渣打又出新卡? Simply Cash Visa 卡

收藏 已收藏
會員主題
Stone ( 無卡會員 )
於2017年10月17日 06:51 PM發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171017/bkn-20171017154835707-1017_00862_001.html

歌手周柏豪(Pakho)及台灣歌手楊丞琳(Rainie)為全新信用卡攜手合作,擔任代言人及拍攝新一輯廣告。在廣告片中,Rainie和Pakho飾演喜愛購物shopping的潮人,提到shopping,Rainie和Pakho均自認非常愛逛街購物,更大爆鮮為人知的shopping心態。

周柏豪個張係咪直版既VISA卡?

hkicarus (金卡會員)
於2017年10月18日 09:49 AM發表

其實上 Google 查「渣打 Visa Signature」

會顯示到一項叫做 iWant Visa Signature,又寫住藍色、綠色

但係又同圖中卡面個名不相同

都唔知係唔係臨時又改名

Stone (無卡會員)
於2017年10月18日 10:19 AM發表

Dennis C F Chan於2017年10月17日 11:49 PM發表

http://www.standardchartered.com.tw/personal_banking/card/cash-rebate.asp

台灣渣打 VS 回贈率按簽帳額遞增,最高 1.2%

hkicarus於2017年10月18日 01:15 AM發表

而家 Amex Blue Cash or I.T 都已經唔使遞增,全部 1.2% 啦

AE好少地方用到 sosad

於2017年10月18日 10:23 AM發表

Dennis C F Chan於2017年10月17日 11:49 PM發表

http://www.standardchartered.com.tw/personal_banking/card/cash-rebate.asp

hkicarus於2017年10月18日 01:15 AM發表

而家 Amex Blue Cash or I.T 都已經唔使遞增,全部 1.2% 啦

Stone於2017年10月18日 10:19 AM發表

你睇 Amex 個 Post,好多人話「Amex 好多地方都用得」

但係我實際去到食飯,好多間都只收 V/M/CUP,去買野又係

似乎收 Amex 都只係得一堆連鎖店

c14101 (金卡會員)
於2017年10月18日 11:26 AM發表

panadol_479於2017年10月18日 08:19 AM發表

會否替代manhattan card 就真

應該不會, 因為我早一兩日先去到 SC 一封信通知我的 Manhattan MC renew 換卡時會加入 paypass

於2017年10月18日 11:35 AM發表

panadol_479於2017年10月18日 08:19 AM發表

會否替代manhattan card 就真

c14101於2017年10月18日 11:26 AM發表

應該不會, 因為我早一兩日先去到 SC 一封信通知我的 Manhattan MC renew 換卡時會加入 paypass

但又唔知保留住慢黑鈍條 line 來做乜,個定位好唔清晰

jokelib (白金卡會員)
於2017年10月18日 12:37 PM發表

阿「里數詩人」唔係 SCB agent 咩? 問佢咪得, 好快又有推薦 link.

Wicky (普通卡會員)
於2017年10月18日 01:10 PM發表
jokelib於2017年10月18日 00:37 PM發表

阿「里數詩人」唔係 SCB agent 咩? 問佢咪得, 好快又有推薦 link.

Who is 里數詩人?似乎好有趣喎。

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2017年10月18日 01:14 PM發表

jokelib於2017年10月18日 00:37 PM發表

Wicky於2017年10月18日 01:10 PM發表

係咪打錯字-「斯」呀

於2017年10月18日 01:22 PM發表

我肯定係屍, 除非唔係

genesdot (普通卡會員)
於2017年10月18日 02:05 PM發表

Stone於2017年10月18日 10:19 AM發表

hkicarus於2017年10月18日 10:23 AM發表

你睇 Amex 個 Post,好多人話「Amex 好多地方都用得」

但係我實際去到食飯,好多間都只收 V/M/CUP,去買野又係

似乎收 Amex 都只係得一堆連鎖店

反而我之前見到amexlovelocal個推廣, 心思思想申請, 因為見到有唔止5間會幫襯

於2017年10月20日 02:01 PM發表

睇面書見到

新卡應該係叫 Simply Cash 同埋 24/10 announce

Danny Ng (無卡會員)
於2017年10月21日 12:33 AM發表

渣打 Simply Cash Visa Signature 卡

港幣簽賬回贈1.5%  外幣簽賬回贈2%

於2017年10月21日 12:50 AM發表

http://starphoto.joinbbs.net/viewthread.php?tid=34430

渣打Simply Cash Visa卡及廣告將於10月24日正式推出。

有關渣打Simply Cash Visa卡推廣優惠詳情*:

渣打最好的Simply Cash Visa卡  “回贈 渣打 Simply更多”

迎新禮遇  100%現金回贈

港幣簽賬回贈1.5%  外幣簽賬回贈2%

*以上推廣優惠詳情須受有關條款及細則約束,詳情請瀏覽渣打Simply Cash Visa卡推廣網頁:sc.com/hk/simplycash 了解更多

橫卡 450936 (網上資料寫係 Visa Classic!),直卡 (VS) 睇唔到

Tsang Kazuki (無卡會員)
於2017年10月21日 12:54 AM發表

Wicky於2017年10月18日 01:10 PM發表

港男小智我嘅觀瑪同班同學,宜家viuTV台灣旅遊節目主持「美腿小斯」

於2017年10月21日 01:27 AM發表

Finally, we knew this could happen one day. 

"迎新禮遇  100%現金回贈" 

Growth from their 15% rebate concept.

Joe Chan (金卡會員)
於2017年10月21日 01:43 AM發表

Dennis C F Chan於2017-10-21 00:50:27發表

http://starphoto.joinbbs.net/viewthread.php?tid=34430

渣打Simply Cash Visa卡及廣告將於10月24日正式推出。

渣打最好的Simply Cash Visa卡  “回贈 渣打 Simply更多”

*以上推廣優惠詳情須受有關條款及細則約束,詳情請瀏覽渣打Simply Cash Visa卡推廣網頁:sc.com/hk/simplycash 了解更多

橫卡 450936 (網上資料寫係 Visa Classic!),直卡 (VS) 睇唔到

one+ 行政白金 earmore依d回1個%已經玩完

V7 (金卡會員)
於2017年10月21日 07:28 AM發表

Dennis C F Chan於2017-10-21 00:50:27發表

Joe Chan於2017年10月21日 01:43 AM發表

仲有eminent...反而無理由打自己行政白金...

於2017年10月21日 07:54 AM發表

jokelib於2017年10月21日 01:27 AM發表

Finally, we knew this could happen one day. 

"迎新禮遇  100%現金回贈" 

Growth from their 15% rebate concept.

渣打語言偽術劣績斑斑,都係睇清楚條款先好

EH1 (白金卡會員)
於2017年10月21日 07:57 AM發表

會唔會要儲夠回贈金額$200先可以撳出嚟用

SouthL (普通卡會員)
於2017年10月21日 08:11 AM發表

所有hkd簽賬都1.5%?

c14101 (金卡會員)
於2017年10月21日 08:39 AM發表

EH1於2017年10月21日 07:57 AM發表

Manhattan card 現金回贈係儲夠 $50 先可以回

EH1 (白金卡會員)
於2017年10月21日 09:18 AM發表

EH1於2017年10月21日 07:57 AM發表

c14101於2017年10月21日 08:39 AM發表

Manhattan card 現金回贈係儲夠 $50 先可以回

驚佢抄citi果張晒氣卡?

Lee Alpha (普通卡會員)
於2017年10月21日 11:12 AM發表

唔知行政白金會唔會上到World Master ? 跟著又1.5%

Wicky (普通卡會員)
於2017年10月21日 11:20 AM發表
Lee Alpha於2017年10月21日 11:12 AM發表

唔知行政白金會唔會上到World Master ? 跟著又1.5%

你講得對,否則exec card玩完。

卡奴 (普通卡會員)
於2017年10月21日 11:40 AM發表

EH1於2017-10-21 07:57:10發表

最有可能跟番現時渣打回贈啲卡要儲夠$50

發表回覆