交通銀行零售及私人銀行業務客戶合併至交通銀行(香港)有限公司

收藏 已收藏
會員主題
JHuang ( 普通卡會員 )
於2017年12月07日 07:35 PM發表

詳見 http://www.bankcomm.com.hk/tw/aboutus/mergernotice.html?WT.ac=Retail%20and%20Private%20Bank%20Merger_tc

最令我覺得有問題的是:

4。網上銀行服務

為讓客戶更有效管理財富及保障客戶資產,網上銀行服務將推出各項優化措施,詳情如下:

4.1 每名客戶只需擁有一個網上理財服務登入賬戶,若客戶現時同時持有使用用戶名稱

登入的賬戶及使用信用卡卡號登入的賬戶,客戶可透過以用戶名稱登入的賬戶,以

操作其信用卡賬戶及其他附屬戶。因此,本行將保留以用戶名稱登入的賬戶及其各項

設定/指示,並取消使用信用卡卡號登入的賬戶及其各項設定/指示。

------

因我只有信用卡,打去CS問要如何處理,他說

看來過一陣子再問或有更新通知吧 

w__w (金卡會員)
於2017年12月07日 07:55 PM發表

交行上週寄咗好大封郵件來講合併

Sergio Yang (普通卡會員)
於2017年12月07日 11:41 PM發表
w__w於2017年12月07日 07:55 PM發表

其實係一間分拆為兩間

Limited (普通卡會員)
於2017年12月08日 12:49 AM發表

我都收到, 我只係用佢張鑽聯, send email 通知其實已經ok, 咁大疊嘢唔駛5分鐘已送去垃圾桶

CSSF (無卡會員)
於2017年12月08日 08:23 AM發表

最神奇係佢將一大疊通知郵件寄左比附屬卡主,而無寄比主卡人

w__w (金卡會員)
於2017年12月08日 08:28 AM發表

Limited於2017年12月08日 12:49 AM發表

我都收到, 我只係用佢張鑽聯, send email 通知其實已經ok, 咁大疊嘢唔駛5分鐘已送去垃圾桶

me too 即送垃圾桶內

發表回覆
發表回覆