渣打又出新卡? Simply Cash Visa 卡

收藏 已收藏
會員主題
Stone ( 無卡會員 )
於2017年10月17日 06:51 PM發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171017/bkn-20171017154835707-1017_00862_001.html

歌手周柏豪(Pakho)及台灣歌手楊丞琳(Rainie)為全新信用卡攜手合作,擔任代言人及拍攝新一輯廣告。在廣告片中,Rainie和Pakho飾演喜愛購物shopping的潮人,提到shopping,Rainie和Pakho均自認非常愛逛街購物,更大爆鮮為人知的shopping心態。

周柏豪個張係咪直版既VISA卡?

Lee Alpha (普通卡會員)
於2017年10月17日 06:59 PM發表

有朋友(渣打職員)話渣打月尾會出張現金回贈的卡

EH1 (白金卡會員)
於2017年10月17日 07:01 PM發表

食飯現金回贈?

購物shopping?咁應該唔係食飯

Lee Alpha (普通卡會員)
於2017年10月17日 07:14 PM發表
EH1於2017年10月17日 07:01 PM發表

無講,佢話最高唔知咩會去到2%。

SouthL (普通卡會員)
於2017年10月17日 07:48 PM發表

對打citi cash back vs?

Dennis C F Chan (白金卡會員)
於2017年10月17日 07:55 PM發表

有無人估到叫咩名:Barely cash?

EH1 (白金卡會員)
於2017年10月17日 08:03 PM發表

Dennis C F Chan於2017年10月17日 07:55 PM發表

有無人估到叫咩名:Barely cash?

矇得太緊要

Handy?Beauty?

Moomoo (普通卡會員)
於2017年10月17日 08:03 PM發表

又可儲多張

Edmond CCK (普通卡會員)
於2017年10月17日 08:27 PM發表

等渣打出 新卡好耐了.... 之前基本上得 AM 卡

Nova Upinel Altesse (無卡會員)
於2017年10月17日 08:31 PM發表

咩grade呢? platinum? Signature? Infinite?

於2017年10月17日 08:54 PM發表

Nova Upinel Altesse於2017年10月17日 08:31 PM發表

咩grade呢? platinum? Signature? Infinite?

紫色似 Platinum,按道理銀色的直卡會係 Signature

薯仔 (金卡會員)
於2017年10月17日 09:07 PM發表

稍微試下去Google搜Cash Back VISA,又唔多覺其他國家有張咁款的卡....

hkicarus (金卡會員)
於2017年10月17日 09:10 PM發表

如果真係 Cash back,咁張行政人員帛金又點定位?

Joe Chan (金卡會員)
於2017年10月17日 10:06 PM發表

hkicarus於2017年10月17日 09:10 PM發表

如果真係 Cash back,咁張行政人員帛金又點定位?

行政係簽乜都1% 依張可能指定類別高回贈可能2%up 其他就0.4%呢

Brian Tsang (無卡會員)
於2017年10月17日 10:18 PM發表

Nova Upinel Altesse於2017年10月17日 08:31 PM發表

VI渣打唔會咁高調去吸客,話晒VI咁高檔佢唔會亂咁搵客申請。反而渣打仲未出VS,所以我覺得會係VS多。

Brian Tsang (無卡會員)
於2017年10月17日 10:19 PM發表

薯仔於2017年10月17日 09:07 PM發表

稍微試下去Google搜Cash Back VISA,又唔多覺其他國家有張咁款的卡....

可能係渣打新出嘅,連其他國家都未有呢。

points and miles (無卡會員)
於2017年10月17日 11:09 PM發表

59e61cc2e7ce1jpeg

In comparison, the SG version offers unlimited 1.5% Cashback. Here’s hoping HK gets a decent card >1%. Citi doesn’t count.

Wicky (普通卡會員)
於2017年10月17日 11:29 PM發表

It has to be some kind of cash back.  Targeting the youths.  Should not be a signature.  

於2017年10月17日 11:49 PM發表

http://www.standardchartered.com.tw/personal_banking/card/cash-rebate.asp

台灣渣打 VS 回贈率按簽帳額遞增,最高 1.2%

ulunfame (普通卡會員)
於2017年10月18日 12:54 AM發表

張卡望落幾樣衰...

於2017年10月18日 01:15 AM發表

Dennis C F Chan於2017年10月17日 11:49 PM發表

http://www.standardchartered.com.tw/personal_banking/card/cash-rebate.asp

而家 Amex Blue Cash or I.T 都已經唔使遞增,全部 1.2% 啦

於2017年10月18日 01:16 AM發表
ulunfame於2017年10月18日 12:54 AM發表

張卡望落幾樣衰...

有同感,希望真係好抵好著數,如果佢只係同 Eminent 或者 Shitty Cash Back VS 睇齊的話,咁就唔會申請

於2017年10月18日 07:45 AM發表

Dennis C F Chan於2017年10月17日 11:49 PM發表

hkicarus於2017年10月18日 01:15 AM發表

而家 Amex Blue Cash or I.T 都已經唔使遞增,全部 1.2% 啦

無錯,不過全部都係 AE,V/M 都未做到咁高

於2017年10月18日 07:52 AM發表

hkicarus於2017年10月18日 01:15 AM發表

Dennis C F Chan於2017年10月18日 07:45 AM發表

無錯,不過全部都係 AE,V/M 都未做到咁高

又唔係既,食飯已經上到去 2%

如果一般消費先用 Amex,唔收就改用 V/M

咁都唔算好蝕

panadol_479 (普通卡會員)
於2017年10月18日 08:19 AM發表

會否替代manhattan card 就真

薯仔 (金卡會員)
於2017年10月18日 08:27 AM發表

睇下幾時到大貓 (台灣就有Cash Back VSdevil

發表回覆
發表回覆