋 smiley)

感覺上匯豐既獎賞錢價值又提高了

於2018年05月02日 09:28 PM發表

Case於2018年05月02日 03:33 PM發表

https://www.hongkongcard.com/privilege-content/翠華新鮮滾熱辣-銀聯信用卡堂食95折

我去過咁多間都有收卡(聲稱壞機或人為唔收除外)

Case (普通卡會員)
於2018年05月02日 09:59 PM發表

hkicarus於2018年05月02日 09:28 PM發表

我幫襯德輔道中近中環中心嗰間

係連卡機都冇裝,得部八達通機,樓面更加寫明只收現金…

所以我再睇清楚今次推廣嘅備註,的確係唔包“中環德輔道中”翠華

於2018年05月03日 12:54 AM發表

hkicarus於2018年05月02日 09:28 PM發表

Case於2018年05月02日 09:59 PM發表

所以我再睇清楚今次推廣嘅備註,的確係唔包“中環德輔道中”翠華

明白,多謝提醒

於2018年05月03日 12:57 AM發表

Case於2018年05月02日 09:59 PM發表

原來仲有幾間

3. 本推廣優惠不適用於以下翠華餐廳分店︰香港仔、中環德輔道中、佐敦白加士街、新蒲崗、油麻地北海街、寶琳新都城及荃灣。

發表回覆
發表回覆