麥當勞都收支付寶 微訊支付

收藏 已收藏
會員主題
丹尼爾 ( 黑卡會員 )
於2018年01月29日 09:31 AM發表

友人提示左麥當勞已試行收支付寶 微訊支付

自助機都加左功能

見過好多旺區的大陸人都問有無,佢地應該會好開心

CCC (普通卡會員)
於2018年01月31日 10:51 AM發表

剛剛見一個大陸女子用吾到, 即係要香港版先得。

SouthL (普通卡會員)
於2018年01月31日 10:53 AM發表

大陸版都得

CCC (普通卡會員)
於2018年01月31日 11:38 AM發表

頭先見收銀搞好耐,經理來都吾掂。

charlesleung (金卡會員)
於2018年01月31日 11:49 AM發表

唔知碌完返單算唔算屬食肆類

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年01月31日 01:20 PM發表
KNexus於2018年01月31日 10:13 AM發表

今朝試咗,個 barcode 要 scan 幾次先認到。

你掃佢定佢掃你?

Hospitalhead (無卡會員)
於2018年01月31日 02:18 PM發表

死人支付寶加完卡又話有風險又話要身份證又要卡嘅相,但我已經做咗身份認證都要比多次,仲要只能用電郵方式比,都唔知佢搞咩!

EH1 (白金卡會員)
於2018年01月31日 02:32 PM發表
Hospitalhead於2018年01月31日 02:18 PM發表

死人支付寶加完卡又話有風險又話要身份證又要卡嘅相,但我已經做咗身份認證都要比多次,仲要只能用電郵方式比,都唔知佢搞咩!

支付寶?WeChat pay?

max仔 (黑卡會員)
於2018年01月31日 04:10 PM發表
sammy3333於2018年01月30日 01:16 AM發表

呢間垃圾金坑門,咁搞笑既,未學行先學走,你間舖銀聯都唔收,只收㗎仔JCB,美帝VISA MASTER
投訴左N次,system死都唔更新支援銀聯,現在走去搞alipay wechat pay?
佢班CEO/marketing/it部 係咪食左屎?

icbc 由2013年起,每年都搞2次飲食推廣,年年我都用唔到銀聯買M記劵,年年我都去投訴,佢年年都當我唱歌hea 覆,不知所謂

入親嚟都成粒鐘,成個Galley都搬埋入嚟於2018年01月30日 02:42 AM發表

呢啲窮鬼,甘小學_鴨鵝既,未學行先學走,連美帝申請門檻最高既 Centurion 卡都未有,得張已經俾強國收購咗既前美帝銀行黑色背景嘅eye卡,同你講左n次公司証策,你死都要話應該學KFC甘收銀聯拍卡,又要學台灣市場整會員卡儲分,又話要學美心咁用你張黑卡拍卡畀錢可以拍一千,又要學百佳甘俾你分單拍你張黑卡?呢啲人係咪有強逼症要所有餐廳賣一樣嘅嘢,畀你碌一樣既卡,最好請埋你食吾駛你畀錢? 呢啲東南_北客係咪未食藥要入青山?

呢啲_客,由部分分店有卡機就打黎投訴話要全線收卡,轉機收拍卡又打黎投訴點解唔係同一日全線轉晒,又問點解jcb吾拍得,香港有拍得既jcb咩乜?行雙點新制又嘈點解唔係全線,有點餐機又吵話你得15x唔夠高話歧視,到到上兩個月又打黎話分店唔俾你分開碌16次架仔卡影響你收入侵犯你權益,唔夠GC賣又打嚟留言話要去消委會同海關,個個星期轉EMAIL但都係第一句話垃圾,又話人吾畀你碌黑卡,天阿,呢啲客同全世界有牙齒印甘,唔合心意就吵話要人離開香港市場吾好影響你心情,不知所謂

+++++
關注 

Some1 (金卡會員)
於2018年01月31日 05:41 PM發表

我尋晚都係... 明明聽到佢DO 左幾聲...

但要DO 左第四次先真係得, 好唔掂 

EH1 (白金卡會員)
於2018年01月31日 05:52 PM發表

我發覺qr呢啲嘟完係要等3-4秒先知得唔得,呢3-4秒係無任何嘢顯示比你睇佢做緊咩,所以直覺上覺得佢嘟唔到,唔似nfc咁會即時顯示processing定error定感應唔到

EH1 (白金卡會員)
於2018年01月31日 10:37 PM發表

https://unwire.hk/2018/01/30/mcdonaldsalipay/life-tech/
澳門都收,間接可以用信用卡

moneymaker2017 (金卡會員)
於2018年01月31日 10:58 PM發表
EH1於2018年01月30日 04:20 PM發表

試咗😨$6 eye card豬柳蛋

正喎!

於2018年01月31日 11:01 PM發表
EH1於2018年01月30日 05:13 PM發表

連麥當勞都可以用支付寶,唔知佢仲會唔會有下一期$5x5印花玩

其實我見"WeChat pay"都支援,係英文寫,唔係"微信支付",不過我諗都係好大機會出風險果啲嘢

咪係囉。有得揀寧願揀支付宝。

Duff (無卡會員)
於2018年02月02日 09:59 PM發表
ham999於2018年01月29日 09:47 AM發表

多謝Ching分享,比較希望快d佢收銀聯閃付,甘BOC大灣卡可以多個後備功能。

微信支付唔知佢係咪香港大陸錢包都支持,之前係711係唔可以用香港錢包餘額俾錢。除非支付寶同微訊支付有特別推廣,唔係其實麥當勞都係會選擇拍卡為主呢

银联闪付即系Apple Pay,一早support

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2018年02月02日 10:40 PM發表

多謝Ching分享,比較希望快d佢收銀聯閃付,甘BOC大灣卡可以多個後備功能。

微信支付唔知佢係咪香港大陸錢包都支持,之前係711係唔可以用香港錢包餘額俾錢。除非支付寶同微訊支付有特別推廣,唔係其實麥當勞都係會選擇拍卡為主呢

Duff於2018年02月02日 09:59 PM發表

唔係任何地方收「Apple Pay」都收 Apple Pay 銀聯喎

JourneyEast (普通卡會員)
於2018年02月03日 12:23 PM發表
Hospitalhead於2018年01月31日 02:18 PM發表

支付寶 定係 wechat pay?

Hospitalhead (無卡會員)
於2018年02月03日 02:08 PM發表

JourneyEast於2018年02月03日 12:23 PM發表

支付寶 麻x煩

於2018年02月03日 02:16 PM發表

JourneyEast於2018年02月03日 12:23 PM發表

Hospitalhead於2018年02月03日 02:08 PM發表

支付寶 麻x煩

用咁耐支付宝,無出过風險或被鎖錢噃。touchwood.

於2018年02月03日 04:17 PM發表

Hospitalhead於2018年02月03日 02:08 PM發表

支付寶 麻x煩

moneymaker2017於2018年02月03日 02:16 PM發表

我都未試過, wechat pay 就成日試到出 "高風險"

支付寶今年起就試過唔少次唔比用 D 優惠券, 但錢照比到

Kevin Lee (普通卡會員)
於2018年02月04日 11:00 AM發表

Duff於2018年02月02日 09:59 PM發表

Dennis C F Chan於2018年02月02日 10:40 PM發表

唔係任何地方收「Apple Pay」都收 Apple Pay 銀聯喎

百老匯唔收 Apple Pay 銀聯,搞到少咗$100回贈

EH1 (白金卡會員)
於2018年02月04日 12:18 PM發表

支付寶 麻x煩

moneymaker2017於2018年02月03日 02:16 PM發表

JourneyEast於2018年02月03日 04:17 PM發表

我都未試過, wechat pay 就成日試到出 "高風險"

支付寶要記得先領取同付款$10+,有3個印花但無領取優惠券就唔會-$5

於2018年02月04日 01:04 PM發表

支付寶 麻x煩

JourneyEast於2018年02月03日 04:17 PM發表

EH1於2018年02月04日 12:18 PM發表

支付寶要記得先領取同付款$10+,有3個印花但無領取優惠券就唔會-$5

有做呀, 係我個 a/c 比支付寶 flag 左姐...

不過照比到錢同過到數, 只係乜優惠都用唔到及拎唔到

最麻煩係, 你係要到比錢果刻先知道...

keit (金卡會員)
於2018年02月04日 08:59 PM發表

我尋日係M記用wechat pay都要scan2次, 第一次淨係有個版面教點scan, 我放部機畀佢scan, 佢又冇話processing定fail, 等左陣話收唔到要試多次, 今次有'do'一聲先得, 要搞一輪後面又有人排隊都幾老尷

Jackybro (普通卡會員)
於2018年02月04日 09:04 PM發表

keit於2018年02月04日 08:59 PM發表

我尋日係M記用wechat pay都要scan2次, 第一次淨係有個版面教點scan, 我放部機畀佢scan, 佢又冇話processing定fail, 等左陣話收唔到要試多次, 今次有'do'一聲先得, 要搞一輪後面又有人排隊都幾老尷

麥記只敢用自助機玩qr code

於2018年02月04日 09:36 PM發表

keit於2018年02月04日 08:59 PM發表

Jackybro於2018年02月04日 09:04 PM發表

麥記只敢用自助機玩qr code

唔係間間有自助機。

發表回覆
發表回覆