好易俾要做account review

收藏 已收藏
會員主題
Leung996 ( 普通卡會員 )
於2018年03月05日 11:55 PM發表

收到email 要做問卷調查 感覺到會有封戶口既態度20180305235447_5a9d6847bdfa8.jpg

曉高 (普通卡會員)
於2018年03月06日 12:01 AM發表

你平時點用? 每日入2000落銀行?

Leung996 (普通卡會員)
於2018年03月06日 12:15 AM發表
曉高於2018年03月06日 12:01 AM發表

每月入5000+3000入銀行

Brandonng (普通卡會員)
於2018年03月06日 07:25 AM發表
曉高於2018年03月06日 12:01 AM發表

Leung996於2018年03月06日 12:15 AM發表

每月入5000+3000入銀行

隨機抽既姐,唔洗驚

superlaw (普通卡會員)
於2018年03月06日 02:40 PM發表

唔係犯法無野驚,除非你真係用唻洗野用

Leung996 (普通卡會員)
於2018年03月06日 03:45 PM發表
superlaw於2018年03月06日 02:40 PM發表

用八達通可以點違法🤔

奇獵 (普通卡會員)
於2018年03月06日 05:27 PM發表

一日$1,500未有任何事

moneymaker2017 (普通卡會員)
於2018年03月06日 05:54 PM發表
奇獵於2018年03月06日 05:27 PM發表

一日$1,500未有任何事

3張卡?

Yeung Man Lok (無卡會員)
於2018年03月07日 11:30 AM發表

一日$3000未有任何事

Leo Kong (普通卡會員)
於2018年03月09日 01:06 AM發表

我一月收到,初時冇填,出信再催要填。

我有朋友冇填,A/C被暫停。

又有朋友填左,但八達通公司話佢填的資料不真實,要再填過。

奇獵 (普通卡會員)
於2018年03月09日 03:43 PM發表

有冇人可以send份問卷出嚟睇睇? 我同我身邊啲人個個月套現幾萬都冇收到

ctcmilk (普通卡會員)
於2018年05月28日 04:44 PM發表
奇獵於2018年03月09日 03:43 PM發表

有冇人可以send份問卷出嚟睇睇? 我同我身邊啲人個個月套現幾萬都冇收到

岩岩收到20180528164317_5b0bc1253294a.jpg20180528164322_5b0bc12a4ad59.jpg20180528164341_5b0bc13de9010.jpg20180528164426_5b0bc16a85af8.jpg

於2018年05月28日 04:50 PM發表

如實填完,每日$500 x 5張 x30日增值
3萬靠銀行轉賬走,其餘靠轉番落普通八達通去地鐵站退
如果玩爛cut acc就靠個商用八達通戶口捱到年尾玩埋wewa銀聯2%算

ricky仔仔 (普通卡會員)
於2018年05月28日 05:16 PM發表
superlaw於2018年03月06日 02:40 PM發表

我諗緊有冇人咁蠢, 洗黑錢每日先洗得個3K, 仲要一年365日有晒track record咁洗法....

大胃施華力腸 (普通卡會員)
於2018年05月28日 05:21 PM發表
ctcmilk於2018年05月28日 04:50 PM發表

如果玩爛cut acc就靠個商用八達通戶口捱到年尾玩埋wewa銀聯2%算

八仔最多有幾錢?

於2018年05月28日 05:26 PM發表
ctcmilk於2018年05月28日 04:50 PM發表

大胃施華力腸於2018年05月28日 05:21 PM發表

八仔最多有幾錢?

邊張?如果去地鐵站退果d咪增值到$499.9即拎cash走,我估唔係總額出事而係次數太多,一個月成差唔多100張普通八達通,因為 AAVS$2500如果全部落銀行4日就要轉一次我驚銀行著燈ban acc所以先用呢個方法

奇獵 (普通卡會員)
於2018年05月29日 09:21 AM發表

由開始Oepay可以過銀行户口開始玩,一直都係每個月轉免費果$5,000,上年十月開咗simplycash後就開始日日過,仲越玩越多卡,同一個銀行户口仲有payme啊支付寶果啲入錢,無論發卡定入錢既銀行至今都冇問過我任何問題,反而成日去退八達通會唔會畀佢blacklist啊?如果要即拎錢銀碼要細過$500,又要放幾個月,加埋張卡本身有$100,即係每張卡拎得$399.9咋喎…

大胃施華力腸 (普通卡會員)
於2018年05月29日 11:58 AM發表

若八達通餘額為港幣500元或以上,其八達通將送回八達通卡有限公司處理,我們將在9個工作天內通知你有關退款安排。

https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/refund/index.html

有冇試過退多過$500係咩手續?

奇獵 (普通卡會員)
於2018年05月29日 01:30 PM發表
大胃施華力腸於2018年05月29日 11:58 AM發表

若八達通餘額為港幣500元或以上,其八達通將送回八達通卡有限公司處理,我們將在9個工作天內通知你有關退款安排。

https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/refund/index.html

試過,第成兩三個星期,會跟據你畀個地址寄返張支票畀你

於2018年05月29日 10:45 PM發表
大胃施華力腸於2018年05月29日 11:58 AM發表

奇獵於2018年05月29日 01:30 PM發表

試過,第成兩三個星期,會跟據你畀個地址寄返張支票畀你

要填表好煩,退極都係得$1000

於2018年05月29日 10:45 PM發表
奇獵於2018年05月29日 09:21 AM發表

由開始Oepay可以過銀行户口開始玩,一直都係每個月轉免費果$5,000,上年十月開咗simplycash後就開始日日過,仲越玩越多卡,同一個銀行户口仲有payme啊支付寶果啲入錢,無論發卡定入錢既銀行至今都冇問過我任何問題,反而成日去退八達通會唔會畀佢blacklist啊?如果要即拎錢銀碼要細過$500,又要放幾個月,加埋張卡本身有$100,即係每張卡拎得$399.9咋喎…

1)之前有師兄過得太密比恆生問喎

2)用小童八達通,入面得$20

奇獵 (普通卡會員)
於2018年05月30日 08:45 AM發表

ctcmilk於2018年05月29日 10:45 PM發表

我就係用恆生,完全冇事,之前轉$1m出嚟去citi開户賺avios都冇人問

JourneyEast (普通卡會員)
於2018年05月30日 11:52 AM發表

ctcmilk於2018年05月29日 10:45 PM發表

奇獵於2018年05月30日 08:45 AM發表

我就係用恆生,完全冇事,之前轉$1m出嚟去citi開户賺avios都冇人問

之前有做銀行既朋友話,有名有姓咁轉賬,特別係自己名轉比自己名,係不用擔心的。 所以我都成日大額咁自己轉比自己,去第二間銀行孖展抽新股

sunhoo (金卡會員)
於2018年05月30日 06:56 PM發表

大陸OTA網站時不時會派錢推廣,D羊毛黨用來買八達通將優惠變現。當然唔係親自來港退啦,係有黄牛會收佢地手上嘅八達通,成批拿來香港,每張先增值到499.9再退……不過而加港鐵客服中心每次只俾你退最多5張八達通,退100張要排20次隊。

eewai (無卡會員)
於2018年06月13日 07:39 PM發表

之前已經答過問卷,今日再收到電郵,再問入肉D,入咁多錢做咩 和 點解入錢去八達通然後退卡。我估落閘不遠了。

eewai (無卡會員)
於2018年06月13日 07:39 PM發表

send 重複了

發表回覆
發表回覆